VÄRMECUPEN
slutspelet

Semifinaler, damer:

Selånger FK - IFK Timrå 1-0 (0-0)
2017-03-18 - 12:00 - Westhagen (match 40)
1-0 Angelica Forsell Lindholm (26).
Matchen:
"Stålmormor" kan än. Idag sköt Angelica Lindholm Forsell sitt Selånger till ännu en final i Värmecupen. Efter en mållös första halvlek slog hon till direkt efter pausvilan.
– Haha, ja äntligen fick tant göra mål. Fick en passning mellan deras backlinje från Flaurona Rexhaj som jag "sköt" direkt på och den rullade sakta in vid stolpen, säger matchhjälten själv om målet.
– Vi kom annars inte in i samma spel som när vi vann mot Timrå i torsdags men vi har en enorm moral i laget där alla kämpar och ger 110% i alla lägen och maler sönder deras försvar, fortsätter "Angen".
Elsa Burvall stack ut lite extra i vinnarlaget och sprang som en duracell- kanin på sin kant och hela tiden ställde till oreda för Timråförsvaret.


Stöde IF (1) – Selånger FK 2 2-0 (2-0)
2017-03-18 - 13:00 - Westhagen (match 44)
2-0 Anna Edin (inkl. bonusmål) (23)
Matchen:
Division 2-laget Selånger 2 inledde starkt och vaskade fram flera bra möjligheter men Stödekeepern Ida Sperring var på sitt bästa bollmotarhumör och vägrade släppa något förbi sig. Strax innan paus fick Anna Edin en genomskärare och fri med SFK-målvakten Therese Åslin satte hon bollen hårt och kliniskt till 2-0 inkl. bonusmålet som Stöde hade då man lirar en division lägre än Selånger 2.
Målet verkade ta loven ur det unga Selångerlaget och Stöde kunde kontrollera händelserna efter paus och var det lag som låg närmast matchens nästa mål.
– Vi inledde lite nervöst då det var första gången på länge som vi mötte division 2-motstånd men som tur var att vi hade matchens lirare i Ida Sperring mellan stolparna. Hon var matchens lirare. Efter vårt förlösande 2-0-mål spelade vi på resultatet i den andra halvleken och hade ett par omställningslägen att öka på ledningen, säger Stödetränaren Anette Bergman och fortsätter.
– Jag såg Selångers förstalag mot Timrå och vi lär få det jättetufft i finalen även om vi har två bonusmål om vi skulle göra mål.
– Vi skapade fyra-fem klara lägen i första halvlek men fick inte in bollen. Tjejerna får lära sig av deras Anna Edin. En chans i första och pang, mål. På slutet i andra gick vi ner på en trebackslinje för att försöka komma ikapp men förgäves, säger Selånger 2:s tränare Henrik Ytterström, som ändå var mycket nöjd med vad laget presterat under Värmecupen.Kvartsfinaler, herrar

Nedansjö IK – IFK Timrå 2 3-1 (1-1)
2017-03-18 - 14:00 - Westhagen (match 42)
0-1 Homayoun Leigh (18), 1-1 Patrik Nilsson (20), 2-1 Patrik Nilsson (38)
3-1 Jakob Hiltunen (49).
Matchen:
Efter en jämn matchinledning mellan dom båda division 5-klubbarna satte Homayoun Leigh Timrå 2:s ledningsmål i den 18:e minuten efter ett fint anfall och inspel från kanten.
Nedansjö replikerade emellertid omgående genom Patrik "Putte" Nilsson som dök upp vid den bortre stolpen och styrde in Oliver Forsströms passning (skott?).
I den andra halvleken fick Timrå en gyllene chans att ta ledningen. Man tilldömdes en straff men ersättaren mellan stolparna för avstängde Anton Fandén, Simon Gröning, dök åt rätt håll och tippade bollen i stolpen och sedan greppade returen.
När det återstod sju minuter dök "gubben i lådan" "Putte" Nilsson upp vid den bortre stolpen igen och förpassade bollen i nät sedan den landat framför fötterna på honom efter en luftduell mellan Timråmålvakten och en NIK-spelare.
Jakob Hiltunen stängde sedan ner matchen i slutminuten efter en snygg nick på Oliver Forsströms perfekta inlägg.
– Det var en jämn match där vi drog det längsta strået. Var dock illa ute när dom fick straff men den räddade ju Simon Gröning galant. Såg Sund mot Stöde 2 (6-0) och om vi skall ha nån chans mot dom i semifinalen så blir det till att perkera bussen framför eget mål, skrattar Nedansjös tränare Christer Söder, som för andra åreet på raken lett sitt NIK till semifinal i Värmecupen. Ifjol stod division 2-laget IFK Timrå i vägen. Nu väntar som sagt Sund från fyran. Bättre odds?
Nämnda Simon Gröning och Patrik "Putte" Nilsson bäst i Nedansjö. Den senare som fick chansen att lira forward igen och tog verkligen tillfället i akt.


