Stöde visade klass i vinden
-
Stöde visade i afton med eftertryck att man vill slåss med Alnö om en plats i nästa års div. III.
5–2 mot mot dittills obesegrade Lucksta är starka papper.
– Vi körde över dom idag och det var närmare 6–2 än 5–3, säger lagledaren Mikael Backlund.

Händelserik inledning

Stöde och Lucksta bjöd på en öppen och välspelad match som bjöd på hela sju mål och det hade t o m kunnat blivit det dubbla i den hårda vinden på Stöde IP.
Stöde höll på att få en smakstart men Adam Kerfstedt missade öppet mål innan klockan hunnit två varv.
Därefter fick Lucksta fick ett jätteläge att ta ledningen men Simon Eriksson i Stödemålet svarade för en viktig parad.
Ett par anfall senare blev Stöde Tobias Sahlin nerdragen i straffområdet och domaren blåst och pekade på punkten. Han tog själv hand om stramaren och satte den säkert bakom Linus Elfving i LIF-målet.
– Nerdragning? Jag tyckte det mer såg ut som en kollission, säger Luckstas coach Richard Gillgren, som inte var tillfreds med bedömningen.
Spelande tränaren Robert Johansson blev också förgrymmad över domslutet men tog saken i egna fötter fem minuter senare då han bröt igenom på egen hand och dunkade in kvitteringen med vänsterdojan.

Två snabba Stödemål

En kvart senare hade hemmalaget inte bara återtagit ledningen utan även utökat den.
Jonas Södermark skarvade in 2-1 efter 19 minuter och i den 23:e  slog Johan Sjölén ett inlägg mot den bortre stolpen och där dök Tomas Decker upp nickade in trean rakt upp i nättaket.
– Vi tappade mittfältet under en period och då kunde Stöde gå fram till 3-1, säger Gillgren.
Båda lagen fortsatte att skapa målmöjligheter men avlsuten hittade aldrig in bakom de bägge målvakterna där framförallt Stefan Eriksson i hemmamålet fick visa sig på styva linan vid flera tillfällen.

Med knappa tjugo minuter kvar fick dock Lucksta hål på Eriksson men det krävdes en klackspark (!) och kämpainstats av Robert Johansson vid en tilltrasslad situation inne i boxen.

Momentum hjälpte inte

Det kändes som om momentum låg hos Lucksta men fem minuter senare fick Jonas Södermark bollen inne i LIF:s straffområde och sköt mellan benen på mittbacken och bollen gick in via stolpen. En chanslös Elfving tittade långt efter bollen.
– Det kändes som vi hade mer att ge efter reduceringen men när dom satte 4-2 hade vi inte mer att ge även om vi gav det ett försök, säger Gillgren.

Lucksta flyttade upp och jagade ytterligare mål men blottade sig bakåt och på övertid fick Adam Kerfstedt revansch på sig själv sedan matchinledningen och satte 5-2 efter en konrting där han även hann med att snurra upp backarna innan han förpassade bollen bakom mållinjen.

– Vi körde över dom idag och det var närmare 6–2 än 5–3 på slutet. Vi tog verkligen förlusten mot Kovland på rätt sätt, säger lagledaren Mikael Backlund.
– Vi har sällan skapat så många chanser framåt och släppt till så mycket bakåt i en match som idag. 7-5 hade nog speglat matchen bättre, säger Richard Gillgren i LIF.

Krockade med stolpen

Stödes innermittfältare Håkan Helsing slet kopiöst och var planens bäste spelare. Målvakten Stefan Eriksson, som redan nämnts, var också mycket bra. Med tio minuter kvar kolliderade med sin ena stolpe och fick plåstras om. Efter matchen blev det färd till sjukhuset men förhoppningsvis blir han fit-for-fight till midsommarfirandet med sill och nubbe.
I Lucksta, som inte gjorde någon dålig match trots 2-5, var anfallaren Robert Johansson slitstark och rejält beröm även till yttermittfältaren Jens Andersson.
För publiken var nog detta en sevärd och roliga fotbollsmatch att bevitta. Särskilt som den slutade med hemmaseger.

Publik: 111

Stefan Eriksson svarade inte bara för en bra målvaktsinsats. Han rammade även sin ena stolpe med tio minuter kvar och fick ta en tripp till akuten efter matchen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.