Johannes Hoerschelmann, ny tysk i IFK Sundsvall. Johannes Hoerschelmann, ny tysk i IFK Sundsvall.

IFK Sundsvall har gjort klart med tysk mittfältare: "En slitstark lagspelare"


(2020-05-27)
IFK Sundsvall har värvat sin första tysk sedan Jürgen Holoch på 1960-talet.
Det är 36-årige mittfältaren Johannes Hoerschelmann som ansluter till truppen.
– En slitstark lagspelare med fin blick för spelet som passar bäst in på det centrala mittfältet, säger tränaren Fredrik Enqvist.


IFK Sundsvall har jobbat hårt att få gamla IFK:are att åteervända inför comebacken i Medelpadsallsvenskan.
Men nu har man även värvat en tysk, den första sedan Jürgen Holoch på 1960-talet. Det är 36-årige mittfältaren Johannes Hoerschelmann som ansluter till truppen.
Såhär beskriver "Jo" sina intryck hitills på klubbens Instagram:
–Klubben och lagkamraterna har varit välkomnande från start. Truppen består av  grabbar med bra vibbar och alla har fokus på träningen vilket är en förutsättning för att lyckas. Jag har även fått ett bra intryck av våra tränare. Det glädjer mig att fått möjligheten att få träna och hjälpa IFK Sundsvall den här säsongen. I Tyskland har vi haft en total "lockdown" fram till nyligen och ingen har varken kunnat träna eller spela fotboll. Jag är nyfiken på kvaliteten på de övriga lagen i serien, säger det tyska nyförvärvet. 

Tränaren Fredrik Enqvist är givetvis nöjd med sitt rutinerade förvärv.
– En trevlig och positiv kille. Har inte spelat på några år så lite ringrostig vissa moment men det kommer mer och mer. En slitstark lagspelare med fin blick för spelet som passar bäst in på det centrala mittfältet. Kommer att träna på nu för att hitta formen & efter det vara med och konkurrera om platserna i matchtruppen.
"Fredde" fortsätter:
– Vi tränar på för fullt för att vara redo när, och om, serien drar igång.

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad