"Marre" Bergman går från klarhet till klarhet som vänsterback. "Marre" Bergman går från klarhet till klarhet som vänsterback.

(2016-06-03)

Kovland avslutade veckans "Hälsingland On Tour" med ännu en seger.
Team Hudik blev dock den tuffaste nöten att knäcka. Det tog över timmen spelad innan KIF fick hål på dom.
– Klart bästa och mest organiserade laget vi mött hittills, säger tränaren Anders Westlund.

Kovland reste ner till Hälsingland för sin tredje match på kort tid. Dom två tidigare har givit seger. Så även den tredje. Men Team Hudik visade sig vara den hårdaste nöten att knäcka av dom tre.
– Klart bästa och mest organiserade laget vi mött hittills, samtidigt som vi inte känns riktigt på topp just nu, Men ännu en gång så är vi det klart starkare laget i andra halvlek och vinner till slut fullt rättvist, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
Det tog faktiskt till dryga timmen spelad innan Malin Kristmansson kunde spräcka nollan med ett skott som gick ribba in.
– Skönt att ha en sådan klasspelare i laget, säger Westlund.
När väl bubblan spruckit kom tvåan strax därpå när Veronica Söderström drev in från kanten och placerade in tvåan.

Men det skulle bli nerv i matchen då hemmalaget kunde reducera efter en frispark ned knappa kvarten kvar.
Men när Emma Sjöberg tryckte in 1-3 från nära håll i den 82:a minuten kunde Kovlands spelare och ledare pusta ut och den sjätte raka segern var säkrad.
I Kovland var Marielle Bergman än en gång outstanding som vänsterback. Malin Kristmansson stabil i vanlig ordning och Veronica "Lonkan" Söderström blixtrade till på kanten och verkar ha fått bukt med sina ljumskproplem. Ingen i laget föll emellertid ur ramen.

0-1 Malin Kristmansson(62)
0-2 Veronica Söderström (70)
1-2 Jennifer Larsson (77)
1-3 Emma Sjöberg(83)
Domare: Mats Eriksson