Damtrean

Omgång 7

Ida Söderström lyfter in 4-1 till Sund ur snäv vinkel. Agnes Hurtig Edlund är ute steget för sent. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Publik: 43

Seriefinal på HK-vallen. Solsken och två bra lag, ett blått och ett rött.
I den första halvleken var det blå laget, Heffnersklubban, det något bättre laget i medvinden då deras längre bollar ofta nådde rätt adress. HK gjorde även halvlekens enda mål. I den 34:e minuten nådde Anna Lundqvist högst på en hörna mot den bakre stolpen.
I den andra halvleken var det Sund som hade vinden i ryggen.
Första tio minuterna var ganska jämna sedan tog Sund över markant och 20 minuter in i halvleken var det kvitterat. En lång utspark från Lise-Lott Söderlund skarvades vidare av Ida Söderström till Maria Vestberg som löpte igenom i vänsterinnerposition (googla) och säkert rullade in 1-1.
Därefter var det bara Sund och goda möjligheter vaskades fram men HK-målvakten Soziar Bamyr Hanssen befann sig oftast rätt placerad och kunde rädda.
I den 73:e minuten tog Sund ledningen med ett klassiskt dammål. Ett skott från 24 meter damp ner en meter under ribban dit målvakten inte nådde. Målskytt - samma som vid 1-1, "Väppa".
Tre minuter senare drev Cecilia Hjelm bollen centralt på Heffnersklubbans planhalva innan hon lade  ut bollen till Mathilda Johansson som till vänster inne i straffområde drog ett på skott över målvakten men under ribban, 1-3 (se bild nedan).
I slutsekunderna kom även 1-4. Cecilia Hjelm, igen, lade den här gången ut bollen till höger där Ida Söderström kom farande och ur snäv vinkel lyfte hon in bollen i den borte gaveln. Skott eller inlägg? Det vet bara Ida...
Det här var Heffnersklubbans första poängförlust. Tråkigt för dom men för oss som vill han en spännade serie hela säsongen var det inte allt för ledsamt...

Heffnersklubban: Vi var bättre i första men föll ihop som ett korthus i motvinden i andra. Vi gjorde för många enkla misstag, speciellt i uppbyggnadsspelet, och då blir man straffade av ett så skickligt lag som Sund, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Sund: Efter deras mål tog vi över resten i första och hela den andra halvleken och vann rättvist. En riktig lagseger, säger Sunds Petra Blückert.

Heffnersklubban: Ingen...
Sund: Marie Beckman Bergman lade prillan till rätta och dribblade bort och sprang sönder HK ute på sin vänsterkant. Anna Svärdsudd var stygg ute på sin högerbacksplats och släppte inte en jäkel förbi sig. Cecilia Hjelm fungerade som playmaker på mitten och fördelade bollar bra. Annars var det en laget som grundlade segern i andra halvlek.

Smack! Mathilda Johansson tar emot Cecilia Hjelm passning, driver några meter, innan hon skickar upp Sunds tredje mål i nättaket. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Matfors 2: Veronica Wärme

14-åriga Maxine Björkholm kom in efter paus och var bäst på plan. 14-åriga Maxine Björkholm kom in efter paus och var bäst på plan.

Publik: 37

Den här matchen spelades på beryktade Selångerfält, som är en mix av jord, sand och lite gräs, och till det en kraftig vind gjorde att det inte var något större skönspel som det bjöds på.
Det var annars en spelmässigt jämn match där hemmalaget tog ledningen i slutet av den första halvleken. Julia Wänglunds fick ett inlägg från höger, tog emot bollen och sköt in 1-0.
I andra halvlek dömdes två lite tveksamma straffar, en för vardera laget. Den första gav 1-1 och exekuterades av Sara Josefsson och den andra resulterade i segermålet för Selånger, 2-1. Prickskytt Maxine Björkholm.
Då återstod det nio mållösa minuter av matchen.
Selånger 2: - Vi vann visserligen matchen men lagets prestation inte var någon av de bättre den här säsongen, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
Söråker: - Selånger var väl genomgående bättre med att ha en bättre inställning och spelade med ett bra passningsspel. Vi fick jobba och slita hela matchen igenom och gjorde det på ett bra. Vi hade ju även domaren mer emot oss än med. Nåja, spelmässigt vann Selånger rättvist men ett segermål på en feldömd straff i 81:a minuten kändes ändå surt, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.
Selånger 2: I paus kom Maxine Björkholm in och var sedan den stora skillnaden mellan lagen.
​Söråker: Hela backlinjen samt Hanna Norberg i mål som gjorde många kvalitativa räddningar.

Philippa Johansson gjorde två av SDFF 2:s mål. Philippa Johansson gjorde två av SDFF 2:s mål.

Sundsvalls DFF 2 - Torpshammar 2 5-0 (2-0)

Publik: ?

Det här var ingen bra kväll för Torpshammars IF på Kubens konstgräs.
Först fick herrarna på "moppe" med 0-8 och i matchen direkt på fick andralaget i damtrean pisk med 0-5 mot SDFF:s "tvåor".
SDFF inledde matchen i ett högt tempo. Passningspelet och löpningarna satt som de skulle och det dröjde inte länge förrän 1-0-målet satt bakom Kristina Blom Sjögren. Målskytt Philippa Johansson efter retur på ett långskott från Isabelle Norberg.
Sex minuter senare provade Isabell ett nytt skott från distans, och som via målvakten, gick in till en 2-0-ledning.
SDFF hade fortsatt spelövertag och hade två fina hörnor från Philippa Johansson som båda nickades av Josefine Dahlberg men strax ovanför ribban.
Malin Olsson hade också en frispark som var hård och välplacerad mot krysset men målvakten Blom Sjögren gjorde en fin räddnning.
2-0 i halvtid.

Andra halvlek startades återigen med tryck från SDFF och 3-0 målet kom som ett brev på posten, Philippa Johansson igen.
Torpshammar lyckades sedan för ett tag jämna ut spelet och fick ett par fina lägen, dock utan resultat i målprotokollet.
SDFF återtog snart kommandot och satte då 4-0. Målet kom sig av en dribling och snabbt skott i steget av Johanna Nilsson.
Sista målet kom i den 63:e minuten och gjordes av Julia Nordlander som påpassligt höll sig framme vid ena stolpen och kunde skarva in 5-0 målet.
SDFF 2: - Vi spelade rakt igenom säkert och stabilt, säger SDFF:s tränare Steve Larsson.
Torpshammar 2: väntar på info

SDFF 2: En speciell eloge till målvakten Emma Olsen som gjorde en bra match i sin comeback efter en tids frånvaro.

Skytteligan, omgång 7

Lina Ohlsson gjorde åtta mål mot Matfors och seglade upp i topp i damtreans skytteliga. Lina Ohlsson gjorde åtta mål mot Matfors och seglade upp i topp i damtreans skytteliga.