Värmecupen 2014
Grupp H4

Omgång 3

Arrangörsklubben utslagen
Sidsjö-Böle var tvungen att vinna mot jumbon Selånger 2 för att fortfarande ha chansen att gå vidare i sin egen turnering.
I trettonde minuten blev uppförsbacken brant när giftige Hakim Rouass rullade in 0-1 i fritt läge i den 13:e minuten.
Matchen böljade sedan fram och tillbaka resten av halvleken, bl a lyfte S/B:s Claudio Moraga en frispark över både mur och ribba.
I den andra lyckades Tony Jonasson kvittera i den 39:e minuten. Kan dock inte säga hur målet gick till då jag höll på att värma själv...
Av samma anledning blir det inga tränarintervjuer denna gång.

Sidsjö/Böle IF - Selånger FK 2 1-1 (0-1)
2014-03-16 - 15:00 - Westhagen
0-1 Hakim Rouass 13
1-1 Tony Jonasson 39
Domare: Tobias Stenshagen, Sundsvall

0-0 räckte för Granlo
Gruppfinalen förblev mållös trots chanser åt båda håll i en match som mest innehöll kamp och felpass.
Det räckte för att Granlo skulle ta sig vidare till kvällens semifinal.
Patrik Hägglund sköt mitt på Östavalls målvakt Robert Karlsson från sex meter, Semir Salia hade ett bra skott efter en framgångsrik dribblingsraid ute på vänsterkanten och Zecir Raimi fick inte träff på bollen när han i stort sett hade öppet mål. Det var Granlos chanser i matchen värda att nämna.
Östavall hade ingen riktigt vass chans utan hotade mest på fasta situationer. Närmast var man i den andra halvleken då en hörna gick genom hela kadern av spelare.
- Det var en tajt match, mest ställningskrig och jag tycker vi försvarade våra ytor bra även om spelet gick i dalar. Vi försökte ställa om framåt när vi fick chansen med lite tur hade vi kunnat gjort nåt mål. En hel del kan bli bättre, bl a har vi dålig kommunikation med varandra ute på planen, säger Granlotränaren Bo Hägg.
- Inga kommentarer, löd det från Östavalls håll.
Brehon "Lapi" Berisha framåt och vänsterbacken Babakarr Njie är värda beröm.
I Östavall ville inte ledarna nämna någon.

Granlos spel gick i vågor men trots det andra raka segern
Ett blygt Selånger 2 inledde tamt och Granlo tog tag i grejorna direkt och ledningsmålet lät inte heller vänta på sig. I den fjärde minuten gick Ylmen Ramosaj i backen inne i SFK:s straffområde och domaren blåste straff. Alen Zulovic straffläggare. Charlie Merchant gick åt rätt håll och var på bollen men kunde inte hindra den från att gå in.
Tre minuter senare lossade Semir Salia stora kanonen och nätet stod som en strut.
Lägen till 3-0 fanns också innan Selånger började hitta in i matchen och hade mellan minut 15 till 23 initiativet samtidigt som Granlo fick svårt att hålla ihop laget och SFK hade också ett par halvbud till kvittering när luckorna blev stora.
I slutet av halvleken återtog Granlo spelet och hade inte Charlie Merchant gjort en djärv dubbelräddning hade skillnaden i paus varit tre mål.
Granlo bibehöll kommandot i början av andra, styrde och ställde men Selånger var hela tiden farliga med sina omställningar och var också nära att kvittera på en kontring men tre spelare "sprang förbi" inspelet från kanten.
Istället satte Semir Salia 3-0 på "återkontringen" i den 31:a minuten.
Minuten senare uppstod ett missförstånd mellan Granlokeepern Peter Allen och hans uteförsvar på en djupledsboll och Hakim Rouass kunde enkelt rulla in "två mål" (handikappregeln).
3-2 och det var match igen!
Båda lagen skapade flera bra lägen, med övertag för Granlo, men några fler mål blev det inte utan Granlo kunde ta sin andra raka seger i årets turnering.
- Vi spelade bra fram till 2-0 sedan föll vi tillbaka och det var nästan katastrofalt därefter, suckar Granlos tränarduo Nermin Zulovic och Bosse Hägg.
- Vi var lite för försiktiga i början men sedan blev vi lite aggressivare och gjorde en helt okey match. Men man får inte låta Alen Zulovic dominera som han gjorde på mitten, säger Selångers 2:s tränare Martin Norberg kritiskt.
Kvartetten Alen Zulovic, Semir Salia, Oskar Lund och Ylmen Ramosaj bäst i Granlo medan mycket kretsade kring förkylde anfallaren Hakim Rouass. Överbetyg även till målvakten Charlie Merchant och Elias Lindqvist på mitten.

