Sara Nimani prickade in ett hattrick i DM-semifinalen. Sara Nimani prickade in ett hattrick i DM-semifinalen.

Sara Nimani gjorde hälften av målen när SDFF avancerade till DM-final

(2020-03-17)
Ifjol spelade SDFF i Elitettan, Njurunda i den lokala damtrean.
Ikväll möttes lagen i den första DM-semifinalen och föga överraskande vann fjolårets elitlag, men "bara" med 6-0.
Sara Nimani svarade för hälften av målen
– Vi hade ett stort bollinnehav hela matchen, säger SDFF:s tränare Mikael Melin Bhy.

SDFF var storfavoriter i den ena DM-semifinalen på damsidan mot Njurunda och förvaltade som väntat favoritskapet.
Men det unga NIK-laget höll emellertid tätt dryga halvtimmen innan Emmie Björklund fick hål på storspelande Tindra Sjödal.
Fem minuter senare stod det 3-0 på resultattavlan efter tvenne mål av Sara Nimani. Det var lite som tappen ur tunnan.
Inför den andra halvleken bytte Njurunda keeper och in kom Lisen Hafstad mellan stolparna. Och även hon visade sig svårflörtad och svarade för mängder av vassa räddningar men kunde inte hindra Julia Melin Bhy att göra mål i sin första match på dryga två år. Kul för Julia och SDFF att se henne tillbaka på planen efter sina efterhängsna höftproblem genom åren.
Med timmen spelad fullbordade Sara Nimani sitt hattrick innan inhopparen Linnea Strand avslutade målskyttet med sex minuter kvar.

– Vi hade en helt ny startelva sedan helgens match mot Gefle vilket påvisar en bred trupp. Vi hade ett stort bollinnehav hela matchen men hade kinkigt sista fjärdedelen att ta oss förbi Njurundas täta försvar. Dessutom var deras målvakter duktiga, säger SDFF:s tränare Mikael Melin Bhy.
– Vi är nöjd med vår arbetsinsats, inte minst defensivt. Förlustsiffrorna är inget att säga om då det ska vara den här skillnaden mellan lagen, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

Sara Nimanis hattrick är svår att skoja bort och på det centrala mittfältet imponerade Olivia Strand. I övrigt var det jämnt överlag i SDFF.
I Njurunda stod målvakterna Tindra Sjödal och Lisen Hafstad varsin halvlek och gjorde det med högsta betyg trots de insläppta målen. Plus för laginsatsen.