Stöde IF 2 (2) – Sund IF 0-6 (0-1)
2017-03-18 - 15:00 - Westhagen (match 43)
0-1 David Lundkvist (8), 0-2 Per Nyman (30), 0-3 Per Nyman (32), 0-4 Ali Kanso Mahmoud (38), 0-5 Martin Brännström (41), 0-6 Ali Kanso Mahmoud (45).
Matchen:
Sund satte P för division 6-laget Stöde 2:s fortsatta framgångar i årets Värmecup genom en storseger med 6-0. Det var dock först en bit in i andra som Per Nyman kunde sätta 2-0 och därefter rullade det snabbt iväg. Skicklige Nyman satte senare ytterligare en fullträff och kunde tillsammans med Ali Kanso Mahmoud titulera sig tvåmålsskytt.
– En övertygande seger och skönt att studsa tillbaka efter gårdagens förlust mot Kuben med en 6-0-vinst. Vi gör en stabil insats och alla var väldigt heta och ville visa att vi är bättre än det vi visade mot Kuben, säger Sunds tränare Göran Sumdqvist.
Per Nyman, bäst på plan!


Kubikenborgs IF – Alnö IF 1-0 (1-0)
2017-03-18 - 16:00 - Westhagen (match 44)
1-0 Samuel Kilfit Tewelde (8)
Matchen:
Ett mål avgjorde i den svårspelade sidvinden när Kuben besegrade Alnö. I den åttonde minuten tog Samuel Kilfit Tewelde tillvara på ett inspel snett inåt bakot från Jonathan Åhlin sedan han kommit runt på högerflanken efter en rask "tigerattack".
– Lite synd att målet föregicks av en misstänkt hands på deras yttermittfältare som spelade fram till målet, säger Alnös tränare Mikael Kotermajer.
Lagen hade olika perioder i matchen men det skapades bara några ströchanser utöver det enda målet.
– En jämn match därvi visade en helt annan inställning än i förmiddagens mållösa match mot Bik. Kuben är ett bra lag och ingen skam att förlora mot dom, säger "Kotten".
Martin Älander var stabil i mået och styrde sitt uteförsvar. Prima insatser också av mittbacken Rasmus Nilsson och Elias Friberg på det centrala mittfältet.
– Det var trötta ben på grabbarna idag och det var lite slätstruket. Men vi är starka bakåt och höll vår fjärde raka nolla, säger Kubentränaren Henri Sjödal.


Lucksta IF – Sidsjö-Böle IF (1) 1-0
2017-03-18 - 17:00 - Westhagen (match 45)
1-0 Nebil Beyan (49)
Matchen:
Kvartsfinalmötet mellan Lucksta och Sidsjö-Böle såg ut att gå mot ett straffsparksavgörande. Då, i slutminuten, såg Nebil Beyan tillatt skjuta Lucksta till semi efter att LIF satt ett rejält tryck mot Bölemålet.
– Flera spelare har fått många minuter den här veckan så idag gick vi runt på materialet och det märks att alla inte är riktigt i matchform så vår prestation var ojämn och inte på topp. På slutet toppade vi något och fick till en rejäl press mot Sidsjö-Böles mål och skapade ett par rejälva chanser och på den tredje kunde Nebil sätta pricken över i:et och trycka in segermålet, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
Men allt var inte frid och fröjd efter segern i LIF.
– Grabbarna hade inte räknat med att gå till semifinal så dom hade planerat en lagfest ikväll. Nu blir den inställd så dom fick åka hem till sitt och ladda för fotbollsspelande även i morgon så, säger Lerstrand. Semifinaler, herrar

Nedansjö IK (1) - Sund IF 0-2 (0-0)
2017-03-19 - 10:00 - Westhagen (match 46)
1-0 Henric Nylund​ (34), 0-2 Hari Halilović​ (49).
Matchen:
Det blev semifinalförlust med 0-2 för andra året på raken för Nedannsjö IK. Ifjol mot division 2-laget IFK Timrå och i år mot Sund från fyran.
Trots en ihärdig press tog det nästan tio minuter in i den andra halvleken innan Sund lyckades ta sig igenom "bussen". Efter en tilltrasslad situation som bland annat innehöll någon knuff hamnade bollen hos Henric Nylund vid den högra stolpen och han hade bara att stöta i den i nätet.
Tvåan lät vänta på sig ända till den sista minuten då Dennis Marzouki vann ett motlägg och bollen studsade till en helt fri Hari Hali Halilovic som enkelt bredsidade Sund till final.
– Vi hade fått ett bonusmål om vi nätat men tyvärr fick vi ägna hela matchen till att försvara oss. Att försöka bjuda upp till dans hade varit rena harakirin och vi förmådde heller aldrig ställa om till anfall. Sund satte hård press på oss redan från start och vi fick mest slå ifrån oss men vi var rejält täta bakåt så Sund blev frustrerade emellanåt innan dom till slut fick hål på oss. Tråkigt att vi inte fick en frispark med oss för en knuff precis innan deras mål. Men Sund var överlägsna oss spelmässigt och vann rättvist. Synd bara att den moraliska finalen fick spelas som semifinal, säger Nedansjös tränare Christer Söder och skrattar, precis som Kuben gör 1-0 på Lucksta i den andra semifinalen.
– Men vi är oerhört nöjda med vår prestation i år igen i Värmecupen. Kul att få vara med ända till söndagen då allt avgörs, fortsätter Söder.
Mittbacken Jonathan Söder, uttagen i All Star Team, bäst i ett hårt kämpande Nedansjö.
– Vi hade svårt att få hål på Nedansjö. Dom "parkerade bussen" och slog mest ifrån sig. Tror dom var över på vår planhalva max tre gånger under hela matchen - och det var när dom hade avspark, skrattar Sunds tränare Göran Sundqvist och fortsätter.
– Vi fick visserligen två "tuppmål" men i gengäld så nrände vi massor av klara lägen. Men det jämnade som sagt ut sig till slut, säger "Sunkan".
Bollfördelare Per Nyman var Sunds förgrundsfigur även i den här matchen.


Kubikenborgs IF - Lucksta IF 1-0 (1-0)
2017-03-19 - 11:00 - Westhagen (match 47)
1-0 Samuel Kilfit Tewelde (13)
Matchen:
Det blev en känsloladdad semifinal med mycket kamp, en del inte helt schysta närkamper och definitivt inget skönspel. Undantaget var Samuel Kilfit Teweldes matchavgörande mål som kom efter en fin prestation. Först tog han ner bollen med vänstern strax utanför straffområdet och sedan avlossade han ett maskerat skott med högern som smet in i gaveln förbi en lite snopen Luckstakeeper.
– Efter målet kontrollerade vi matchen. Lucksta ade ett par distansskott, dock utan att hota nämvärt, så vi kunde hålla vår femte raka nolla, säger Kubens spelande ass. tränare Niklas Nygren efter matchen och fortsätter:
– Vi hade som målsättning att ta oss till finalen och nu är vi där. Nu skall vi visa att Lokalfotbollen får fel vinnare i finalen, flinar Nygren.
– I det stora hela rättvist, vi hade ett par chanser som vi inte lyckades förvalta. Kuben har en bredare trupp än oss och visade upp piggare ben idag, säger Luckstas lagledare Kent Elfving.
Högerbacken Rasmus Högdahl och målskytten Samuel Kilfit Tewelde bäst i Kuben medan ingen stack ut något extra i ett tröttkört Lucksta.Placeringsmatcher

Sundsvalls FF – Sundsvalls DFF 2 0-1 (0-1)
2017-03-19 - 12:00 - Westhagen
0-1 Sara Kamis (18)
Matchen:
SDFF 2 fick revansch mot Sundsvalls FF för förlusten i gruppspelet. För matchens enda mål svarade klassliraren och talangen Sara Kamis.


Hassels IF – Wiskans IF 0-0 (0-0)
2017-03-19 - 13:00 - Westhagen
Efter 50 minuters spel var denna placeringsmatch målllös och spelarna förväntade sig ett avgörande på straffar - men icke.
– Det blev inga straffar utan vi fick dela på placeringen med Hassel, vilken den nu blev. Den här matchen var tydligen med bara för att vi som var med i trelagsgruper skulle få spela tre matcher i cupen, säger Wiskans veteranmitback Martin Hultin.

Granlo BK – Holms SK 1-0 (1-0)
2017-03-19 - 14:00 - Westhagen
1-0 Tamale Omar (9)
Om vi inte fick ett avgörande i förra placeringsmatchen fick vifall det i den här. Tamale Omar fullträff efter nio minuter visade  ända till Granloseger.


