Filip Glantz kvitterade på övertid för Svartvik. Filip Glantz kvitterade på övertid för Svartvik.

Oflytet fortsätter att grina Matfors rakt i ansiktet
– tappade segern igen på övertid


(2016-06-03)

Matfors var på väg mot årets första seger – och det mot serieledarna Svartvik.
Men i den tredje övertidsminuten kvitterade Filip Glantz för gästerna.
– Man kan tro att det vilar nån slags förbannelse över den här säsongen, suckar Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson..


I den här matchen visade sig åter det mentala spela stor roll.
Matfors har tappat segern på övertid i två matcher.
Svartvik imponerade inte mot Sund - men vann.
Idag ledde Matfors hemma på Thulevallen mot serieledarna Svartvik med 1-0 långt in på stopptid. Då fick Svartvik felaktikt tilldömt sig ett inkast långt ner på Matfors planhalva. Och på det kvitterar man efter en snygg prestation av Filip Glantz som mötte inkastet direkt strax utanför straffområdet och begravde bollen lågt i Jonas Dunbergs bortre gavel.
– Man kan tro att det vilar nån slags förbannelse över den här säsongen, suckar Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Svartvik inledde matchen med stort bollinnehav men Matfors jobbade och slett och låg hela tiden på rätt sida. Det hindrade inte gästerna från att skapa en del chanser genom Chrisoffer Nerkman och "Jocke" Sjödin men nekades nätkänningar av Dunberg.
Istället kunde Brukets Blå, inför den påfallande fåtaliga hemmapubliken, sätta 1-0 sedan han vänt upp och skjutit ett lågt skott i "Sparris" (Mikael Norberg) vänstra hörn.

Matchbilden från den första fortsatte i andra med ett Svartvik som försökte lirka upp hemmalagets försvar medan Matfors jobbade kopöst vidare för att hålla undan och ta årets första seger.
Och man var som sagt ytterst nära att lyckas men istället blev det den tredje matchen i år som man tappade segern på övertid.
– Inte utan att man tycker synd om Matfors och Patrik som är en mycket god vän till mig men sett till hela matchen så var vi värda poäng. Men det krävs ett snabbare och säkrare passningsspel från vår sida i fortsättningen för att vinna den här typen av matcher där motståndarna backar hem, säger Svartvikstränaren Fredrik Carström.
– Vi gör en enorm kämpainsats. Det finns bara en väg att gå och det är att fortsätta jobba hårt och då är jag övertygad om att det kommer att vända för oss, säger Patrik Jonsson.

Matchfakta:
Matfors IF - Svartviks IF 1-1
2016-06-03 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Johan Bergström (30)
1-1 Filip Glantz (90+3)
Domare: Oskar Nilsefur (hyfsad)
Publik: 64

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.