Sju mål framåt igen av seriens målgladaste gäng
-
Snabba mål i båda halvlekarna tog knäcken på Wiskan och Essvik 2 fick en lätt resa mot segern.
7–0 i förra omgången mot Indal följdes upp av en 7–2–seger i den sista omgången.
– Skönt att få avsluta med en seger. Vi har spelat allt bättre ju längre säsongen gått och även gjort flest mål i serien. Inte i någon match har vi fallit igenom utan uppträtt stabilt, säger Essviks 2:s lagledare Peter Sawert.

Essvik sprang igång direkt efter den långa resan till Wiskan och piskade in två snabba mål innan klockan tickat upp till minut nummer tio.
Serhat Bag spädde på till 0–3 efter dryga halvtimmen och matchen verkade avgjord.
– I slutet av halvleken kändes det ändå som att vi var på gång in i matchen och i pausen sade vi att om vi får till en snabb reducering så har vi chansen, säger Wiskanspelaren Mikael Törnlund.

Det blev precis tvärtom.
Essvik klippte ånyo in två snabba och segern var säkrad.
När Karim Couqua sköt en frispark som studade över händerna på målvakten tjugo minuter in i andra fanns det dom som befarade att det skulle bli tvåsiffrigt i baken även denna gång för hemmalaget.
Då ryckte hemmalaget upp sig något och fick också till ett tröstmål och därefter räddade WIF-keepern Jimmy Åström en straff. Då Jimmy normalt inte är målvakt så gick han inte på den unge essviksspelarens fint att slå bollen mitt i målet utan Åström stod helt sonika kvar och kunde rätt enkelt stoppa bollen.

Åt Karim Couquas snygga solomål till 1–7  något senare fanns dock inte mycket för målmannen att göra.
Hemmalaget skulle emellertid sätta matchens sista mål och det genom Mikael Törnlund. En tröst för tigerhjärta.
– Essvik var mycket bättre än oss. Vi var inte riktigt på hugget och var inte ens etta, tvåa eller trea på bollen. Det var som om luften gick ur oss efter deras snabba mål, säger Törnlund.
– Skönt att få avsluta med en seger. Vi har spelat allt bättre ju längre säsongen gått och även gjort flest mål i serien. Inte i någon match har vi fallit igenom utan uppträtt stabilt, säger Essviks 2:s lagledare Peter Sawert stolt.

Utespelaren i målet, nämnde Jonas Åström, och mittbacken Joakim Wickberg dom enda som kan kvittera ut godkänt i hemmalaget.
Karim Couqa har mycket boll i sig och får han bort några kilo på kroppen kommer han att bli en tillgång i Essviks A-lag i femman nästa år.
Lagledare Sawert vill avslutningsvis hylla lagets coach.
– Fredrik Martinsson har haft ansvaret att matcha andralaget i år och gjort det förträffligt. Han har verkligen utvecklat dom unga spelarna.
Kanske därför som Martinsson kommer att träna Essviks A-lag nästa år...

Wiskans IF – Essviks AIF 2 2–7
2014-09-22 - 18:00 - Viskans IP
0-1 Sebastian Astby Röding 8
0-2 Jack Granholm 11
0-3 Serhat Bag 33
0-4 Jack Granholm 46
0-5 Elias Staffansson 48
0-6 Karim Couqua 65