Straffdramatik på Ånäsvallen
-
Det blev oerhört dramatiskt på slutet när Svartvik vann en målrik match på Ånäsvallen.
Samtidigt som man gav sig själva ett bättre utgångsläge i bottenstriden spelade man troligen bort Kovland från seriesegern.
Kristoffer Godin satte en omdiskuterad straffspark till 3–4 i den fjärde övertidsminuten.
– Jag var hundra procent säker att domaren hade dömt frispark till oss men istället hade han blåst straff, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.
– Solklar straff. Det var rena överfallet, kontrar Anders Ellqvist i Svartvik.

"Chrille Knorr"

Matchen inleddes emellertid med tjugo minuter bedrövlig "fotboll". Det tjongades hejvilt och inte ens gamla tidens Wimbledon-fans hade tyckt det varit njutbart.
Efter 44 minuters spel hade Kovland haft en nick i ribban och Svartvik fått ett mål bortdömt för offside. That's it.
I den 45:e knorrade Christer Eriksson in en läcker frispark fram till 1–0 för hemmalaget. "Chrille Knorr" är en av få spelare i Medelpad som har den rätta känslan i fötterna för att klara av att göra sådana här frisparksmål men även klappa dit dom med kraft från distans.
Kovland visade i starten av den andra halvleken varför man är ett topplag med sitt tunga och raka spel och man hade även ett ribbskott innan 2–0-–målet kom i den 53:e minuten. ´"Chrille" Eriksson låg även bakom den fullträffen då hans skott, som var på väg metern utanför, tog på Hampus Olssons knä och ställde Daniel Micene i bortamålet.

Snabb Hampus-revansch

Olsson fick emellertid en snabb revansch. Det hann inte gå två minuter innan han fick ett instick från Kristoffer Godin och bredsidade in bollen.
Innan Kovland hann gruppera om var Svartvik ifatt i målprotokollet. Bara minuten senare försökte Alex Lundström dribbla sig förbi en försvarare inne i Kovlands straffområde men bollen studsade vidare till en avdammad Johan Smott som lugnt och behärskat rullade in 2–2. "Smotte" hade tidigare i matchen haft en jätteläge men målvakten Jonas Nilsson svarade då för en prakträddning på hans nick.
– Efter vårt kvitteringsmål blev det ett jäkla gnäll från Kovlandsspelarna på medspelare, motspelare och domare. Det brukar bli jämna och fräna matcher mot Kovland men den här gången försökte vi hålla känslorna inom oss, säger Svartviks tränare Anders Ellqvist.
Med tjugo minuter kvar var vändningen att faktum. Efter lite kalabalik inne i boxen fick Alex Lundström fram en fot med 2-3 som resultat.

Hjärnsläpp av Färnström

Svartvik hade sedan lägen att punktera matchen men efter att Hampus Olsson fått syna sin andra "ostskiva" och Svartivk fick avsluta matchen en man kort flyttade Kovland fram sina positioner rejält men såg ut att få lämna matchen poänglösa när man i matchens sista ordinarie minut, efter en kontring, fick en straff. Martin Färnström kastade sig för att nicka bort ett inlägg men nådde inte bollen utan boxade bort den med näven. Då detta inte gillas av lagen blev det straff.
Jens Olsson klev fram men inhoppande målvakten Johnnie Granholm var på bollen, men inte tillräckligt utan den rullade i sakta mak över mållinjen.
Dramatiken var dock lång ifrån över.
Fyra minuter in på stopptiden hamnar en lång boll i famnen hos hemmamålvakten Jonas Nilsson efter en lång utspark. Admir Adra är på språng men inser att han inte kan nå bollen utan viker av. Då sätter Nilsson in sitt vänsterknä i Adra som faller pladask som en bättre italienare. Domaren dömer straff! Korrekt enligt neutrala vittnen kring planen men det föll inte i god jord hos hemmaspelarna.
– Solklar straff. Det var rena överfallet, kontrar Ellqvist i Svartvik.
Hur eller hur så klev Kristoffer Godin fram och drog den hårt i fel hörn för Nilsson och matchen hade fått ytterligare en vändning.

Extra tänd mot förra lagkompisarna

I Kovland visade Christer Eriksson att han fortfarande har mycket ogjort på en fotbollsplan. Bra var också Christoffer Gredenyr som var extra tänd mot sina gamla lagkamrater och utmanade bra på sin kant.
Kristoffer Godin gjorde sin bästa insats för hela säsongen och Johan Smott gjorde ett hästjobb i anfallet i sin comeback. Henrik Svanström höll i vanligt ordning ihop backlinjen bra.