Christian Widmark nickade in Wiskans segermål. Christian Widmark nickade in Wiskans segermål.

Wiskans spelande tränare Christian Widmark nickade in segermålet hemma mot Sundsvalls FF

(2020-06-28)
Efter ett tidigt underläge hemma mot Sundsvalls FF vände Wiskan före pausvilan tack vare två inläggsmål där Fredrik Hammarlund respektive  Christian Widmark var sist på bollen.
Tidigt i andra drog hemmalaget på sig ett rött kort men kunde ändå spela hem segern mot ett lojt SFF.
– Tack vare ett enormt slit och en storspelande Simon Eriksson i målet kunde vi hålla undan, säger tränaren och segernickaren Christian Widmark.

William Persson gav gästande Sundsvalls FF en tidig ledning på ett soligt Viskans IP då han tog emot ett inspel,vände runt och placerade in bollen bakom Simon Eriksson.
Det skulle visa sig bli den enda boll som Eriksson skulle släppa förbi sig denna afton.
Efter halvtimmen spelad var det utjämnat. Gustav Sahlin slog ett vänsterinlägg som Fredrik Hammarlund påpassligt höll sig framme på och pressade in.
Precis innan pausvilan var det dags för nästa inlägg, den här gången från höger då Johan Skog fann sin tränare Christian Widmarks panna och 2-0 var som man säger ett faktum.

Tidigt i andra drog Wiskan "i vanlig ordning" på sig ett rött kort, Niklas Vallsten, och tvingades nästan hela den andra halvleken lira en man kort. Men med massor av kämpatakter och en storspelande Simon Eriksson lyckades man hålla sin ledning intakt och ta tre synnerligen viktiga poäng.
Sundsvalls FF var kanske det bättre laget spelmässigt men Wiskans inställning var det som gjorde skillnad.

– Tack vare ett enormt slit och en storspelande Simon Eriksson i målet kunde vi hålla undan vår 2-1-ledning från den första halvleken trots utvisningen i andra, säger tränaren och segernickaren Christian Widmark.
– Efter en ganska jämn första halvlek dominerade vi i andra men hade alldeles för dåliga avslut. Bakåt slarvade vi också i de viktiga momenten, något som berodde på en bristfällig inställning, säger Sundsvalls FF:s besvikne tränare Torbjörn Persson.

Wiskans målvakt Simon Eriksson var bäst på plan men hela laget ska ha en eloge för sin inställning, "en för alla, alla för en". Jo, citatet är från "De tre musketörerna".
16-årige Joel Lindqvist var bäst i Sundsvalls FF och visade upp en imponerande kreativitet på det centrala mittfältet.

Wiskans IF - Sundsvalls FF 2-1
2020-06-28 - 19:30 - Viskans IP
0-1 William Persson (3)
1-1 Fredrik Hammarlund (30)
2-1 Christian Widmark (44)
Utvisning Wiskan: Niklas Vallsten (55)
Domare: Henrik Olsson, Sundsvall
Ass. domare: Yasin Jimeali Mohamed och Björn Sjöblad