Final, damer

Selånger FK - Stöde IF (2) 2-0 (0-0)
2017-03-19 - 15:00 - Westhagen
1-0 Isa Kollberg (21), 2-0 Flaurona Rexhaj (25).
Matchen:
Selånger var storfavoriter i finalen mot Stöde och tog också ett tidigt initiativ och gick direkt till anfall men hade svårt att hitta luckor i division 3-lagets defensiv. Man försökte komma runt på kanterna men förmådde inte skapa mycket mer än skott utifrån och hörnor.
Det krävdes en bra individuell prestation av Isa Kollberg för att bryta dödläget. Hon fick bollen i vänsterinnerposition utanför straffområdet och behärskat lyfte bollen över duktiga Ida Sperring och in i den bortre gaveln.
Precis innan pausvilan sköt Flaurena Rexhaj ett narkskott som smet in via vänsterstolpen.
Selånger fortsatte sitt bollinnehav även i andra men man blev lite för omständliga och dom avgörande passen saknade fokus. Med tanke på att ett Stödemål hade betytt tre levde division 1-laget lite farligt. Och det var på vippen att Stöde fick ett friläge på slutet när en Selångerförsvarare sölade med bollen på mittplan men lyckades avstyra med en lång tå annars hade Stödeanfallaren haft fri lejd mot Selångermålet. Nu kunde Selånger spela av dom sista minuterna av matchen och kunde hålla ännu en nolla.
– Starkt av oss att vinna alla fem matcherna och inte släppa in ett enda mål även om vi inte nådde upp till normal standard i finalen. Vi blev lite för omständliga och tappade tempo i bolleveransen, säger tränaren Stefan Wickström.
Någon buckla fick man dock inte vid prisutdelningen. Den är försvunnen sedan Heffnersklubban lade beslag på den vandrande pokalen ifjol. Vart den har tagit vägen är ännu höjt i dunkel...Final, herrar

Sund IF - Kubikenborgs IF 1-0 (0-0)
2017-03-19 - 16:00 - Westhagen
1-0 Per Nyman (37)
Domare:
Publik: 80
Matchen:
Herrfinalens första halvlek bestod till till 95 procent av stälnningskrig. Inget av lagen vågade gå på offensvien för rädslan att öppna sig bakåt. Spelet belades 25 meter från mittlinjen i vardera riktningen och man kunde på ena handens fingar räkna antalet gånger som målvakterna William Eliasson i Sund och Cristofer Högbom i Kuben nuddade bollen med händerna.
Den andra halvleken blev åtminstone mer hödljudd från spelare och ledare och lagen försökte åtminstone koppla grepp på varandra men fortsatt chansfattigt. Men så i den 37:e minuten kom chansen från ingenstans sedan en Kubenförsvarare tagit med sig bollen inne i sitt straffområde med handen. Straff! Kuben hade inte släppt in ett enda mål så här långt i turneringen - och Cristofer Högbom räddade också Per Nymans "elfmeter". Nyman hann dock först på returen och omvandlade sitt misstag till triumf.
Kuben försökte sig på en motoffensiv och även om man hade mycket boll skapades det inget sylvasst. Sund låg rätt i positionerna och längts bak visade nye "Wille" Eliasson både säkerhet och pondus och kunde hålla målet fritt från påhälsning.
Sund fick därigenom revansch för förlusten i gruppspelet och bärgade den 40:e Värmecupen. Inte heller Sund fick förmånen att lyfta bucklan då IFK Timrå inte återbördat den ständigt vandrande trofén.
– Jäkligt skönt att vinna mot Kuben. Vi förlorade gruppmatchen med 0-3. Nu när det gällde något så visade vi en helt annan kampvilja och stred om varje meter på planen. Tycker faktiskt att vi till slut vinner rättvist, säger Sundtränaren Göran Sundqvist, innan han ger sig in i hopen där man unisont sjunger om matchhjälten Per Nyman. Det var nästan så att man hellre haft problem med hörseln än med synen...
Kubentränaren Henri Sjödal var mäkta förgrymmad och irritterad efter finalen men efter att ha tagit några djupa andetag kom han med följande analys:
– Tycker vi står upp bra och har koll på händelserna. Vi visste att matchen skulle avgöras på mittfältet och därför försökte vi stänga av deras innermittfält. Tycker vi lyckades bra med det och matchen vart mest ett ställningskrig. När vi hade omställningslägen så slarvade vi tyvärr lite för mycket och slog bort enkla passningar. Känns som matchen kunnat sluta hur som helst. Nu vinner Sund efter en straff så bara att gratulera. Det vi tar med oss är inställningen samt att vi gick genom turneringen utan att släppa in något mål förrän den där straffen, säger Kubentränaren.
En kvartett stod ut lite extra i Kuben i finalen. Det var Samuel Kiflit Tewede i anfallet, Niklas Nygren på mitten och mittbacksparet Jonathan Bertilsson och Martin Fors.
Både Sund och Kuben ville efter finalen framföra ett stort tack till Sidsjö-Böle för en bra anordnad turnering i vanlig ordning. Dom vill även skicka en stor applåd till duon Jürgen Holoch och Assar Hörnell för deras arbete med cupen under alla år och hoppas att Värmecupen lever vidare i minst 40 år till trots att de överlämnar till yngre förmågor.