Benjamin Thorsell prickade in två Kubenmål. Benjamin Thorsell prickade in två Kubenmål.

7-1 till Kuben mot Medskogs: "Borde gjort dubbelt så många mål"

(2020-07-03)
Kuben svarade inte för någon topp-prestation men kunde ändå vinna hemma på konstgräset med klara 7-1 mot jumbon Medskogsbron.
– Vi borde gjort dubbelt så många mål, säger Kubens tränare Mattias Johansson självkritiskt.

Det var spännande i knappt tio minuter på Kubens kontgräs. Då satte Benjamin Thorsell 1-0 för hemmalaget.
Strax innan halvtimmen slog mittbacken Andreas Ottosson en lång boll till nyförvärvet från Hudiksvalls FF William Lydén. Han tog emot bollen och drev in mot straffområdet från högerkanten, fintade bort ett par moståndare innan han sköt 2-0 i den bortre gaveln med "fel" fot.
Fyra minuter senare, i den 31:a minuten, satte Yahje Shino Kubenmål nummer 3.

Medskogs gjorde allt för att hålla nere både tempot och baklängesmålen. Man lyckades hyfsat med det första då hemmalaget hade svårt att få fart på passningsspelet. Det andra var det kanske lite si och så med då bollarna fortsatte trilla in i den andra halvleken. Under en tolvminutersperiod dubblade Theo Sjölén Kruse, Benjamin Thorsell och Pontus Lundqvist "Tigerrändernas" ledningen till 6-0 på det våta konstgräset.
Sista tio ökade Måns Holst på till 7-0 innan Matin Hosseini fick till ett tröstmål på slutet.

Fyra segrar av fem möjliga för Kuben medan Medskogsbron har noll inspelade poäng och 4-30 i målskillnad efter vårens fem omgångar.
Höstspelet kör igång den 31 juli med omgång 6 till och med 11 i grundserien.

Tränarsnack:
– – Ingen bra fotbollsmatch. De backade hem från start och gjorde allt för att dra ner tempot och vi förmådde inte höja det. Vi borde ändå ha gjort dubbelt så många mål, säger Kubens tränare Mattias Johansson självkritiskt.

Bäst på plan:
Nye målvakten från GIF Sundsvall P19, Axel Engren, hade inte mycket att göra i Kubenmålet men de ingripanden han tvingades till såg stabilt ut inte minst spelet med fötterna. Ett annat nyförvärv, William Lydén från Hudiksvalls FF, imponerade också med ett mål och ett par assists.

Kubikenborgs IF - Medskogsbrons BK 7-1
2020-07-03 - 19:00 - Kubikenborgs IP

1-0 Benjamin Thorsell (9)
2-0 William Lydén (27)
3-0 Yahje Shino (31)
4-0 Theo Sjölén Kruse (56)
5-0 Benjamin Thorsell (58)
6-0 Pontus Lundqvist (68)