IFK Timrå 2 - seriesegrare i Medelpadssexan 2014. Bakre raden fr v: Peter Flobecker (tränare), Kina Selin (lagledare), Oliver Sundström, Adrian Yman, Joel Januzaj, Mustafa Heidari, Taher Rajabi, Michael Wahlroos, Konrad Åhlund Smedlund, Abdullahi Adan, Eddie Lodin, Jonatan Arvidsson och Ronald Wihlborg (tränare). Nedra raden fr v: Kevin Sundström, Oliwer Karlsson (lagkapten), Erik Källman, Pradi Yudaen, Albin Gustafsson, Johan Åsen och Nicklas Fors.

IFK Timrå 2 tog hem Medelpadssexan
– avslutade med seger

-
Det blev IFK Timrås unga andralag som tog hem årets upplaga av Medelpadssexan. I sista matchen besegrade man Sund 2 i en riktigt underhållande tillställning med 3–1.
– Jättekul att få avsluta med en serieseger, säger lagledaren Kina Selin, som nu väljer att bara bli supporter när laget spelar i femman nästa år.

Redan innan avspark stod det klart att IFK Timrå 2 vunnit Medelpadssexan då Indal skrällt och besegrat LuMa med 3–1 hemma på Härevallen.
Det var något som inte spelarna visste om utan trampade gasen i botten och redan efter tio minuters spel hade det kunnat stått 3–0 men dom "inlånade" A-lagsspelarna Joakim Edström och Martin Vestin brände några rejäla chanser.
I den 19:e minuten sköt Kevin Sundström i insidan av den borte stolpen innan Adrian Yman en halv minut senare mötte ett inspel in i mitten med en bredsida från 17 meter och Filip Limmerdals nolla var spräckt.
Målet kom just då lite ologiskt då Sund 2 börjat jobba sig in i matchen och jämnat ut spelet.

I den 28:e minuten ökade hemmalaget på i kylan till 2–0 efter en försvarsmiss. En "Sundare" försökte rensa undan strax utanför målgården men slog bollen rakt på Martin Vestin och han blev ofrivillig målskytt. Limmerdal var inte alls på tårna utan hade nog förväntat sig en bättre rensning av sin försvarare.
Sund gav emellertid inte upp utan rullade på boll rätt bra trots att man kom till spel utan avbytare. En storvuxen spelare som inte fanns med på laguppställningen som inte var helt olik Dolph Lundgren var sedan ytterst nära att kvittera men Mustafa Heidari gjorde en fin räddning på det hårda närskottet och limmade bollen.
Mustafa blev dock överlistad bara minuten senare då Ali Kanso Mahmoud perfekt nickade in ett högerinlägg. Alis tolfte mål för säsongen och i det läget saknades bara ett till för att komma i fatt ledande Johan Skog i skytteligan.

Timrå återtog sitt tvåmålsförsprång tidigt i den andra halvleken. Martin Vestin avlossade ett skott från 20 meter, Limmerdal räddade men tvingades släppa retur på den studsande bollen. Oliwer Karlsson var på hugget och nickade in 3–1. Oliwer som löpte kolossalt i matchen men hade svårt med avslutningarna. Blev en del bollspridande med fötterna. Då gick det bättre med huvudet.
Timrå kontrollerade händelerna bra på planen men Sund var inte ofarliga i sina motattacker men det närmaste man kom en reducering var en stenhård nick mitt på Mustafa med kvarten kvar från Michael Ankarmark.
– Tycker det var en riktigt bra fotbollsmatch. Vi satte en hög press i början av matchen och skapade då flera bra chanser, dock utan att få utdelning. Vi hade kunnat punktera matchen första tio minuterna med rätt skärpa. Därefter spelade Sund upp sig och det blev en jämn match men vi var strået vassare och kunde vinna rättvist, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg.

En som var lite extra stolt och glad, men samtidigt lite vemodig, var lagledaren Kina Selin
– Jättekul att få avsluta med en serieseger, säger Kina, som nu lämnar lagledarsysslan och väljer att bara bli supporter när laget spelar i femman nästa år.
När det gäller tränarduon Ronald Wihlborg och Peter Flobecker så kör dom vidare minst ett år till.
Michael Ankarmark var inte alltför besviken trots förlusten.
– Tycker vi gör en bra match, står upp bra och skapar även en del chanser, säger den spelande Sundcochen.
Bäst i ett bra timrålag var Adria Yman medan dom vackraste rosorna i Sund skall ges till vänsterbacken, och normalt målvakten, Stefan Magnusson som visade att han har en fin passningsfot och teknik i sin vänster men 40-åringen briljerade även med ett par nickar och nedtagningar på bröstet. Inte illa av en gammal käpphäst!

IFK Timrå 2 – Sund IF 2 3–1
2014-09-22 - 20:00 - Timrå Konstgräs
1-0 Adrian Yman 19
2-0 Martin Vestin 28
2-1 Ali Kanso Mahmoud 44
3-1 Oliwer Karlsson 56

Domare: Thomas Löf, Sundsvall (mycket bra, knappt ett misstag)
Publik: 47

Gamle målvakten Stefan Magnusson imponerade på vänsterbacksplatsen och tillhörde en av matchens för-grundsfigurer. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen.