Vänsterbacken Arvid Östlund hoppade in mellan stolparna när Matfors 2:s tre målvakter hade förhinder - och 17-åringen storspelade! Vänsterbacken Arvid Östlund hoppade in mellan stolparna när Matfors 2:s tre målvakter hade förhinder - och 17-åringen storspelade!

Matfors 2 kontrade bort Essvik 2 uppe på "Vallen"

(2016-08-22)

Essvik 2 var det spelförande laget hemma mot Matfors 2 men blev utkontrade av gästerna vars långa bollar ställde till problem för det oerfarna hemmalaget.
– Essvik borde haft ledningen med 4-0 i paus men sista halvtimmen spelade vi bra och kunde säkra segern, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Essvik 2:s oerfarna lag, kryddad med rutinerade nyförvärvet Henri Sjödal från Kuben, svarade för en bra första halvlek och pressade tillbaka gästande Matfors 2 där vänsterbacken Arvid Östlund hoppat in mellan stolparna. Och han var lysande. Halvlekens enda mål svarade istället Oliver Spjut för då hans distansskott seglade över Essviksmålvakten.
– Essvik kunde haft ledningen med 4-0 i paus, det var nästan som att man skämdes över ledningen när vi gick till halvtidsvila, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.

Essvik fortsatte ha kommandot i inledningen av den andra halvleken och efter kvarten spelad tog Javid Amini emot ett instick in i straffområdet, vände om och nöp in den rättvisa kvitteringen.
Det tog dock bara ett par minuter för Oliver Spjut att kontra in 1-2 och därefter var det mest Matfors och i den 84:e minuten satte Philip Forsberg avgörande 1-3, även det efter en snabb omställning.
– Vi försökte spela bollen efter marken medan Matfors bara tjongade långt så fort dom fick tag i bollen, något som vårt orutinerade lag hade problem med. Ett felpass på mitten eller i anfallet och den långa bollen kom direkt, säger Essvikscoachen Glenn Uppling.
– Vår första timme var den sämsta vi presterat i år. Det var inte meningen att vi bara skulle slå långt men vi var otrygga med bollen och valde det lätta alternativet, säger Andreas Jonsson och fortsätter:
– Men den sista halvtimmen hittade vi vårt spel och då såg det genast mycket bättre ut och vi kunde avgöra matchen, säger han efter att ha brutit sviten på fem raka utan seger. 

I hemmalaget berömmer vi pådrivaren Henri Sjödal och 15-årige målskytten Javid Amini på mitten.
Målvakten Arvid Östlund redan nämnd men det kan vara på sinplats att nämna att han "offrade sig för laget" då lagets tre keeprar fick förhinder av olika anledningar. Plussar även för kollektivet sista halvitmmen.

Läs även:
• Äntligen seger för Matfors 2 efter 3-1 mot Essvik 2

Matchfakta:
Essviks AIF 2 - Matfors IF 2 1-3
2016-08-22 - 18:30 - Essviksvallen
0-1 Oliver Spjut (16)
1-1 Javid Amini (61)
1-2 Oliver Spjut (63)
1-3 Philip Forsberg (84)
Domare: Michael Lie (mycket bra)
Publik: 25

• Nyheter Medelpadsallssexan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.