Kovland var nära att komma tillbaka i matchen en andra gång mot Lucksta men fick det här målet bortdömt för ruff på målvakten Linus Elfving. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Här är anledningen till det bortdömda målet. Viktor Sjöström går för hårt åt Elfving. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Målrikt när Lucksta kom tillbaka och vann
-
Det var en match med många ansikten på Norrporten Arena när Lucksta besegrade Kovland i en målrik match.
- Vi ledde med 2-0, Kovland kom tillbaka till 2-2 innan vi kunde ta tillbaka matchen och vinna med 4-2, säger Luckstas coach Richard Gillgren.
- Vi har tidigare haft försvarsspelet som en styrka. Inte idag, vi hade faktiskt kunnat släppt in sju mål, säger Kovlands tränare Conny Sjödin besviket.


Ge inte "Robban" lillfingret

Sedan nästan 50 år tillbaka borde distriktets försvarsspelare lärt sig att Luckstas Robert Johansson är en lurig och målfarlig rackare.
Det hade Kovlands backlinje missat...
I mitten av den första halvleken slog han till för första gången. Bakary Dampha slog ett lågt inlägg mot den första stolpen och där dök "Robban" upp och tryckte in 1-0.
I den 40:e minuten slog målvakten Linus Elfving en lång utspark som "Robban" löpte med innan han drog till direkt och 2-0 var ett faktum.
- Man får helt enkelt inte ge "Robban" ett lillfinger, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.
Men Kovland var inte ett slaget lag. Bara två minuter senare hittade man en väg in i matchen då Jens Olsson hade lyckan med sig på ett distansskott.
- Kovland fick syrgas tack vare det målet, konstaterade Luckstas coach Richard Gillgren.
 

Kovland nära att vända

Något som också märktes i inledningen av den andra halvleken då Christer Eriksson förarbetade till Viktor Sjöströms nick med 2-2 som resultat. Kovland hade kommit tillbaka från de döda.
Därefter blev det mycket kampande och krig om varje millimeter på planen och spelarna var tända till bristningsgränsen och båda lagen gick för ett ledningsmål. Jens Olsson hade ett kanonläge för Kovland men sköt över i bra läge.
Det blev istället hemmalaget förunnat att återta ledningen.
I den 65:e minuten skar Stefan Krantz in från kanten och placerade in 3-2 i den borte gaveln.
Bakary Dampha löpte sig sedan sopren på djupet i den 72:a minuten men blev handlingsförlamad i avslutningsmomentet och Martin Jutman kunde göra en fin fotparad.
 

Bortdömt mål

Nytt syrgasintag för Kovland som sedan tryckte tillbaka Lucksta närmaste kvarten och i den 81:a minuten fick man in bollen efter en frisparkslyftning in i straffområdet. Målet blev dock bortdömt då Viktor Sjöström gick för hårt åt målvakten Elfving i luftduellen (se bilden ovanför). 
- Typiskt att målvakterna alltid är en fredad zon, sade Sjödin efter matchen och visade att det inte bara är Lokalfotbollen som är enögd. Men det var sagt med glimten i...eh...ögat...till en gammal f d keeper.
"Robban" Johansson hade två minuter senare en lobb i ribban men när Jimmie Nordberg läckert skruvade in 4-2 i Jutmans högra kryss i den 87:e minuten var LIF-segern säkrad.


Lagkollaps

Luckstas matchcoach Richard Gillgren var nöjd med segern.
- Vi ägde första halvlek och borde kanske gjort fler än två mål. Men samtidigt är årets div. IV ett riktigt getingbo var je match är en 50/50-match och Kovland fick också ett rejält energitillskott med sitt reduceringsmål i slutet av första halvlek och fick också in en kvittering tidigt.
- Starkt av oss att kunna ta tillbaka initiativet i matchen vid 2-2 och vinna med 4-2, säger Gillgren.
- Vi har tidigare haft försvarsspelet som en styrka. Inte idag, vi hade faktiskt kunnat släppt in sju mål. Det var nästan en kollaps som lag men vi får ta med oss att vi kunde gå ikapp från 0-2 till 2-2, säger Sjödin.
Yttermittfältaren Jens Andersson och Stefan Krantz svarade för ett hästjobb på sina respektive kanter och framåt var Robert Johansson målskytt och pådrivare i ett.
I Kovland var det ingen som stack ut något extra.
- Vi brukar vinna som lag och idag förlorade vi som lag. Alla kan bättre, avslutar Sjödin.

tillbaka till allt om omgång 2
-

Lucksta IF - Kovlands IF 4-2
2014-05-10 - 18:00 - Norrporten Arena
1-0 Robert Johansson 23
2-0 Robert Johansson 40
2-1 Jens Olsson 42
2-2 Viktor Sjöström 48
3-2 Stefan Krantz 65
4-2 Jimmie Nordberg 87
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall
Publik: 42
Matchfakta

Jens Olsson på väg igenom men blir avblåst sedan han rivit ner mittbacken Marcus Sjöström på sig väg fram. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

fler bilder kommer att läggas in senare.

38-årige Robert Johansson kan ännu...