VÄRMECUPEN
grupp H2

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

Matfors IF – Bik SK (1) 1-0 (1-0)
2017-03-12 - 16:00 - Westhagen
1-0 Adam Forsström (13)
Matchen:
Matfors hade initiativet i matchen men det unga Bik-laget hade flera raska lirare i offensiven som höll MIF-försvaret sysselsatt.
Matchens enda mål kom till på grund av att Härnösandslagets försvar försökte kopiera Barcelona med kortpassningsspel i- och kring det egna straffområdet. Det gick väl lite si och så med den saken utan slutade att man lade upp bollen för Adam Forsström på straffområdeslinjen och MIF-anfallarens direktavslut var kliniskt. Att målet kom i minut 13 var symptomatiskt för Bik i det läget.
- Vi gör en bra första halvlek då vi var löpvilliga och tog kampen och borde haft bättre utdelning. I den andra var dom bättre än oss. Vi spelade långsamt med dålig touch och långt mellan lagdelarna, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.


Alnö IF – Lucksta IF 3-0 (1-0)
2017-03-12 - 17:00 - Westhagen
1-0 Robin Nymo (12), 2-0 Adam Johansson (straff, 27), 3-0 Adam Johansson (48).
Utvisning Alnö: Khalil Masri (49)
Matchen:
Luckstas Semir Salia prickade ribban i den elfte minuten. På det efterföljande anfallet satte Robin Nymo 1-0 för Alnö istället. Ett tungt mål. Ö-laget höll sedan spelet uppe väl och efter en tidig straff i andra kunde Adam Johansson öka på till 2-0. När sedan Lucksta satsade offensivt för en reducering fick Alnö stora ytor och kunde ställa om. Med två minuter kvar kunde Adan Johansson fastställa segern till 3-0 med sitt andra mål för aftonen.
– Såg bra ut, vi var tajta bakåt, bra positionsspel och rörlga i offensiven. Hade vi utnyttjade luckorna vi fick efter 0-2 kunnde vi gjort ett par fler mål, säger Alnös tränare Mikael Kotermajer.
Trion Adam Johansson, Robin Nymo och William Östman dom mest lyckosamma hos vinnarna.
– Första halvlek var kanske den sämsta vi gjort sedan jag kom till klubben. Visst, vi hade flera i backlinjen borta men det är inget jag vill skylla på. Vi släppte till för lätta chanser bakåt och framåt var vi alldeles för svaga och villrådiga, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.


Matfors IF – Alnö IF 2-2 (1-0)
2017-03-13 - 21:00 - Westhagen
1-0 Pontus Andersson (6), 1-1 Albertin Tuday (27), 1-2 William Östman (straff, 31), 2-2 Jonas Richnau-Ersson (43).
Utvisning Alnö: Robin Karlsson (23)
Matchen:
Det blev en händelserik batalj mellan Matfors och Alnö som bjöd på spänning, utvisning och fyra mål.
1-0 satte Pontus Andersson för Matfors redan i den sjätte minuten sedan Alnökeepern fått sig en törn i luftrummet och tappat bollen.
I slutet av den första halvleken fick Alnöbacken Robin Karlsson syna det röda kortet efter en fällning. Målchansutvisning?
Trots en man mindre lyckades Alnö först kvittera tidigt efter sidbytet och sedan även ta ledningen sex minuter in i andra. Kvitteringenhade sin upprinnelse i ett inkast på egen planhalva som slutade med att Albertin Tuday fick ett friläge som han avslutade kliniskt. 1-2 satte William Östman på straff bara ett par minuter senare.
Matfors pressade sedan på för en utjämning men Alnö försvarade sin ledning väl men åt Jonas Richnau-Erssons pressade projektil från 27 meter kunde man inte värja sig mot. En riktigt praktpärla med sju minuter kvar som fastställde resultatet till 2-2. På slutet var MIF nära en vändning men Dennis Andersson träffade överliggaren med sitt vänsterskott.
– Vi hade fyra nya i startelvan från igår då vi vill lufta så många som möjligt den här veckan. Efter utvisningen svarade laget för en heroisk insats. Tack vare poängen har vi nu ett bra utgångsläge inför den sista omgången, säger Alnötränaren Mikael Kotermajer..
Vänsterbacken Max Hulinder övertygade och vann allt på sin kant.
– Vi gör en bra första halvlek och släpper inte till någonting. Sedan hade vi en dålig period i början av andra då dom gör två mål. Starkt ändå av oss att jobba oss in i matchen igen och kvittera och är bara en ribbträff från seger, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.
Beröm i Matfors till trion Jonas Richnau-Ersson, Fredrik Boman och Dennis Andersson.


