Div. 3 Mellersta Norrland:
Sollefteå GIF - Matfors IF 2-1
2020-08-29 - 14:00 - Nipvallen

Bild 1. Andreas Eriksson och hans Matfors var hela tiden steget efter ett taggat Sollefteå på Nipvallen och föll med 1-2. Foto: Crille Olofsson, Csportbloggen.com.
Bild 10. Foto: Crille Olofsson. Csportbloggen.com
Robin Bergman gjorde mål igen men Matfors tappade och föll. Robin Bergman gjorde mål igen men Matfors tappade och föll.

Matfors "rånad" på straff vid 1-0-ledning – Sollefteå vände och vann

(2020-08-29)
Sollefteå hade den första halvleken i sitt grepp mot ett håglöst Matfors på Nipvallen. Dock utan att bryta igenom gästernas försvar.
Sollefteå fortsatte dominera den andra halvleken om än inte lika markant. Då kom det som en rejäl överraskning för alla inblandade när gästerna tog ledningen efter timman spelad. Robin Bergman rann då igenom efter en omställning och skytteligaledaren utnyttjade läget. Strax därpå luktade det straff för gästerna då Filip Andersson Ross blev nersparkad inne i straffområdet men domaren vinkade avvärjande till MIF:s spelare och ledares stora förtret.
Där vände matchen.
Adam Näsmark kvitterade med tjuvo minuter kvar och när det återstod tio satte nyförvärvet Patric Kallin 2-1 och Brukets Blås första nederlag i årets trea var ett faktum.

– Vi var inte påslagna på hela matchen och när vi tog ledningen kändes det som rena rånet. Sollefteå var det bättre laget idag och vinner rättvist men visst hade det kunnat bli en intressant matchutveckling om vi fått straffen och gjort mål på den. Lite synd att spelarna måste slänga sig för att få med sig domsluten, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Nä, ingen "bäst på plan" i Matfors denna dag.

Sollefteå GIF FF - Matfors IF 2-1
0- 1 Robin Bergman (53)
1- 1 Adam Näsmark (71)
2-1 Patric Kallin (80)
Domare: Mauritz Grendin
Ass. domare: Leonard Forsberg och Sharif Jaffari