Kubens åtta nyförvärv inför den stundande säsongen. Övre raden fr v. Sevdjedin Haliti, Carl Forslund, Max Hulinder och Abdikadar Mohamed. Nedre fr v. Theo Kruse, Måns Holst, Victor Wallgren och Christoffer Floge.

Mycket nytt i ungt Kuben – åtta in och tio ut: "Spännande"


(2020-05-29)
Det blir ett nytt, och ännu yngre Kuben i årets Medelpads-allsvenska.
Åtta nya in och tio som bytt klubb eller slutat.
– Spännande att det blir nästan ett helt nytt lag. En ung snittålder men ändå en del spelare som redam har flera A-lagssäsonger innanför västen, säger nye tränaren Mattias Johansson som delar ansvaret med sin vapendragare från division 5-laget, Torbjörn Fanberg.


Många undrar vad som hänt och händer i Kubikenborgs IF. Det har varit en stor omsättning på spelare. Man har fått in en hel del, inte minst återvändare, men man har samtidigt tappat en hel del av fjolårstruppen.
Ifjol tränade Mattias Johansson och Tobias Fanbergt klubbens andralag i femman men i år har duon promoverats upp i A-laget.
Klubben har presenterat sina flesta nyförvärv på sin Instagramsida och då ska inte Lokalfotbollen vara sämre.
Så här säger tränarduon om sina nytillskott, spelare för spelare.

Sevdjedin Haliti:
- 25 årig central mittfältare. En gammal Kubare som återvänder till föreningen. Spelskicklig med bra blick och tillslag. "Srele" kommer senast från FC Norr United, och kommer spela i tröja nummer 91, säger Tobbe Fanberg.
- Jag återvände för att de har ett  ungt lag med mycket intressanta spelare och jag tror vi har chans att gå upp till trean, säger Sevdjedin Haliti gällande sitt val av klubb.

Carl Forslund:
- 18 årig målvakt. Calle är är en väldigt ambitiös kille som hela tiden strävar efter utveckling och att bli bättre för varje träning. Han kommer närmast från IFK Timrå där han är fostrad sen barnsben men valde Kuben när hans klubb valde att börja om i sexan och trots flera anbud från flera klubbar. Calle kommer spela i tröja nummer 77, säger Tobbe Fanberg.
- Valet föll på Kuben i slutändan för att jag kände mig snabbt som en i laget, samt att Johan Sjöberg som målvaktstränare är rätt svårslaget, säger Calle Forslund.

Max Hulinder:
- Ursprungligen från Alnö IF men spelat fotboll nere i Göteborg under gymnasietiden med Sävedalens IF. Snabb och stark spelare som främst kommer användas på kanten men kan även spela mittback. Född 2001 så vi fortsätter med vårt unga spår, säger Mattias Johansson.

Abdikadar Mohamed:
- Ytterback, 20 år. "Kadde" är tillbaka i Kuben efter en sejour i Sund och division 3. En stark och snabb ytterback som verkligen gör jobbet varje match och träning, säger Tobbe Fanberg.
- Lagkamraterna och tränarna i Kuben gjorde att jag tog klivet tillbaka. Jag vill även utvecklas som fotbollsspelare, säger "Kadde".

Theo Kruse:
- 19 år och en hårt arbetande mittfältare som har förmågan att ofta komma vinnande ur 50/50 dueller. En riktigt jobbig spelare att möta med andra ord. Har ett förflutet i Sidsjö-Böle och GIF Sundsvall, säger Tobbe Fanberg. 
-  Vi ska spela en rolig fotboll och vara med och kämpa i toppen av tabellen, säger den unge konditionsstarke mittfältaren.

Måns Holst:
- Måns  har hittat tillbaks till sin moderklubb inför denna säsong, de senaste åren har 19-åringen flyttat runt mellan oss, GIF samt Svartvik. Måns är en snabb och stark spelare som är bra på de flesta positionerna på banan, säger Tobbe Fanberg.
- Många vänner sedan tidigare var en anledning till att det blev just Kuben, säger Måns om varför han återvänder "hem".

Victor Wallgren:
18 år och mittfältare. Wallgren är en riktig bolltrollare med fin teknik och passningsfot. Har ett förflutet i Selånger FK, säger Tobbe Fanberg.
- Alltid bra med konkurrens, det gör att man får kämpa hårdare på träningarna, samt alltid prestera sitt bästa i alla fotbollsaktioner för att förtjäna sin plats i startelvan, säger Victor om den tuffa kampen om en startplats i Kuben 2020.

Christoffer Floge
- Floge är 23 år och är en hårt arbetande och tuff ytterback som verkligen bidrar med positiv energi i laget. Floge kommer närmast från Sonstorp IK utanför Finspång, säger Tobbe Fanberg.
- Karriären? Den har under alla år varit i härliga Sonstorps IK. Jag låter det vara osagt från min sida vad jag har åstadkommit där, men det finns historia! (skratt), säger Christoffer lite kryptiskt.

Stor omsättning på spelare i Kuben men nye tränaren Mattias Johansson ser möjligheter och inga hinder.
- Spännande att det blir nästan ett helt nytt lag, ung snittålder men ändå en del spelare som redam har flera A-lagssäsonger innanför västen. Vi har behållt de flesta som vi ville ha kvar och flyttat upp från U-lagen, inte blivit så många nyförvärv utifrån men vi har inte heller varit på så många då vi vill att de som kommer in ska passa vår profil.

Nyförvärv och spelarförluster 2020 Kubikenborgs IF

Tränare: Mattias Johansson och Torbjörn Fanberg (1:a säsongen, från Kuben P19/div. 5-laget.
Nyförvärv: Måns Holst (Svartviks IF), Christoffer Floge (Sonstorps IK), Abdikadar Mohamed (Sund IF), Max Hulinder (Sävedalens IF), Sevdjedin Haliti (FC Norr United), Carl Forslund (IFK Timrå), William Östman och Viggo Gillow (åter efter VP) plus att klubben kommer att flytta upp ett antal spelare från P19-laget.
Förluster: Zacharias Svenlin, mv (Stöde IF), Andres Escobar (IFK Timrå men sedan vidare till Matfors IF), Joakim Wallin, mv, och Jesper Andersson (Alnö IF), Oscar Moss (IFK Sundsvall), Anders Frisendahl (Selånger FK), Blentuart "Arti" Saluka (Sund IF), Haris Devic (Ånge IF), Jesper Svensson(slutar p g a sjukdom), Jesper Hellström (slutar, tränare Kuben P19/div 5),