Omgång 2

Ante Björkebaum gör sitt andra mål i matchen mot Selånger när han spikar 0-3 i minut 87. SFK-keepern Jonatan Johansson maktlös. Foto: AndersThorsell, Pic-Agency.
Ex-norrlänningen Ante Björkebaum gjorde två mål och var tillsammans med vb Elliot Käck bäst på plan. Ex-norrlänningen Ante Björkebaum gjorde två mål och var tillsammans med vb Elliot Käck bäst på plan.

Sorry Selånger, men Sirius var storleken större

Fint väder och hemmapremiär mot storfavoriterna Sirius inför storpublik.

Därefter tog det positiva slut på ett tag.

Det visade sig nämligen att Selånger, inte helt oväntat, var storleken mindre än storsatsande IK Sirius med sina ex-allsvenska spelare.

- Sirius var klassen bättre än oss idag, speciellt under den första halvleken då dom satte hård press på oss över hela banan och var blixtsnabbta i sina spelvändningar, säger tränaren Anders Högman, och fortsätter.

- Dom höll helt enkelt Superettanklass och det är egentligen inte mot lag som Sirius som vi skall ta våra poäng.

Jonatan höll kvar Selånger i matchen

Selånger kom inte alls upp i nivå från senaste matchen mot Vasalund. Kanske berodde det på nerver (storpubliken?) eller för överdrivet stor respekt för uppsalalaget. Jag vet inte. Men det var ohygglig klasskillnad under den första halvleken. 0-2 var i underkant och hade kunnat varit betydligt större om inte Jonatan Johansson gjort en par mirakulösa räddningar. Bl a en på en närnick från Kim Skoglund, som bokstavligen slet sitt hår i förtvivlan, vid ställningen 0-0.

- Vi fick inte tag i dom under den första halvleken och vi låg inte rätt i vårt positionsspel under hela halvleken, säger Högman besviket.

0-1 satte planens bäste spelare, vänsterbacken Elliot Käck, på en perfekt frispark från straffområdeskrysset. Tid 16 minuter.

Det hann bara gå tre minuter innan 0-2 föll. Efter en snabb kontring spelades Ante Björkebaum fri mellan två passiva Selångerförsvarare och enkelt placerade bollen förbi en maktlös Johansson.

Bortalaget hade sedan bud på både trean och fyran då SFK-försvaret uppträdde virrigt värre. Till deras försvar måste dock sägas att Sirius var riktigt bra och rev upp stora revor i SFK-försvaret med sitt djupledsspel.

Målvakt slog ner fri Widahl - fick bara gult kort

Efter dryga halvtimmen fick emellertid Selånger (nästan) en chans att komma in i matchen. Oliver Widahl fick en perfekt djupledsboll från Per Nyman och var på väg att runda en feltajmad Siriusmålvakt, som när han insåg sin miss brutalt och fullt medvetet  och i full fart slog omkull Selångeranfallen med armen nån meter utanför straffområdet. Domaren tyckte det räckte med ett gult kort för Jonas Bylund men han såg nog inte händelsen till fullo från sin position och någon hjälp av sin assisterande domare på den sidan var inte att räkna med. Jag förstår att han inte såg händelsen, tio meter därifrån, när han i den andra halvleken missade en 15 METERS offside!!! Snudd på världsrekord! Tur att huvuddomaren gick in och räddade pojkstackarn...

Frisparken blev dessvärre resultatlös men med en man mer hade det kunde blivit en helt annan match.

Ingen tur med domsluten

- Khreis nickmål oförklarligt bortdömt

I den andra halvleken ändrade Selånger taktik och spelade 4-4-2, tätade till, och flyttade upp laget ett par pinnhål på planen och se - plötsligt blev det en jämn fotbollsmatch.

Sju minuter in i den andra halvleken fick också Selånger en livlina in i matchen då Ahman Khreis snyggt nickade in 1-2 på Jens Gustavssons perfekt slagna hörna medan bortamålvakten var ute och hängde tvätt. Trodde alla, inkl. Siriusspelarna. Men det här var en dag där domsluten gick emot Selånger.

Istället för mål dömde domaren frispark till fördel för Siriusmålvakten och alla var som frågetecken, inte minst Khreis.

- Har ingen aning varför han blåser. Målvakten springer in i mig när jag redan har nickat bollen, säger Ahmad Khreiss efter matchen och bara skakar på huvudet.

- Om man skall ha någon chans mot Sirius så får man inte ha viktiga domslut emot sig, suckar tränare Högman, lika oförstående han om det bortdömda målet.

Selånger lät sig emellertid inte nedslås utan hade nu sin bästa period i matchen och Oliver Wihdal var nära att sätta ett direktskott centralt på ett fint inspel från vänsterkanten, ännu en gång från Jens Gustavssons känsliga vänsterfot.

Nästa tippade topplag väntar för Selånger

Då reducering uteblev tog Sirius över igen sista tio minuterna och med tre minuter kvar fastställde ex-norrlänningen Ante Björkebaum 0-3 sedan han kommit loss på en djupledsboll och placerat in den högt upp i det aviga hörnet.

- Sirius är det klart bästa laget i serien och det är ingen skam att förlora mot dom. Vi gjorde en bra andra halvlek och den får vi ta med oss. Nästa match blir borta mot Forward i Örebro, säger Högman.

BK Forward - det tredje tippade topplaget på raken som Selånger har i inledningen av serien.

Men nu har Selånger kännt på det allra värsta serien har att bjuda på, Sirius, och efter att man kommit tillbaka från utspelad till att göra en bra andra halvlek behöver man inte frukta de övriga lagen i den här serien.

/ Lokalfotbollen.nu

Markus Wahl-ström satte Citys segermål på övertid. Markus Wahl-ström satte Citys segermål på övertid.

Eskilstuna City FK - BK Forward 2-1 (0-1)

• Fyra snabba efter UFC:s förlust

• Mårtensson: "Inte vad vi förväntade oss"

Mahmoud Eid Mahmoud Eid

Athletic FC United - Vasalunds IF 1-3 (0-2)

Skytteligan, omgång 2

Ante Björkebaum, IK Sirius leder skytteligan efter omgång 2 på fina fem mål. Ante Björkebaum, IK Sirius leder skytteligan efter omgång 2 på fina fem mål.