Felicia Karlsson satte ett äkta hattrick i slutet av den första halvleken. Felicia Karlsson satte ett äkta hattrick i slutet av den första halvleken.

Fem-etta för Matfors borta mot Bergsjö – äkta hattrick av Felicia Karlsson

(2020-08-29)
Matfors har kommit igång i damtrean och idag vann man borta mot Bergsjö med klara 5-1.
Ida Runsvik fick på ett stenhårt skott som gick in via händerna på hemmamålvakten Rebecca Johansson. Skottet tog så illa på Bergsjömålvakten att hon tvingades kliva av med befarat handledsbrott. Någon reservkeeper hade man inte till hands utan fick ställa en utespelare mellan stolparna. Och ingen skugga ska falla över henne då hon trots fyra insläppta gjorde en bra match.
Felicia Karlsson avslutade den första halvleken med att pricka in ett äkta hattrick. I minut 41 satte hon 0-2, i 44:e kom 0-3 efter ett fint anfall från långt nere på egen planhalva och hann även med 0-4 framspelad av Ida Runsvik innan lagen gick till pausvila.
I den andra halvleken frisparkade ida Runsvik in 0-5 efter timman spelad innan hemmalaget skulle få till ett tröstmål med mindre än tio minuter kvar genom Caroline Andersson. Surt för MIF-ålvakten Lindra Bertilsson som inte fick hålla sin första nolla i livet.

– Vi gör en riktigt bra laginsats och spelar en sevärd och vägvinnande fotboll, speciellt under den första halvleken, då vi spelade oss ur svåra lägen genom att vi hjälper varandra på ett föredömligt sätt, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Trion Ida Runsvik, Felicia Karlsson och Lina Lundgren stack ut lite extra ur ett starkt kollektiv i Matfors.

Bergsjö IF - Matfors IF 1-5
2020-08-29 - 12:00 - Råsjövallen
0-1 Ida Runsvik (20)
0-2 Felicia Karlsson (41)
0-3 Felicia Karlsson (44)
0-4 Felicia Karlsson (45)
0-5 Ida Runsvik (60)
1-5 Caroline Andersson (81)