18-årige högerbacken Mohammad Ahmadi var lysande och satte även ett straffmål. 18-årige högerbacken Mohammad Ahmadi var lysande och satte även ett straffmål.

Ånge tog hem västraderbyt mot ett fränt Wiskan

(2020-06-24)
Ånge tog hem en trea i västraderbyt mot ett fränt spelande Wiskan, som drog på sig två röda kort.
Segern skrevs till 2-0 efter ett sent mål i den första halvleken och ett straffmål i den andra.
– Vi hade bollen 85 procent av speltiden och borde gjort fler mål,, säger Ånges tränare Filip Filipovic.

Ånge dominerade spelet markant när Wiskan kom på besök men hade svårt att omsätta det synligt i målprotokollet. Utöver ineffektiviteten slet gästerna hårt i defensiven och längst bak storspelade keepern Stefan Eriksson som "tvingades" till en ofrivillig comeback. Men precis före halvtidssignalen kom det dubbla smällar för bortalaget. Dels blev Magnus Sjödell utvisad och tog Ånge ledningen. Ett inlägg hamnade hos Navid Taheri som med ryggen mot målet centrade Tobias Engström som snyggt placerade den utom räckhåll för mv-Eriksson.

Med en man mer utökade hemmalaget bollinnehavet men bilden från den första halvleken upprepade sig. Och plötsligt kom Wiskan i en sällsynt motstöt och Fredrik Hammarlund var nära att skarva in 1-1 men målvakten Asad Mozaferi var på sin vakt och vann duellen.
Istället kunde Ånge till slut sätta sin tvåa men det krävdes en straffspark från Mohammad Ahmadi för att Eriksson åter skulle få kröka rygg.
Men knappt tio minuter kvar blev Wiskan av med ytterligare en spelare då Linus Sjölander fick syna det röda kortet och Ånge kunde defilera mot tre pinnar.

Tränarsnack:
– Vi hade bollen 85 procent av speltiden mot ett hårt spelande Wiskan. Vi borde gjort fler mål men i vanlig ordning bränner vi massor av lägen. Får ändå vara nöjd med segern då vi saknade fyra startspelare. Kul ändå att se att de som fick chansen istället gjorde en bra match, säger Ånges tränare Filip Filipovic.
– En hedersam förlust då vi fick spela hela den andra halvleken med en man mindre och sista tio med två man kort. Grabbarna visade moral och vek aldrig ner oss och släppte faktiskt inte till så många klara chanser.  Vi hade dessutom lite skralt med spelare men poängen var inte så långt borta, vi hade faktiskt ett bra läge till kvittering i andra halvlek, säger Wiskans tränare Christian Widmark.

Bäst på plan:
Asad Mozaferi i Ångemålet hade inte mycket att göra men när han sattes på prov imponerade han, inte minst i luftspelet trots brist på längd. Högerbacken Mohammad Ahmadi gjorde sin bästa match i Ångetröjan och fick kröna insatsen med ett straffmål. Fredrik Martini reste ner från Östersund och visade åter sin höga klass och att det fortfarande finns både kunnande och kapacitet.
I Wiskan var högerbacken Niklas Jonsson storstilad och var både svårpasserad och låg hela tiden rätt i sina positioner. Hans misstag kunde räknas på ena handens tumme. Stefan Eriksson i målet är också värt ett omnämnande efter sin ofrivilliga comeback och visade att takterna fortfarande sitter i.

Ånge IF - Wiskans IF 2-0
2020-06-24 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Tobias Engström (44)
2-0 Mohammad Ahmadi (68, straff)
Utvisningar Wiskan: Magnus Sjödell (44) och Linus Sjölander (81),
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Ass. domare: Örjan Åström och Robin Bergman