Oliver Widahls sena kvittering kan bli guld värd. Oliver Widahls sena kvittering kan bli guld värd.

Oliver Widahls kvitterings-mål i slutminuten mot Valbo sätter Lucksta i kvalets förarsäte

(2020-10-17)
Lucksta var på väg mot förlust i kvalets nyckelmatch sedan Valbo vänt i den andra halvleken till ledning.
Men i slutminuterna vinklade Oliver Widahl in det viktiga kvitteringsmålet.
– Nu blir sista omgången helt avgörande men det lär nog krävas sju-åtta måls övervikt mot Bullermyren för att hålla Valbo bakom oss känns det som, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

På förhand var mötet mellan Valbo och Lucksta en nyckelmatch när det gäller utgången av kvalgruppen där endast ettan är given division 3-spel nästa år.
Valbo fick en smakstart med ett ledningsmål redan i den sjätte minuten genom Martin Sundquist Boox.
Lucksta reste sig snabbt och Semir Salia kunde utjämna redan ett par minuter senare sedan Samuel Keflit vunnit en 50/50-duell med målvakten och Semir enkelt rullat in 1-1.
Lucksta hade ett bra grepp om den första halvleken och efter dryga halvtimmen hann Oliver Widahl före en försvarare på ett inlägg med 1-2 som resultat.

I den andra halvleken höjde Valbo tempot rejält vilket överraskade gästerna och Nermin Celjo kvitterade i stort sett på direkten.
Barnabe Mubumbyi nickade in en hörna i krysset i minut 69 och Lucksta var illa ute då ett tredje hemmamål hängde i luften.
Sista kvarten hittade Lucksta in i matchen igen och jakten på en kvittering kunde inledas. Och med två minuter kvar vann inhopparen Hakim Rouass en boll högt upp i planen och spelade in till Oliver Widahl som kallt vinklade bollen förbi Valbokeepern och den nödvändiga kvitteringen var ett faktum. I grevens tid.

Nu blir det, precis som ifjol, en helt avgörande sista kvalomgång där det kommer att jagas mål. Ifjol vann Teg sin avslutning med 8-0 och tog hem gruppsegern på målskillnad före Lucksta.
För LIF lär inte bara seger räcka mot Bullermyrens IK utan man måste nog upp på liknande siffror då Valbo lär drar plösen över Ilsbo och kan mycket väl göra tvåsiffrigt på hälsingarna.
Det mest logiska hade varit att inbördes möten skulle vara avgörande och inte målskillnad. Lucksta vann i dag en avslutande straffläggning och hade haft klar fördel inför nästa lördag. Nu blir straffsegern bara av intresse om både Lucksta och Valbo hamnar på samma poäng och målskillnad där Lucksta har tre fullträffar tillgodo.

– Vi släppte in ett enkelt mål i början men sedan var halvleken vår och vi borde sett till övertag och chanser haft en större ledning än 2-1 inför den andra. Den startade Valbo i högt tempo första halvtimmen och vände till ledning och då hade de verkligen momentum i matchen. Därefter hittade vi in i igen och kunde rättvist kvittera. Nu blir sista omgången helt avgörande men det lär nog krävas sju-åtta måls övervikt mot Bullermyren för att hålla Valbo bakom oss känns det som. Det är bara att hoppas att Ilsbo kommer att ge allt mot Valbo trots att de inte har något att spela för mer än sin heder, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

I Lucksta jobbade Semir Salia hårt över hela planen och tvåmålsskytten Oliver Widahl var hela tiden giftig värre när det luktade nätmaskor. Inhopparen Erik Backlund kom in och gjorde skillnad. I övrigt ska hela laget ha beröm för sitt slit.

Valbo FF - Lucksta IF3-3
2020-10-17 - 14:00 - Träffen Konstgräs, Gävle
1-0 Martin Sundquist Boox (6)
1-1 Semir Salia (10)
1-2 Oliver Widahl (36)
2-2 Nermin Celjo (47)
3-2 Barnabe Mubumbyi (69)
3-3 Oliver Widahl (88)