Amanda Sevefjord, numera mörkhårig, skallade ihop med en Alviksspelare och tvingades utgå med en rejäl bula modell XL. Amanda Sevefjord, numera mörkhårig, skallade ihop med en Alviksspelare och tvingades utgå med en rejäl bula modell XL.

Domaren i fokus när Timrå förlorade
IFK Timrås div. I-damer förlorade med uddamålet av fem när topplaget Alvik kom på besök.
Man emellertid värda minst en poäng med otur och ett par olyckliga domslut kom att sätta käppar i hjulet.
Timrå har även sig själv att skylla då man även denna gång inte var på tårna direkt från avspark och åkte på ett tidigt baklängesmål då domaren, efter sex minuter, tilldömde Alvik en straff. Cecilia Hedlund var säker från elva meter.
- Tycker den straffen var klart tveksam, säger Timrås tränare Anders Westlund, och värre skulle det bli...
Halvleken var annars spelmässigt jämn med ett litet övertag för Alvik som hade den effektivitet som Timrå saknade.
I 21:a minuten kunde Linnea Tiensuu sätta 0-2 efter ett tamt försvarsspel av hemmatjejerna och i den 38:e minuten nickade Felicia Hansson in 0-3 på en hörna.
Timrå saknade dock inte chanser. Både Madelen Pettersson och Mikaela Jensen hade fina lägen men missade och Alvik kunde gå till halvtidsvila med en till synes säker 3-0-ledning i bagaget
I andra halvlekens 51:a minut skallade Timrås Amanda Sevefjord  ihop med Alviks Anna Nilsson och båda blev liggande och man befarade  det värsta. Ambulans tillkallades men lyckligtvis kunde båda lämna planen utan att behöva uppsöka sjukhus.
Lokalfotbollen träffade  Amanda Sevefjord efter matchen och frågade hur hon kände sig.
- Jag  känner mig fortfarande yr och skall åka hem och vila nu sade hon. Svullnaden i pannan vekade ha gett med sig något och vi får hoppas att både Amanda och Anna Nilsson i Alvik klarar sig utan vidare komplikationer.
Denna otäcka händelse verkade märkligt nog tända Timrå som satte full fart framåt och spelade ut tabelltrean Alvik efter noter.
Utdelningen kom också med kvarten kvar då Madelen Pettersson sprang igenom och satte 1-3.
Tre minuter senare kom Timrå än närmre då Isabell Viksell ordnade 2-3 via en suverän frispark.
Timrå pressade på för en kvittering och vid det här laget var det spel mot ett mål - Alviks! Strax efter 2-3-målet var Malin Persson igenom men skottet träffade undersidan av ribban och studade ner på fel sida av mållinjen, sett med timråögon.
I matchens sista ordinarie minut var samme Pehrsson på väg igenom och blev rejält kapad innanför straffområdet och alla väntade bara på den självklara signalen för straff - som till allas, inkl. Alviks spelare och ledare, uteblev vilket tyvärr måste betecknas som en horribel domartavla.
Det blev tio minuters tillägg efter avbrottet för den otäcka kollisionen men närmare än ett skott tätt över av Madelen Pettersson kom inte Timrå utan Alvik kunde därmed bärga trepoängaren.
IFK:s tränare Anders Westlund var mycket upprörd efter matchen:
- Domaren avgör matchen, och syftar i synnerhet på de båda straffsituationerna.
 - Tyvärr gör vi återigen en katastrofal inledning på matchen och får dessutom en mycket tveksam straff emot oss. Sedan måste vi sätta de chanser vi får men vi har heller inte marginalerna med oss.
Westlund är dock nöjd med på det sätt laget avslutar andra halvlek.
- Alla jobbar och sliter men vi har inget flyt heller konstaterar han.
Det är bara att instämma efter en tveksam straff emot, utebliven solklar egen och ett ribbskott.
/ Lokalfotbollen.nu

Alnös damer fick storstryk
Alnö IF:s damer har gjort flera bra matcher på slutet, men mot topplaget Assi i vårens sista match tog det tvärstopp.
– Vi släppte in ett tidigt mål och började hänga med huvudena, säger tränaren Ola Westman.
Assi, som i och med segern tog över serieledningen, gick på knock i den första halvleken och ledde med 5–0 efter densamma.
– Det såg okej ut första tre minuterna, säger Westman lågmält.
Tränaren är dock positiv inför hösten.
– Vi har vuxit in i den här serien mer och mer. Vi känner att vi kan spela jämnt med nästan alla lag och tror att vi kommer ta de poäng som krävs för att hålla oss kvar, säger han.
Alnö ligger näst sist i division I Norrland, med fyra poäng upp till Spöland Vännäs på rätt sida strecket.

Det är inte bara Maracana-stadion och Confederations cup som bjuder på brasiliansk sambafotboll.
Laura Damaso och Fernanda Da Silva hade lekstuga mot Alnö IF (7-0). Alnö, som naivt försökte spela sig förbi hårt pressande Assi, men som istället tappade bollen på egen planhalva gång efter annan. Ofta var det laglojala hårt arbetande Laura Damaso som tog bollen och lämnade över bollen till da Silva, som var på spelhumör.
Assi leder division 1 efter halva säsongen. Vem trodde det före säsongen? Målsprutan Caroline Karlsson försvann, pådrivaren Johanna Andersson försvann, lagkaptenen Johanna Lindbäck försvann.
Ändå var målsättningen hög inför säsongen.
- Vi sa inom gruppen att vi siktar på topp 3, säger tränaren, Juoko Liakka.
Och efter första matchen, vinst 2-1 borta mot Selånger, kändes den målsättningen korrekt, berättar Liakka.
- Det var Selånger det snackades om som favoriter innan säsongen.
Och utan skyttedrottningen Karlsson är det ändå offensiven som ligger bakom Assis framgång. För med en mittfältare som ytterback, två yttermittfältare som är mer ytterforwards och bara en mittfältare med klart defensiva uppgifter är det ett offensivt balanserat lag. Det är offensiv fotboll med en klar idé om att rulla bollen och komma runt på kanterna.Och det lönar sig.

Skytteligan, omgång 11

Linnea Lundgren har tagit tillbaka ledningen i skytte-ligan. Linnea Lundgren har tagit tillbaka ledningen i skytte-ligan.