Thelma Bergkvist inledde målskyttet med en läcker frispark. Thelma Bergkvist inledde målskyttet med en läcker frispark.

Thelma Bergkvist och Felicia Andersson tremåls-skyttar när Heffners-klubban 2 tog en storseger

(2017-05-18)
Heffnersklubban 2 tog en storseger på det svårspelade Selångerfältet.
Thelma Bergkvist, 16, och Felicia Andersson, 15, gjorde tre mål var när gästerna vann med hela 8-2 efter 3-1 i paus.
– Vi gjorde flera snygga spelmål men Thelma Bergkvists frisparksmål var kronan på verket, säger HK-tränaren Ulrik Moen.

Trots att det var svårspelat på Selångerfältet blev det en målrik historia.
Thelma Bergqvist inledde målandet efter dryga kvarten med att sätta en läcker frispark för gästande Heffnersklubban 2.
Thelma ökade strax därpå innan Felicia Andersson nickade in 0-3 i minut 38.
Selånger 3 fick emellertid en bra avslutning på halvleken när en av många "Wilmor" i Selånger FK, Näs, reducerade.
Den andra halvleken hann dock bara bli fem minuter gammal innan Amanda Vilhelmsson satte 1-4 och därefter var det bara en fråga om hur stor Heffnersklubbans seger skulle bli.
Felicia Andersson gjorde två till och Thelma Bergkvist ett varvid dom bägge hamnade på tre fullträffar var denna afton. Maja Medelberg nätade också för gästerna medan Moa Zander satte en straff för Selånger 3.
Totalt alltså 8-2 i Heffnersklubban 2:s favör.
– Vi lyckades bemästra den dåliga planen på ett ganska bra sätt och jag är också nöjd med vårt presspel och på det sätt vi genomför matchen. Det var några spelmål som var kul att vi lyckades med eftersom det fanns saker som vi tränat lite extra på med i just dessa, säger Heffnersklubban 2:s tränare Ulrik Moen.
– Heffnersklubban spelade riktigt fin fotboll och var ett nummer för stort för oss idag, säger Selånger 3:s tränare Henrik Ytterström.

Tremålsskyttarna Thelma Bergkvist och Felicia Andersson skall givetvis ha beröm för varsitt hattrick. I övrigt skall hela laget ha överbetyd för sin insats.
I Selånger var det kul att återse Malin Pettersson mellan stolparna. Trots dom åtta baklängesmålen gjorde hon flera fina räddningar, inte minst frilägen, och visade att hon fortfarande håller hög klass. Hoppas nu inte att det här bara var ett gästspel utan att hon kommer att satsa igen. Hon är alldeles för bra och för ung för att "pensionera" sig. Bra i övrigt i Selånger 3 var mittbacken Nellie Häggberg

0-1 Thelma Bergkvist (16)
0-2 Thelma Bergkvist (22)
0-3 Felicia Andersson (38)
1-3 Wilma Näs (44)
1-4 Amanda Vilhelmsson (50)
1-5 Thelma Bergkvist (55)
1-6 Felicia Andersson (60)
1-7 Maja Medelberg (62)