Den mycket lovande Linus Stafrin i duell med Torpshammars målvakt Simon Thyrén. Foto: Roger Mattsson.
Stefan Näslund åter tungan på vågen i en jämn match. Stefan Näslund åter tungan på vågen i en jämn match.

Stefan Näslund och keepern Joakim Wårlin bakom Selångers tre poäng i Torpshammar

(2020-08-29)
Redan från start en tuff match där båda lagen inte hade för avsikt att kliva åt sidan och det visade sig också i varningsstatistiken senare.
Torpshammar hade utökat sin spelartrupp för dagen med en fin förstärkning från Fränsta i form av Andreas Modén. Redan nu ska det sägas att han låg bakom en hel del av hemmalagets farligheter. Redan i den 7:e minuten är han riktigt nära att frispela en framrusande forwardskollega, men en Selånger försvarare hinner fram med en tå och bollen går ut till en resultatlös hörna. Ytterligare 7 minuter hann gå på matchklockan då ”gamlingen” Bobbo Eriksson frispelar en framrusande Patrik Högdahl. De 32 hemmasupportrana och hemmabänken ropade på straff och kanske så skulle varken de tillresta 17 borta supportrarna eller borta bänken klagat för mycket, nu var domaren säker på sin sak och friade.

Efter ett böljande och skiftande anfallsspel, ringer klockan för 0-1 då Selångers Stefan Näslund petar in bollen efter lite oreda i Torpshammars försvar. Då stod matchklockan på 24 minuter, därefter följde en hård press av Selånger som inom några minuter hade två rungande stolpträffar, varav Lucas Lundbäcks träff dundrade som ett åsknedslag över arenan. När man som mest bara väntar på 0-2 för bortalaget, så vänder Torpshammar snabbt spelet och nyförvärvet för dagen Andreas Modén frispelar helt Michael Gidhammar som inte kan undgå att kvittera till 1-1. Efter halvtidsvilan och med 1-1 på tavlan blir det ännu mer fysisk fotboll och i den 64:e minuten tilldöms hemmalaget en straff. Nu var den inte bättre placerad än att en duktige Johannes Wårlin i bortamålet gör en benparad och Selånger får nytt hopp om att ta ledningen. Detta gör man också dryga 10 minuter senare då man tilldöms en frispark. Denna förvaltas på ett utomordentligt sätt för bortalaget av tidigare målskytten Stefan Näslund, då han lugnt lägger in den i höger kryss när hemmalaget försöker ställa upp muren.1-2 är ett faktum.

Direkt efter avspark går hemmalaget till anfall och får också in bollen i mål, men tyvärr så flaggades det från assisterande för offside. När så Torpshammar får en av sina spelare utvisad med fem minuter kvar känns det som om matchen kommer att sluta med bortaseger. När så Lucas Lindbäck i den 89:e minuten gör 1-3 med ett långskott var matchen avgjord.
Som helhet en spännande och tuff match där segern får anses rättvis sett till antalet skapade chanser.
Selånger fortsätter nu hösten med spel i uppflyttningsserien medan Torpshammar lirar i nedflyttningsditon där det gäller att ta sig ett hack uppåt i tabellen för att undvika spel i Medelpadsfemman nästa år.
/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

– Vi mötte ett spelskickligt Selånger med ungdomlig entusiasm och nyttig rutin och de hade ett par träffar i virket utöver målet. I andra höll vi uppe spelet bättre och hade vi satt straffen till 2-1 så hade Selånger fått det svårt. Istället fick de energi och kunde ta hem matchen, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– En jämn match som kunde gått hur som helst egentligen. Vi har fyra stolpskott i första halvlek och de missar en straff i andra. Tycker att Torpshammar är bättre än vad tabellen visar och vi får inte igång spelet. Oavgjort kanske hade varit rättvist men nu tog vi alla tre och får vara nöjd med det, säger Selångers tränare Mikael Öhman.

Hos Torpshammar får Magnus "Bobbo" Eriksson och redan nämnde Andreas Modén varsitt plus.
I Selånger ger vi målvakten Johannes Wårlin och Stefan Näslund ett plus, samt unge nr 10 Linus Stafrin som helt klart är redo för större uppgifter nästa säsong.
Vi ska även ge domaren Roger Lundbäck beröm, som fick tyst på snacket då han visade att han hördes ända till Stöde när han talade om "att det var fotboll som skulle spelas och inget annat".

Torpshammars IF - Selånger FK 1-3
2020-08-29 - 12:00 - Torpshammars IP
0-1 Stefan Näslund (25)
1-1 Michael Gidhammar (35)
1-2 Stefan Näslund (76)
1-3 Lukas Lindbäck (90)
Utvisning Torpshammar: Abozar Yaghobi (86)
Domare: Roger Lundbäck
Ass. domare: Jesper Löf och Nilla Sjöberg
Publik: 31

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad

Fler bilder från Torpshammar-Selånger

Kanske vändes matchen här när Johannes Wårlin räddar straffen. Foto: Roger Mattsson
Ingen lycka här heller för Patrik Högdahls långskott efter missade straffen. Foto: Roger Mattsson
Två av matchens bästa aktörer på samma bild. Andreas Modén Torpshammar och Linus Stafrin Selånger. Foto: Roger Mattsson