15-åriga talangen Sara Khamis nätade dubbelt för SDFF 2. 15-åriga talangen Sara Khamis nätade dubbelt för SDFF 2.

SDFF 2 vann svängig match mot Matfors

(2017-06-08)
Matfors har inlett med sex raka förluster.
Idag var man dock med hela vägen mot SDFF 2 men fick till slut ge sig i en svängig match med 3-5.
– Vi vinner rättvist och kanske hade kunnat gjort ett par mål till men Matfors kämpade på bra, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.


Matfors hade inlett med fem raka förluster inför mötet mot SDFF 2 på bortaplan. Men den här gången ville man sälja sig dyrt. Efter en kvart ledde laget med 2-1 efter mål av Emma Magnusson och Nora Altevid.
Sara Khamis kvitterade för SDFF 2 i den 28:e minuten och bara två minuter senare satte den 15-åriga talangen 3-2 på straff.
Innan paus hann även Miranda Englund öka på till 4-2. Tre fullträffar på lite drygt tio minuter.

Matfors gav dock inte upp och Sofie Nilsson reducerade i den 53:e minuten men tio minuter senare satte Evelina Olsson 5-3 och MIF var ett slaget lag trots idogt kämpande. Men ett fall framåt var det i alla fall sett till tidigare matcher.
– Vi kom som sagt igång sent med säsongen så vi tar vårens matcher som träning så kanske vi är ikapp till höstens matcher, har Matfors tränare Mats Magnusson sagt vid ett tidigare tillfälle.
– Det var en svängig match där spelet böljande fram och tillbaka de första 20 minuterna. Sedan tycker jag att vi tar över matchen mer och mer. Vi vinner rättvist och kanske borde ha förvaltat spelövertaget i slutet av första halvlek ännu mer, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer och fortsätter:
– Vill ge en eloge till Matfors som verkligen kämpade ända till domaren blåste av matchen. Tycker att vi gör en bra laginsats där alla bidrar både offensivt och defensivt. Riktigt kul också att Madelene Ohlsson gjorde sin första seriematch efter lång rehabilitering, säger Heimer.

Extra plus i SDFF 2 till Evelina Olsson, Meja Walentin och Tess Larsson.

Sundsvalls DFF 2 - Matfors IF 5-3
2017-06-08 - 20:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Emma Magnusson (11)
1-1 Clara Carlsson (13)
1-2 Nora Altevid (15)
2-2 Sara Khamis (28)
3-2 Sara Khamis (30, straff)
4-2 Miranda Englund (39)
4-3  Sofie Nilsson (53)
5-3 Evelina Olsson (63)
Domare: David Lundgren
Publik: 42
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Damtrean