"Manne" & "Znucke" - hårfagra och svårpasserade
-
Ljustorp gick idag in i Medelpadsfemman men det tippade topplagt föll på Ljungalid.
Ted Carlssons 1-0-mål i dem 13:e minuten visade stå sig speltiden ut. Gästerna lyckades aldrig bryta ner hemmalagets försvarsslinje med den hårfagra mittbackduon "Manne" Granlund och "Znucke" Zaar i spetsen.
- Vi var något bättre i den första halvleken medan Ljustorp var klart bättre än oss i den andra men vi tänker inte be om ursäkt för trepoängaren, säger Ljungas tränare Peter Larsson.


Inbjöd till kamp

Redan i den första minuten löpte sig Ljustorps Fitim Ugzmailji fri men Ljungakeepern Viktor Nordlund kom ut stort och visade att han tillhör det övre skiktet när det gäller man mot man-dueller och höll sitt mål rent från påhälsning.
Därefter tog Ljunga över något tack vare att man vann mycket boll på gästernas planhalva och i minut 13 fick Ted Carlsson tag i bollen inne i straffområdet och avslutade med ett distinkt vänterskott i den högra burgaveln utan pareringschans för Fredrik Enqvist. Enqvist som dessvärre tvingades utgå skadad i den andra halvleken.
Den något ojämna planen inbjöd till mycket kamp och ju längre matchen led tog gästerna över och Ljunga fick inrikta sig på försvarsspel och flera gånger mer eller mindre slå ifrån sig. Och ibland kunde rensningar bli farliga kontringar när Ljustorp låg på för en utjämning.


Hårfager mittbacksduo

Någon utjämning kom dock inte till stånd. Man klarade helt enkelt inte att bryta ner Ljungas försvarsslinje med den hårfagra mittbackduon Emanuel "Manne" Granlund och Stefan "Znucke" Zaar som båda spelade som Glenn Hysén under hans glansdagar.
Närmast var det när målvakten Nordlund fällde en djupledslöpande Fitim Ugzmailji precis utanför straffområdet. Domaren dömde "bara" frispark och undlät att målchansutvisa Ljungakeepern. Den efterföljande frisparken i bra läge slarvades dock sedan bort.
- Vi var något bättre i första halvleken medan Ljustorp var klart bättre än oss i andra men vi tänker inte be om ursäkt för trepoängaren, säger Ljungas tränare Peter Larsson efter matchen.
- Det här var vår premiärmatch och den var fylld av premiärnerver. Grabbarna ville helt enkelt för mycket men sett till vår andra halvlek var vi värda åtminstone en poäng, säger Ljustorpstränaren "Mitro" Mitrovic.

 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 2

Ljunga IF - Ljustorps IF 1-0
2014-05-14 - 19:00 - Ljungalid
1-0 Ted Carlsson 13
Domare: Mats Wikström, Sundsvall
Publik: 47
Matchfakta

"Manne" Granlund (bilden) och "Znucke" Zaar var ett svårpasserat par.