Hinner Luckstas målfarlige Samuel Keflit bli spelklar efter sin skadekänning till dagens kvalmatch mot Ilsbo? Foto: Pia Skogman Lokalfotbollen.nu

Idag inleder Lucksta kvalet till trean: "Vi ska utnyttja Ilsbos svagheter"

(2020-10-10)
Idag inleder Lucksta sin väg tillbaka till division 3. En serie man lite nesligt fick lämna ifjol efter kval.
Nu siktar Sörforsklubben på att avsluta 100-års jubileumet med avancemang.
Först ut i kvalet väntar Ilsbo SK.
– Har kollat in några av deras matcher och de har ett bra lag men med några svagheter som vi hoppas kunna utnyttja, säger tränaren Paul Thompson.


Lucksta siktar på att klubbens 100-års jubileum ska sluta med att man åter blir klara för spel i division 3.
Efter andraplatsen i Medelpadsallsvenskan efter Sund får man nu avsluta säsongen med att försöka kvala sig upp till trean, en nivå som man, efter just kvalspel, lite nesligt fick lämna efter den förra säsongen. Ett insläppt mål på övertid i den första kvalmatchen borta mot Teg visade sig i slutändan bli kostsam.

Nu är det nya tag och i den första kvalmatchen i år tar man emot Hälsinglands representant Ilsbo SK. Men man gör det inte hemma på Sörforsvallen då det myckna regnandet senaste dagarna gör att man tvingas flytta matchen till konstgräset på Nya HK-vallen i stan.
Normalt deltar nian i division 3 och tre tvåor i division 3 om en plats i trean men Ilsbo kom bara fyra men får ändå vara med och leka i kvalspelet då tvåan Forsa IF tillhör Hudiksvalls FF:s organisation och får inte ta steget upp i förbundsserierna. Det får inte heller trean Hällbo IF som i sin tur är andralag till Bollnäs GIF. Därav anledningen till att LIF får möta Nordanstigs stolthet.

Vad vet ni om Ilsbo SK, tränare Paul Thompson?
– Har kollat in några av deras matcher och de har ett bra lag men med några svagheter som vi hoppas kunna utnyttja. Med erfarenhet från ifjol vet vi att det är superviktigt att få ett positivt resultat från första matchen då det bara är gruppsegrarna som är givna en plats i trean.

Hur är läget i truppen? Några skador eller annan frånvaro?
– Truppen ser hyfsat bra ut, många tränade i veckan och vi hade några som vilade, Anton Jonsson och Samuel Keflit. Stefan Grönlund ar tillbaka igen vilket känns jätte bra för truppen. Det enda negativa just nu för oss är att vi inte kan spela hemma på Sörforsvallen utan tvingas lira inne i stan. 

Normalt brukar våra lag kvala till division 3 Mellersta Norrland men i år är det den södra Norrlandstrean som gäller. Utöver Ilsbo SK väntar nian i trean Valbo FF, division 2-lag så sent som 2019, tvåan i division 4 Dalarna Bullermyrens IK (utanför Borlänge), som kom en poäng efter Falulaget Slätta SK men ett plusmål bättre än trean Swesom FC. BIK har en säsong i division 3 sedan tidigare men kom då sist 2018.
Det stundar alltså tre spännande veckor för lirarna i Lucksta IF och givetvis håller vi alla tummar att det hela slutar med division 3-spel 2021.

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad