Karl Lindström satte ett nytt straffmål. Karl Lindström satte ett nytt straffmål.

Kuben vann på Släda med uddamålet av tre: "Vi var det bättre laget genom hela matchen"

(2020-06-26)
Kuben åsamkade Alnö deras första förlust när man tog vägen över bron och vann med 2-1 efter ett självmål och en lyckosam straffspark.
– Vi var det bättre laget genom hela matchen och skapade tillräckligt framåt för att vinna, säger Kubens tränare Mattias Johansson.

Kuben såg ut att ha läst in sig på Alnös spel och gav dem inte de ytor som gör dem farliga. Dessutom höll man bollen i besittning när man själv erövrat den och vaskade fram en hel del chanser även om ledningsmålet i den 38:e minuten var lite turlig då en hemmaförsvarare styrde bollen i eget mål efter en hörna.
Kuben fortsatte föra spelet under den andra halvleken men hade inte den rätta skärpan i avsluten men samtidigt släppte man inte till mycket bakåt.

När sex minuter återstod fick hemmalagets rutinerade mittback Samuel Fisk ta en tidig dusch efter ett rött kort. Något som inte förbättrade ö-laget chanser från att nå poäng.
På övertid var Måns Holst på väg igenom Alnöförsvaret men blev kapad inne i straffområdet. Karl Lindström satte en straff i tisdags mot Selånger och idag gjorde han om proceduren.
I matchens döende sekunder fick Alnö lite framgång i matchen då Jacob Larsson kunde tröstmåla efter ett pass snett inåt bakåt.
Kuben tog därmed sin andra raka seger medan Alnö inkasserade sin första förlust för säsongen.

– Kuben vann rättvist ikväll. Vi kom inte upp i rätt nivå medan Kuben rullade boll bra. Dock skapade de inte så många chanser, första målet var på en hörna och det andra en straff. Vi hade en frispark i ribban. Men, som sagt, Kuben vann rättvist, säger Alnös tränare Tomas Berglund
– Vi var det bättre laget genom hela matchen och skapade tillräckligt framåt för att vinna samtidigt som vi var diciplinerade bakåt. Alnö var giftiga på sina omställningar men jag tycker som sagt att vi hade bra koll på dem, säger Kubens tränare Mattias Johansson.

Joakim Grannas var stabil i Alnömålet och kunde inte göra så mycket på baklängesmålen, ett självmål och en straff.
Kubens vänsterback i trebackslinjen imponerade ännu en gång och satte dessutom ett nytt straffmål. Yasin Jimeali fick hoppa in på en ovan vänsterwingbacksplats och skötte sin uppgift perfekt.

Alnö IF - Kubikenborgs IF 1-2
2020-06-26 - 19:00 - Släda IP
0-1 självmål (38)
0-2 Karl Lindström (90+1)
1-2 Jacob Larsson (90+2)
visning Alnö: Samuel Fisk (84)
Domare: Santiago Bedoya Sierra, Sundsbruk
Ass. domare:Jesper Löf och Hussein Abukar Osman