Sidsjö-Böle tog en rättvis seger mot div. IV-lag
Arrangörsklubben fick en kalasstart när Tony Jonasson gjorde 0-2 (inkl. handikappmål) redan efter fem minuter men en snygg skarv in i borte hörnet.
Tony var sedan nära ett andra mål men nekades då av ÖIF-keepern Robert Karlsson.
Div. V-laget hade det mesta och bästa av spelet resten av halvleken och ledningen var helt på sin plats.
Lite nerv blev det i den 37:e minuten då Haik Danielian reducerade till 1-2 sedan målvakten Fredrik Hultman kommit galet på en utrusning.
Spänningen höll inte i sig länge för fyra minuter senare tryckte Olle Nordberg in sin egen retur sedan Robert Karlsson först reflexräddat hans nick.
I slutsekunderna reducerade Joakim Andersson till 2-3 men det var alldeles för sent för att ge ny nerv i matchen.
- Sidsjö-Böle vann rättvist, dom hade kunnat gjort sex-sju mål på oss idag, säger en besviken Sten-Ingvar Fredlund, lagledare i Östavall, som inte heller hade mycket övers för dagens domarinsats.
- Blott andra matchen men bara sedan förra matchen mot Granlo har vi kommit lång väg. Idag rullade vi boll och hittade medspelare på fötterna och satte inte heller varandra i svåra situationer, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.
Ali Mirzad den ende som får godkänt i Östavall.
I S/B plussar vi för Erik Senestad, för dagen prickfri mittback, och mittfältarna Josef Rahmqvist och Nicklas Jonsson.

Östavalls IF - Sidsjö/Böle IF (1) 2-3 (0-2)

Haik sköt segern till Östavall
Ett kraftigt bollinnehav första kvarten gav Östavall en 2-0-ledning. Först sköt "Jocke" Andersson in en hörna direkt i mål och serverade sedan Pär Malmström ett inlägg på läppen till 2-0-mål.
Det unga SFK-laget förökte rulla boll inom laget men kom ingen vart utan det kändes snarare som att ett 3-0-mål låg i luften.
Men det kan vända snabbt i Värmecupen. Två minuter in i andra sprang sig Hakim Rouass fri och rullade in 2-2 tack vare SFK 2:s handikappmål. Det var dom blå-röd-randigas första egentliga målchans.
Östavall låg sedan på för ett återtagande av ledningen men då klev SFK-keepern Charlie Merchant in i matchen. Dels sög han ett friläge från Haik Danielian. What a save!!! Och strax därpå plockade han åt sig en boll vid sin vänstra stolpe.
I den 37:e minuten var dock Merchant maktlös på Haik Danielians perfekta avslut i vänstra gaveln efter Ali Mirzads välavvägda inlägg.
Selånger skulle emellertid få en kvitteringschans i slutsekunderna. Merchant lyfte in en frispark från mittlinjen och det var ytterst nära att en SFK-spelare inne i boxen lyckades skarva in 3-3.
- En hyfsad start och vi är nöjda med segern. Selånger var inte ofarliga men vi hade ett bra passningsspel och vi vågade också hålla i bollen i trängda lägen, säger Östavalls bäste spelare, defensive mittfältaren Jonas Sjöberg.
- Vi gjorde en jättebra match. Vi hade åtta spelare födda 1998/99 och vi var bara ett tuppfjät från en kvittering på slutet, säger SFK-tränaren Martin Norberg.
Utöver Jonas Sjöberg var anfallaren "Jocke" Andersson, kantspelaren Ali Mirzad och offensive innermittfältaren Alexander Sjödin Östavalls bästa.
Målvakten i Selånger, Charlie Merchant, är redan nämnd. Ytterbacken Hussein Hamid och förkylde anfallaren Hakim Rouass är också värda ett omnämnande.

