Tacka Dennis för segern!
-
Dennis Moberg var tillbaka efter ett och ett halvt års skadehelvete.
Likt en kalv på grönbete kom han in och såg till att spelet kantrade över till LuMa:s fördel med sin energi på det centrala mittfältet och givetvis sina två mål.
– Vi bytte in Dennis Moberg och Fredrik Jansson direkt från start i andra och ett par andra taktiska korrigeringar. Dennis var bäst på planen och vi spelade stabilt och hela tiden med bra snack. Vår kanske bästa halvlek för året, säger Christian Nyberg.

Det var seriefinal i sexan på Sörforsvallen mellan LuMa och IFK Timrå 2.
Vid hemmaseger skulle LuMa bara vara två poäng efter inför den sista omgången och därmed ha chansen att snuva köpingslaget på seriesegern.
Skulle däremot Timrå vinna eller kryssa skulle titeln som division 6-mästare redan vara fixad innan den sista omgången.
Den första halvleken blev som väntad en bra och jämn tillställning rent spelmässigt men där gästerna var det lag som skapade dom farligaste chanserna.
Timrå tog också ledningen i den 13:e minuten. Efter att först ha prickat stolpen kom man i en andravåg där Tayser Shiqwara vann en höjdduell med LuMa-målvakten Robin Linnes och nickade in 0–1 – med bakhuvudet i bästa Uwe Seeler–stil (googla).

LuMa plockade in Denns Moberg, som äntligen var tillbaka efter sitt ett och ett halvt år långa skadeuppehåll p g a sitt elakartade benbrott, som ersättare för en lagkompis som var tvungen att torka av en blodig näsa. Han bröt nästan omgående ett timråuppspel och i samma aktion frispelade han Dennis Westin, som placerade in kvitteringen.
– Solklar offside, hävdade Timråtränaren Ronald Wihlborg.
– Jag är nog böjd att hålla med, säger kollegan Christian Nyberg i LuMa.
Därefter klev Dennis Moberg av planen för resten av halvleken...
1–1 således i paus.
– Vi blandade och gav och spelade stundtals riktigt bra men blev väldigt passiva emellanåt, säger Christian Nyberg.
– Sett till chanserna så borde vi lett med 4–1 då vi hade några saftiga chanser och bl a hade en stolpträff, säger Ronald Wihlborg.

Den andra halvleken gick stort i LuMa:s favör.
Det var också Moberg som gav hemmalaget ledningen i den 54:e minuten och målet påminde om Kurre Hamrins klassiska 3–1–mål mot Västtyskland i hemma-VM 1958.  Dennis vann bollen på högerkanten och brunkade sig fram ner mot kortlinjen. Väl där bröt han sig in mot målet och avslutade med att skjuta in bollen via målvakten Mustafa Heidari ur minimal vinkel.
– Det märktes att det målet gav LuMa mycket energi, säger Wihlborg.
Åtta minuter senare nickade följdriktigt Dennis "Spisen" Moberg in Robin Holmlunds hörna vid den första stolpen.

Trots 1–3 och underläge i spelet gav inte det unga timrålaget upp utan försökte få till en reducering i första hand men LuMa:s försvar uppträdde stabilt och juniormålvakten Robin Linnes fick all den hjälp han ville få.
I och med att Timrå flyttade upp lämnade man blottor bakåt och efter ett par missade lägen lyckades Jimmy Söderberg sätta 4–1 i slutminuten. Högerbacken Robin Bergström attackerade längs högerkanten och slog ett inspel efter marken mot en framstörtande Söderberg. Målvakten Heidari halvräddade men Söderberg hann upp snabbast och kunde nicka in returen.
– En stor eloge till hela laget som gör en strålande andra halvlek, säger Christian Nyberg.
– Vi tappade vårt spel i andra och LuMa var inte sena att utnyttja det. Vi tappade vårt tålamod och slog långa bollar trots att deras backlinje låg lågt istället för att spela oss upp via mittfältet som vi brukar, säger Ronald Wihlborg.

I en bra match var det många som skall ha beröm. Dennis Mobergs inhopp på LuMa:s centrala mittfält visade sig bli en matchavgörande faktor. Mittfältskollegen Robin Holmlund gjorde ett fantastiskt jobb tack vare sin snabbhet och uthållighet. I dom bakre leden var mittbacken Viktor Stefansson lugn och trygg och högerbacken Robin Bergström stängde sin kant bakåt och var löpvillig i offensvien.
I Timrå fastnade vi mest för kantspelaren Albin Gustavsson som vann sina dueller och mittbacken Joel Januzaj som löste flera svåra situationer.
Både IFK Timrå 2 och LuMa är redan klara för division 5-spel men båda lagen är ute efter seriesegern. Nästa måndag får vi avgörandet.

Publik: 20

För ett och ett halvt år sedan skickade en Kramforsmålvakt Dennis Moberg till den här sjuksängen. Ikväll var han tillbaka på fotbolls-planen och vilken comeback! Seger, tvåmålsskytt, ett assist och bäst på planen. Välkommern tillbaka!