Robin Bergman har åter fått fyr på målproduk-tionen. Robin Bergman har åter fått fyr på målproduk-tionen.

Vilken sexig seger, Matfors – gästerna fick så de Teg

(2020-08-08)
Matfors fick en kanonstart på hösten när man besegrade Teg i nykomlingsmötet med 6-2 efter 4-2 i paus.
Markus Koivisto och Robin Bergman hittade nätet två gånger var.
– Vi ledde från start till mål och gjorde två bra halvlekar offensivt, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Oscar Nilsson-Böös gav Matfors en tidig ledning i hemmamötet med Teg och bara ett par minuter senare ökade Sebastian Koivisto Persson på.
Teg reducerade efter en kvart men Robin Bergman satte 3-1 efter dryga halvtimman. Men gästerna bet sig fast med en ny reducering.
Då klev Robin Bergman fram igen och såg till att Brukets Blå hade med sig en tvåmålssledning in i pausvilan.

I den andra halvleken bevakade Matfors ledningen på ett rutinerat sätt och till och med utökade den i mitten av halvleken då Sebastian Koivisto Persson hittade nätet för andra gången denna eftermiddag.
Med tio minuter kvar hoppade Daniel Boström in i spel efter ett drygt års skadefrånvaro och var den som faställde segersiffrorna till hela 6-2. MIF:s andra seger av två möjliga i sin comeback i trean.

– Vi ledde från start till mål och gjorde två bra halvlekar offensivt. Kändes lite olustigt bara att släppa in dem i matchen efter 2-0 och 3-1 men det löste sig ändå till det bästa till slut då defensiven var lika bra som det offensiva spelet efter paus, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Hög klass i Matfors från målvakt ut till den yttersta bänken. Men det går ändå inte att undvika att lagkaptenen Jonas Richnau Ersson var tillbaka på planen efter skada och mittbackens blotta närvaro går inte att överskattas och han körde också på i 90 minuter plus stopptid i comebacken. Givetvis ett extra plus även för dubbla målgörarna Robin Bergman och Sebastian Koivisto Persson. Två spelare som verkligen hittat rätt i sin nya klubb.

Matfors IF - Tegs SK 6-2
2020-08-08 - 14:00 - Thulevallen
1-0 Oscar Nilsson-Böös (8)
2-0 Sebastian Koivisto Persson (11)
2- 1 Hampus Edlund (15)
3-1 Robin Bergman (34)
3-2 Karl Dahlberg (40)
4-2 Robin Bergman (44)