Bik SK (1) – Lucksta IF 0-2
2017-03-15 - 19:00 - Westhagen
0-1 Semir Salia (11), 0-2 Robert Högdahl (39).
Matchen:
Lucksta och Bik bjöd på en underhållande match där LIF visade helt andra takter än under söndagens förlust mot Alnö.
1-0 satte Semir Salia sedan han cnetralt mötte en inspel från högerkanten. Robert Högdahl missade sedan i andra ett gyllen tillfälle när han från nära håll nickade utanför. Den gode "Robban" tog emellertid revansch på sig själv när han i ett något sämre läge knoppade in 2-0.
Division 5-laget från Härnösand visade fina takter och var inte helt ofarliga och spelade en frejdig fotboll.
– Efter den mindre lyckade insatsen mot Alnö var det åter det gamla Lucksta. Fart, springa, kämpa, intensitet. Heder åt Bik som var ett riktigt bra division 5-lag och som stod upp bra mot oss, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
Emil Svensson på en ovan vänsternackplats samt intermittfältarna Robert Högdahl och Nebil Beyan var primus motorer i Lucksta. 


Lucksta IF – Matfors IF 2-0 (0-0)
2017-03-16 - 22:00 - Westhagen
1-0 Semir Salia (30), 2-0 självmål (46)
Matchen:
Det märktes att det var mycket prestige i denna "försäsongs-El Fantastico". Massor av tuffa närkamper och inte så mycket skönspel. Lucksta hade det mesta av bollinnehavet under den första halvleken men hade svårt att vaska fram några guldkorn.
Fem minuter efter pausvilan kom emellertid Luckstas ledningsmål. Jimmie Nordnberg hittade Semir Salia med en fin passning ute på vänsterkanten. Semir tog med sig bollen in i mitten innan han drog på en av sina patenterade häxpipor.
Matfors började sedan ta över händelserna samtidigt som Lucksta backade hem. Med några minuter kvar fick Lucksta till sitt första riktiga anfall sedan målet vilket utmynnade i en hörna. Den slog Jimmie Nordberg hårt inåtskruvad och vid den främre stolpen råkade en MIF-spelare nicka bollen i eget mål.
Matfors gav inte upp men närmare än en straffsituation för hands kom man inte. Lucksta därmed klara för lördagens kvartsfinaler. För att även Matfors skall gå vidare krävs ett mirakel. Alnö måste förlora med mer än 0-4 mot Bik i sin avslutningsmatch.
– Knappast trolligt. Vi har redan insett att vi åkt ur, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson, och fortsätter:
– Lucksta var bättre än oss ikväll och vinner rättvist. Det är bara att erkänna och komma igen, säger Jonsson.
– Det är alltid tuffa matcher mot Matfors. Det märks att det är mycket prestige mellan grabbarna i lagen. Kändes som om Matfors spelade på resultatet, backade hem och gick "all in" på kontringar. Men det var tätt och passionerat. Efter vårt mål flyttade Matfors upp och pressade oss tillbaka, dock utan att skapa så mycket. Nu skall det bli intressant att spela kvartsfinal på lördag, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
Jimmie Nordberg svarade utöver fint spel på mitten även för två målpass. Plus i Lucksta även till hale ytterspringaren och målskytten Semir Salia.
I Matfors var det jämnt överlag, ingen som stack ut lite extra.


Alnö IF  - Bik SK (1) 0-0 (0-0)
2017-03-18 - 11:00 - Westhagen
Matchen:
kommentarer kommer efter återkoppling från tränare.


Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


AKTUELL TABELL

1. Lucksta IF (4)       3      2      0      1      4 - 2      6
2. Alnö IF (4)  3      1      2      0      5 - 2      5
3.  Matfors IF (4)                    3      1      1      1      3 - 4      4
4. Bik SK (5) 3      0      1      2      0 - 3      1SKYTTETOPPEN
1. Adam Johansson, Alnö 2 mål