Amaro Bahtijar rammar ribban med en superb frispark. Nära 2-2 där...

Gud hör bön...
-
Ställningen är 0-0 när en av Forssas spelare i inledningen av den andra halvleken går undan för att be till sin Gud.
Knappa minuten efter att han är klar ger hans bästa kompis, Verdat Arshlanhan, Borlängelaget ledningen.
Kom sedan inte och säg att Gud inte hör bön...

-

Fick brytas efter hagelstorm

Matchen mellan Sund och Forssa hann knappt komma igång innan den kvinnliga domaren Camilla Eriksson tvingades avbryta några minuter p g a en rejäl hagelstorm - och Lokalfotbollen fick det lite gemytligt inne i kuren på Westhagen en stund av ett gäng våta linementdoftande ungdomar.
Nåväl, spelet återtogs efter några minuter och det tog ett tag innan spelarna åter funnit sig tillrätta på det våta och hala underlaget.
Bäst verkade Forssa trivas med sitt tekniska bolltrillande men särskilt effektivt var det inte utan Sund stängde till effektivt i mitten och ytterst få rejäla målchanser skapades under den första halvleken. Ett skott som tog på ovansidan överliggaren var det närmaste men Sundkeepern Patrik Jonsson såg ut att ha det under kontroll. Dennis Bergström hade en halvchans för Sund efter dryga kvarten, annars ganska händelsefattigt.

Snygg anfall gav 0-1

I den andra öppnade Borlängelaget piggt och började få ett visst grepp på Sund vars anfall blev synnerligen korta. På ett av Sunds anfall vände Forssa kvickt, en snabb boll på yttermittfältaren Khaled Madin på vars centring in framför Verdat Arshlanhan hann före Sundförsvararen vid den främre stolpen och skicka in 0-1 via ramen. En lika vackert som effektivt anfall.
Målet blev en rejäl injektion för Forssa som nu mobiliserade fram fem rejäla chanser på kort tid. Fyra avvärjde Patrik Jonsson med stor skicklighet, det var tigersprång, fotparader och boxningar över ribban. "Patte" tog även hjälp av turen vid ett tillfälle då Mesut Agiman svarade för en jättebränning från fem meter - han sköt utanför helt fri mitt framför målet!

Lobb från 37 meter av samme högerback

Mitt i halvleken vaknade plötsligt Sund till och började gå till motoffensiv. Stefan Näslund sköt strax utom och strax därpå fick en frispelad Jakob Melander bara till en toffelspark a'la Benny Guldfot i vätan.
-  Bollen var hal och den gled över skon när jag skulle skjuta, urskuldrade sig "Jacke" efter matchen.
Men Sund skulle få till en kvittering. Och vilket mål sedan! Magnus Engström mötte André Westergrens hörna i den bortde delen av målgården direkt på volley och bollen gick in som ett streck vid den första stolpen!
Dom röda tog sedan över och pressade tillbaka gästerna långt ner i planen och ett 2-1-mål hängde i luften.
Då kom en "befriande spark" ner mot Sundmålet. Patrik Jonsson tog beslutet att utanför sitt straffområdet nicka bort bollen. Den hamnade hos Karim Rebai som från långt håll lyfte in bollen i det tillspillogivna målet. Borde in någon Sundförsvarare jobbat ner mot eget mål i 180 när man såg att "Patte" lämnade sitt mål?

Amaro x 2

Sund lät sig inte nedslås utan fortsatte att ligga på, nu för en ny kvittering. Amaro Bahtijar drog en kratfull frispark i ribban via målvakten Johan Thoréns fingertoppar och sedan räddade samme Thorén ett närskott från samme man sedan han rutinerat väntat ut honom.
Kort därefter blåste duktiga domaren Camilla Eriksson full tid och Amaro lämnade planen och satte sig besviken på avbytarbänken med sänkt huvud...
- Känns mycket surt just nu. Efter vår andra halvlek så tycker jag vi borde fått med oss nånting i alla fall, säger en besviken Jakob Melander.
- Tycker vi gjorde en riktigt bra andra halvlek när vi väl satte deras bollhållare under press. Då vann vi många bollar högt upp i planen. Kanske borde vi ha spelat lite rakare sista tredjedelen och satsat på högre press tidigare i matchen, siar "Jacke".
Första förlusten efter två kryss?
- Vi har mött på förhand tre topplag och jag tycker ändå att vi stått upp bra och visat att vi hör hemma i trean, fortsätter anfallaren som tidigare spelat div. III-fotboll både med Frösö, Ope och IFK Östersund tidigare.