Hampus Olsson lyfter in Svartviks 1-1-mål på en retur efter det att Matfors målvakt Jonas Dunberg räddat momentet innan- Foto: Lokalfotbollen.nu.
Tre suddiga målgörare i "Blackbay". Kan bli så när fotiografen ser som en mullvad. Men jag fick i alla fall med alla tre. Fr v. Hampus Olsson, Filip Denkert och Danne Johansson. Tre suddiga målgörare i "Blackbay". Kan bli så när fotiografen ser som en mullvad. Men jag fick i alla fall med alla tre. Fr v. Hampus Olsson, Filip Denkert och Danne Johansson.

Tunga Svartvik malde ner Matfors i sin väg mot trean

(2016-08-26)

Matfors tog en tidig ledning uppe på Hemmanet.
Det hjälpte inte.
Serieledarna Svartvik malde ner gästerna i den andra halvleken och tog sin femtonde seger i jakten på en division 3-plats 2017.
– Det ser onekligen ganska bra ut i dagsläget. Det kan jag inte förneka, säger tränaren Fredrik Carström efter 3-1-segern.

Två svårslagna lag möttes uppe på ett regnigt Hemmanet.
Svartvik hade bara en förlust och Matfors två så här långt.
Och det märktes att det var två lag som inte ville förlora den här matchen.
Vårmötet på Thulevallen lagen emellan blev dramatiskt då Svartvik kvitterade först fem minuter in på stopptid.
Och även dagens match blev spelmässigt jämn, åtminstone den första halvleken som bestod av ställningskrig. Bra tempo, tuffa men schyssta närkamper (med ett par undantag).
Matfors tog ledningen på matchens första egentliga målchans då Pontus Andersson fick på en kanonträff på ett inspel och bollen satt högt till höger om en chanslös Mikael "Sparris" Nordberg i hemmamålet.
Svartvik var nära en kvittering några minuter senare men då räddade mittbacken Jonas Richnau Ersson med en fläkning på målljinjen.
Strax innan halvtimmen satt dock kvitteringen. Jonas Dunberg räddade ett närskott men hann inte med när Hampus Olsson lyfte in returen (se bilden ovan).
1-1 stod sig till paus då sista kvarten mest bestod av spel på mittplan och inga vassare målchanser skapades.

En bit in i den andra halvleken började Svartviks tunga spel ge utslag och orken började tryta för gästerna. Försvarsmässigt hängde man fortfarande med men man mäktade inte med att ställa om offensivt lika snabbt och tilläts inte heller "vila med boll" då Svartviks press på bollhållaren var hård.
Ett par lägen hade Matfors att slå om men blev då avvinkade för offside. Rätt eller fel beror på vem du frågar...
Med kvarten kvar damp bollen ner framför fötterna på Filip Denkert, som inte tvekade utan drog till direkt och gav inte Dunberg någon pareringsmöjlighet.
Efter det målet hade Svartvik bra koll på grejorna och i slutminuten satte notoriske målskytten Danne Johansson punkt med sitt 3-1-mål.
 – Matfors gör en riktigt bra första halvlek och då hotar dom oss duktigt samtidigt som dom försvarade sig väl. I andra fick vi lite mer utrymme på mitten då dom backade hem lite mer och til slut lyckades vi mala ner dom, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
 – Egentligen backade vi inte ner mer än i första halvlek men däremot orkade vi inte ställa om i offensiven lika snabbt och det gjorde säkert att det såg ut som om vi backade hem mer, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Är seriesegern klar nu, Fredrik Carström?
– Nej, nej, nej. Men det ser onekligen ganska bra ut i dagsläget. Det kan jag inte förneka. Nio poäng mot tre så starka lag som Wssvik, Sund och Matfors i dom senaste matcherna är jag mer än nöjd med.

Det var många duktiga spelare uppe på Hemanet men i hemmalaget lyfter vi fram mittbacksduon Niklas Olsson och Henrik Svanström samt mittfältaren Niklas Nygren.
I Matfors hyllar vi målvakten Jonas Dunberg, mittfältarna Fredrik Broman och Johan Bergström samt löpvilliga anfallaren Elias Lindqvist.
Ett omnämnade är också duktige domaren Oscar Moss värd.