Axel Lundgren kontrade in spiken. Axel Lundgren kontrade in spiken.

Svartvik 2 ny serieledare efter segern i toppmötet med Matfors 2

(2017-06-12)
Svartvik 2 vann seriefinalen mot Matfors 2 och övertog serieledningen.
När matchen stod och vägde gjorde hemmalaget två snabba mål med dryga tio minuter kvar.
– Det här var en match mellan två bra lag och Svartvik 2 vann inte orättvist, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson efter lagets första förlust efter dom fem inledande segrarna.

Det vankades seriefinal i Medelpadssexan uppe på Hemmanet mellan andralagen i Svartvik och Matfors. MIF ledde serien med full pott medan Svartvik tappat två pinnar via en oavgjord match.
Hemma(net)laget fick en fin start då Oliver Hagblom satte en straffspark fram till 1-0 efter åtta minuters spel.
Svartvik styr sedan spelet men gästerna är farliga på sina kontringar och bl a missade Alexander Nygren öppet mål.
I mitten av halvleken får ändå Brukets Blå sin kvittering då Alex Berggren petade in en målvaktsretur.
Det är därefter även nära 1-2 då Alexander Nygren återigen var framme och oroade. Efter att ha vunnit en löpduell mot två motståndare kom han fri med hemmamålvakten och lobbade bollen över honom, bara för att se den ta i ribban. Returen hamnade hos Alex Berggren men hans avslut rädades av en uppoffrande hemmaförsvarare.
Även Svartvik hade några chanser men laget tog med sig 1-1 in i paus efter att hemmalaget haft mest boll men Matfors flest målchanser.

Båda lagen fortsatte att bemöda sig om att spela fin fotboll även efter pausvilan och spelet böljade och det kändes som att nästa mål skulle kunna bli matchavgörande.
Gästerna drog på sig en billig frispark med tretton minuter kvar. Oliver Hagblom lyfte in den i centrum där skytteligaledaren Mickael Wallin mötte mned huvudet och 2-1 var ett faktum.
Två minuter senare var det ytterst nära en kvittering men hemmaförsvaret lyckades rensa undan hörnan framför mål. Oliver Hagbloms befriande spark nådde Alex Lundgren som fick fritt fram från mittlinjen och avslutade kliniskt och stängde därmed matchen.
– Svartvik är ett bra lag och vinner inte orättvist även om det känns surt på dom två sista målen som vi släpper in. Först en onödig frispark och på den tappar vi all markering och vid det sista målet har vi en offensiv hörna och har två spelare som stannar, Svartvik har en, trots det så lyckas deras spelare få friläge från halva planen, suckar Matfors 2:s tränare Anders Jonsson.

Precis som det gäller för unga lag så här i samband med skolavslutningarna saknade båda lagen spelare.
– För vår del kom vi till spel med fem ordinarie borta och enbart tre gubbar på bänken varav en av dom var jag. Efter skador var det bara jag kvar på bänken men vi jobbade något kopiöst för varandra. Är jäkligt stolt över grabbarnas arbetsinsats och det fanns ingen i laget som gjorde en dålig match, snarare tvärtom, säger Jonsson som utlovar revansch hemma på Thulevallen i höst.

Spelskicklige Oliver Hagblom, gjorde ett mål och spelade fram till dom övriga två, var bäst i Svartvik 2 och visade att man inte behöver vara en vinthund på planen. I övrigt en hög jämn standard i hemmalaget.
Sak samma hos gästerna där 14-årige Oliver Andersson svarade för ett nytt piggt inhopp vilket är värt ett extra omnämnande.
En bra division 6-match där lagen, om man spelar så här, skulle klara sig mycket bra i Medelpadsfemman. Vem vet? Kanske slår man följe dit vad det lider?

Svartviks IF 2 - Matfors IF 2 3-1
2017-06-12 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Oliver Hagblom (8, straff)
1-1 Alex Berggren (21)
2-1 Mickael Wallin (77, nick)
3-1 Axel Lundgren (79)
Domare: David Lundgren