William Östman gjorde inte bara mål utan var bäst på plan. William Östman gjorde inte bara mål utan var bäst på plan.

Nytänt Söråker efter tränarbytet räckte inte till mot topplaget Kuben

(2020-08-07)
Söråker kom till spel med nygamle tränaren Nermin Zulovic vid rodret igen.
Men trots en kämpastark insats var topplaget Kuben en för stor munsbit och "Tigerränderna" kunde vinna med 3-0.
– Vi hade en stark nytändning i laget och förde delar av matchen men kunde inte ta tillvara våra chanser på samma sätt som Kuben gjorde, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.

Ett taggat Söråker kom till spel på Kubikenborgs IP med nygamle tränaren Nermin Zulovic vid rodret igen.
Men det var hemmalaget som startade upp bäst och tog ledningen i den elfter minuten. Karl Lindström slog ett diagonalinlägg som bortakeepern gick bom på och Gafari Yasin kunde enkelt stöta in 1-0.
Gästerna stretade emot bra men kunde inte hindra William Östman från att öka på hemmaledningen efter en halvtimme. Yahje Shino glidtacklade fram bollen till Östman som från 40 meter lobbsköt in 2-0.
Söråker var inte helt ofarliga när de stack upp men saknade den rätta spetsen mot ett solitt Kubenförsvar.

Under den andra halvleken jobbade gästerna hårt för att försöka täta försprånget men istället var det William Lydén som satte trean i det bortre hörnet efter pass från William Östman med fyra ordinarie minuter kvar vilket blev matchens sista mål.
För Kuben var det här den sjunde raka segern och man hänger med i toppen av serien. Söråker ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, bara på bättre målskillnad än Torpshammar efter åtta av de elva grundserie-omgångarna.

– Söråker kämpade på så gott de förmådde men räckte helt enkelt inte till. Kan nog tycka att vi borde stängt matchen tidigare men det viktigaste var de tre poängen idag. Men i fortsättningen måste vi få bättre utdelning på våra chanser så det inte bli onödigt spännande, säger Kubentränaren Mattias Johansson.
– Vi hade en stark nytändning i laget och förde delar av matchen men kunde inte ta tillvara våra chanser på samma sätt som Kuben gjorde. Tycker annars att vi spelmässigt inte var sämre än Kuben men det var det här med att sätta chanserna. Det var både ribbskott och bollar som rullade på mållinjen. Nä, resultatet speglande inte matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.

William Östman gick i bräschen som lagkapten för sitt Kuben, trygg med bollen och hittade hela tiden passningsalternativ. Dessutom duktig i defensiven. Ett mål och ett ass.
Rutinerade trion Martin Vestin, Victor Selander och Oskar Fors bäst i ett kämpande Söråker.

Kubikenborgs IF - Söråkers FF 3-0
2020-08-07 - 19:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Gafari Yasin (11)
2-0 William Östman (30)
3-0 William Lydén (86)
Domare: Michael Lie, Sundsvall
Ass. domare:Henrik Hörnfeldt och Yasin Jimeali Mohamed