Östavalls IF - Selånger FK 2 (1) 3-2 (2-0)

Förlust för arrangörsklubben - "Lapi" Berisha sänkte sina gamla lagkamrater
Kvällens sista drabbning blev också den mest sevärda. Både Sidsjö-Böle och Granlo visade att man satt anfallsspel i rum nummer 1.
Lagen hade varsin halvlek när man också skapade massor av chanser men oskärpa och två bra målvakter i S/B:s Fredrik Hultman och Granlos Peter Allen såg till att det bara blev ett enda mål i matchen. Kanske 3-3 hade speglat händelserna bättre?
Alen Zulovic skickade i den sjunde minuten i väg en djupledsboll till Brehon "Lapi" Berisha vars avslut från kanten av straffområdet hittade det främre krysset hos sin förre lagkompis mellan stolparna, Fredrik Hultman.
I den fjortonde minuten gick Granloförsvaret får hårt åt en S/B-spelare och domare Lie blåste korrekt för straff. Nabil Albosifi hade tack vare handikapp-regeln chansen att vända till en 2-1-ledning för Sidsjö-Böle. Nerverna höll dock inte utan det blev en toffelspark långt utanför.
Strax därpå var Granlo ytterst nära att utöka men Hultman nekade Lamin Saydi att bli målskytt då han reflexräddade närskottet.
I den här öppna och svängiga matchen tvingades även Peter Allen i det andra målet att visa framfötterna med först en djärv utrusning och sedan komma ut stort på ett friläge och avvärja.
Granlo inledde den andra halvleken bäst men Hultman stod i vägen två gånger om vilket Allen i det motsatta målet replikerade nästan omgående.
Olle Nordberg fick sedan ett rikgit bra läge men fick slice på sitt skott och bollen gick nån meter utanför Allens vänstra kryss. Där var man benägen att krita ner 2-1 till SBIF.
Ju längre matchen led tog arrangörsklubben över och pressade på rejält på slutet vilket öppnade för Granlokontringar. Trots flera fina möjligheter från båda håll blev det inga fler mål i matchen utan Granlo kunde ta hem segern tack vare "Lapi" Berishas tidiga mål.
- Trots förlusten så gör vi en helt godkänd första match på stor plan. Vi har ju många nya i laget så det tar ett tag att spela ihop sig. Granlo var bättre i första medan jag tycker att vi hade den andra halvleken, säger Sidsjö-Böles tränare Emad Nademi.
- Vi gjorde en strålande första halvlek med bra försvarsspel och fina omställningar. Den andra var sämre. Vi kladdade lite för mycket med bollen och satte varandra i svåra situationer. Men visst var det skönt att vi vann, vi brukar ha problem med Sidsjö-Böle i Värmecupen, säger Granlos tränare Bosse Hägg.
Fredrik Hultman nämnd. Överbetyg även till skäggige ytterbacken Tomas Larsson och mittfältaren Niclas Jonsson i Sidsjö-Böle.
"Peter the Panther", d v s Peter Allen visade att det bor ett stort målvaktsämne i den stora kroppen. Det gäller bara att få ut "monstret". Hussein Ashir på vänsterbacken var också strålande.

Granlo BK - Sidsjö/Böle IF (1) 1-0 (1-0)
2014-03-12 - 21:00 - Westhagen
1-0 Breh0n "Lapi" Berisha 7
Domare: Michael Lie