Robert Englund Robert Englund

Stöde IF föll klart i årspremiären mot IFK Östersund: "Stod för två rejäla bjudningar"

(2020-03-01)
Stöde har begått sin årspremiär.
Det blev en klar förlust med 0-4 mot seriekonkurrenten IFK Östersund på Jämtkraft Arena.
– Siffror som blev onödigt stora då vi stod för två rejäla bjudningar, säger assisterande tränaren Robert Englund.

Så här säger Robert Englund om premiären:
– Det var en blandad prestation där siffrorna blev onödigt stora då vi stod för två rejäla bjudningar. Prestationen i övrigt var som sagt blandad vilket var vår förväntansbild innan matchen då detta var första gången vi kom ut på stora ytor.
– I första halvlek lyste det igenom att vi inte var van vid de stora ytorna och vi hade svårt att få koll på planen och avstånden. Men ju längre halvleken fortlöpte desto mer kom vi in i det.
– I andra halvlek fortsatte det att se bättre och bättre ut, vi börjar hitta vårt spel mer och mer och skapar lägen som med bättre skärpa borde resulterat i mål. Vi bjuder onödigt på två mål vilket gör att resultatet blev onödigt stort.
– Det positiva är att vi nu gjort de första 90 minuterna, vi ser saker vi behöver arbeta på och vi kommer nu fortsätta att jobba framåt med detta. Till veckan börjar vi träna på NP3 Arena och det kommer verkligen rätt i tiden.

IFK Östersund - Stöde IF 4-0
2020-03-01 - 13:30 - Jämtkraft Arena
1-0 André Larsson (25)
2-0 Carl Larsson (55)
3-0 Carl Larsson (75)
4-0 Anton Hallstensson (84, straff)
Domare: Håkan Modigh