Granlos målskyttar Jonny Nutt och Johan Martinsson gläds över segern mot Holmvallen.

Granlo gjorde segermålet i slutminuten mot Holm med två man mindre

(2016-05-11)

Holm var på väg mot en överraskande poäng mot Granlo.
Och chans på mer.
Granlo åkte på två röda kort sista tio menistället men istället för ett Holmmål kunde Johan Martinsson rulla in 2-1 för Granlo i slutminuten.
– Måste kännas tungt för Holm men vi visade moral och det är starkt att få till ett segermål med två man mindre, säger Granlos tränare Dennis Hägg.

På Holmvallens lite knagglia naturgräs bjöd Holm och Granlo på en match med mycket fysik. Mer ställningskrig, närkamper och långa bollar än skönt passningsspel och teknisk bravur.
– Blev ganska småfult faktiskt, många efterslängar, säger Granlos tränare Dennis Hägg.
Efter inte mycket konstuktivt spel gjorde i alla fall hemmalagets Patrik Mattsson 1-0 i slutminuten av den första halvleken.
I den andra tog Granlo över något och i den 69:e minuten lade enHolmförsvarare krokben på Peter Aho när han var på väg framåt inne i straffområdet.
Förre Holmspelaren Jonny Nutt var snabbt framne och tog hand om straffen. Och britten gjorde det på bästa sätt genom att prickskjuta bollen upp i ena krysset.
När tio minuter återstod drog straffskytten Nutt på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Fem minuter senare var det lagkompisen Mohammed Omar att göra Nutt sällskap i duschen.

Ett gyllene tillfälle således för hemmalaget att gå för ett segermål. Men offensiven uteblev. Istället i matchminut 88 fick Granlo en frispark. Oskar Lund lyfte bollen över hela Holmförsvaret. Hemmamålvaktenkom ut och skulle bara greppa bollen....men caramba...han fick inte grepp om "lädret" utan en vakenJohan Martinsson kunde rulla in 1-2 i det öppna målet. En rejäl kalldusch för såväl publik som gulklädda hemmaspelare.
– Måste kännas tungt för Holm men vi visade moral och det är starkt att få till ett segermål med två man mindre, säger Dennis Hägg., och fortsätter:
– Men sett över 90 minuter är inte vår seger orättvis.
Mittbacksduon Johan Martinsson och Sebastian Höglund kompleterade varandra perfekt. Dom täckte upp, städade undan bra och svarade även för bra uppspel. På mitten var Oskar Lunds passningsfötter och slit till stor fördel för laget.