Höstsexan

Omgång 7 (22 totalt inkl. Grundserien)

Bra avslutning av Ljunga
Ljunga lyckades rädda säsongen genom en bra avslutning. Först 5-0 mot Kuben 3 vilket betydde nytt kontrakt och i avslutningen 2-2 mot serietvåan Selånger 2.
Tommy Zaar och Henrik Viksten gav Ljunga en 2-0-ledning på Bergsåkers IP men en sen reducering i slutet av första halvleken genom Höstsexans skyttekung Hakik Rouass och ett kvittering genom Martin Drugge Eriksson i mitten av den andra gjorde att lagen avslutade säsongen med ett kryss.
(väntar på mer matchinfo och kommentarer från tränare/ledare i Selånger 2 och Ljunga).

Hassels IF vann Höstsexan
Hassel vann sin sjunde raka match i Höstsexan och vinner inte bara serien utan gör det utan poängförlust!
- Jag tycker att vi i lilla Hassel skall sträcka på oss och konstatera att vi inte bara "överlevt ännu ett år" utan antagligen slagit klubbrekord med sju raka segermatcher, säger en glad och nöjd Seth Larsson, team manager i Hassels IF.
Annars var det lite krampaktigt under den första halvleken idag. Man tog visserligen en tidig ledning genom Robert Sundin men i slutet av halvleken kvitterade Martin Brännström för Sund 2.
Tim Davies satte sitt första mål i Hasseltröjan i den 56:e minuten och sedan var det bara raka spåret mot sjunde raka segern. Inte ens Brännströms andra mål för dagen, som betydde reducering till 3-2, spelade någon roll. Minuten därpå skickade nämligen Fitim Ugzmailji in 4-2, hans andra av totalt tre mål.
Innan domaren Nilla Sjöberg förkunnade att säsongen var över hade Hassel prickat in ytterligare fyra mål bakom gästernas keeper.
- Grabbarna visade verkligen bra moral genom att ta sig samman och avsluta den andra halvleken på ett ypperligt sätt, säger Larsson, och tillägger:
- Det som sitter mest i min näthinna efter matchen är Tims hemmåtjobb på 70 meter när vi leder med 7-2. Nu skall vi, ledare som spelare som gjort detta möjligt, passa på att njuta av segerns sötma. Serieseger i Höstsexan! Det smakar gott!
Hur kan det bli en sådan här förvandling? Ifjol var ni ju supersist i div. VI.
- Det var ju lite upp och ner under Grundserien men hösten har varit bättre än vi vågat drömma om och vi har också kunnat ställa ett riktigt bra lag på benen. Sista puzzelbiten på plats var väl att "Robban" Sundin började lira igen. Vi har dessutom haft en hemmaplan med en gräsmatta nästan som en golfgreen. Extra tack här till vår tränare Benny Stjernström som suttit otaliga timmar på gräsklipparen för att göra det möjligt, avslutar team manager Larsson.
(väntar på kommentarer från tränare/ledare i Sund 2).

Publik: 9

Kuben 3 vann med fyra målvakter ute och en utespelare i mål!
Kuben 3 kom till spel i avslutningsmatchen mot Torpshammar med fyra målvakter som utespelare - och en utespelare, Pontus Lund, i mål!
Trots detta kunde man betvinga gästerna från västra med 4-0.
Redan efter 34 sekunder satte "målvakten" Cristoffer Högbom 1-0 med ett riktigt fint skott.
- Vi spelade ganska bra och lät inte alls Torpshammar sticka upp, säger lagledaren Roger Norrman.
Utespelaren mellan stolparna, Pontus Lund, gjorde sitt första ingripande i den sjätte minuten och sen spelade han stabilt resten av matchen.
- Kul för honom att få hålla nollan men han hade även hjälp av sina backar som ställde upp bra, säger Norrman.
I den 27:e minuten fick han hjälp av en försvarare som räddade på mållinjen efter en hörna.
I slutet av den första halvleken var det dags för nästa målvakt att måla. Christer Eriksson lyfte in en hörna som ex-Giffaren Stefan Lagergren kunde göra 2-0 på.
- Skönt, kommenterade Norrman det målet.
Kuben 3 fortsatte jobba och lyckades behålla sitt övertag på Torpshammar.
- Dom fick det svårt att skapa några riktigt rejäla chanser mot oss, säger Norrman, mycket nöjd med försvarsspelet.
Kuben 3:s jobb utmynnade i chanser framåt och lagets skyttekung, Johan Skog, kunde sätta både 3-0 i den 61:a minuten och slutresultatet 4-0 i den 69:e.
- Beröm till alla utespelande målvakter som gjorde ett gediget jobb hela matchen. Mest framträdande var Cristoffer Högbom med ett mål och ett målpass. Stefan Laggergren, ett mål, Anton Vänglund och Jonathan Berntsson får också godkänt. Plus även till Lund i målet som höll nollan, säger Norrman.
Skön avslutning på säsongen för Kuben 3 efter 0-17 mot Selånger 2 och 0-5 mot Ljunga.
För Torpshammars del väntas rannsakning. Näst sist i Höstsexan var inget som laget siktat in sig på. Det får bli nya tag till nästa säsong.
(väntar på kommentarer från tränare/ledare i Torpshammars IF).

Kubikenborgs IF 3 - Torpshammars IF 4-0 (2-0)

Hemmaseger på Nedansjö IP
Trots underläge med både 0-1 och 1-2 lyckades Stöde 2/Nedansjö avsluta säsongen med en seger hemma mot Alnö 2.
Tomas Eriksson säkrade vinsten med sitt 3-2-mål när bara tre minuter återstod av säsongen och hann även spä på med ytterligare en fullträff innan säsongen var över.
Hemmasegern gjorde att man klättrade ett hack i tabellen till en sjätteplats medan Alnö 2 missade att lägga beslag på bronset, som nu gick till Ljunga.
(väntar på mer matchinfo och kommentarer från tränare/ledare i Stöde 2/ Nedansjö och Alnö 2).

Stöde IF 2/Nedansjö IK - Alnö IF 2 4-2 (1-1)

Fotnot 2:
Lagen har med sig hela målskillnaden men bara 75% av poängen från Medelpadsfemmans grundserie.

Skytteligan, slutställning inkl. Grundserien:

Hakim Rouass, Selånger 2, gjorde 12 mål i Höstsexan och totalt 29 inkl. Grundserien. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Hakim Rouass, Selånger 2, gjorde 12 mål i Höstsexan och totalt 29 inkl. Grundserien. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.