Oj oj! Två mål igen av alexander Nordin. Oj oj! Två mål igen av alexander Nordin.

Kuben bytte fokus och vände 0-1-underläge på Nedansjö IP efter utskällning i paus

(2020-07-03)
Under den första halvleken lade Kuben 2 allt fokus på Nedansjö IP:s gräsmatta och hamnade i ett 0-1-underläge.
– Grabbarna fick en utskällning i halvtid och i andra såg det mycket bättre ut, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström efter vändningen till 3-1.

Kubens ungdomar hade för stort fokus på Nedansjö IP:s allt annat än jämna gräsmatta under den första halvleken. Något som hemmalaget utnyttjade och kunde gå till pausvila i ledning tack vare Patrik "Putte" Nilssons mål i den 34:e minuten,
Kuben 2 kom ut som ett helt annat lag efter paus och nästan direkt fick man ett friläge som Nedansjös målvaktsbjässe Simon Gröning avvärjde. Tyvärr var Gröning olycklig strax därpå då Matti Pesonen kunde saxsparka in ett långt inkast.

Tretton minuter senare blev gästernas Senay Haile Gaim fälld på väg igenom med straff som följd. Alexander Nordin säkerheten själv från elvameterspunkten.
Nedansjö hade nu gett sitt bästa och med tio minuter kvar kom även 1-3 som en mogen frukt med posten då Alexander Nordin kunde sätta sitt andra mål på raken.

– Vi var med bra efter den första halvleken men i andra släppte vi in kvitteringen lite väl enkelt och därefter orkade vi inte komma igen. Kuben var duktiga efter pausvilan medan vi inte förmådde skapa något framåt, säger Nedansjös matchcoach Christer Söder.
– Vi gillar att rulla boll men under den första halvleken lade vi för mycket energi på planens beskaffenhet. Efter en utskällning i halvtid kom grabbarna ut med en helt annan inställning och tryckte ner dem i planen och kunde vända på matchen. Efter vårt 2-1-mål låg vi närmare fem fullträffar än de sitt andra, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.

Helt okej insats kollektivt i första av Nedansjö men i andra var det ingen som nådde upp i normal standard.
Alexander Nordin gjorde två mål och svarade i övrigt för en bra insats. Högerwingbacken Matti Pesonen gjorde en ny stark match och det ska även plussas för inhopparna Josef Lundin (centralt i trebackslinjen) och Hugo Stenquist (vänster wingback).

Nedansjö IK - Kubikenborgs IF 2 1-3
2020-07-03 - 19:00 - Nedansjö IP
1-0 Patrik Nilsson (34)
1-1 Matti Pesonen (52)
1-2 Alexander Nordin (65)
1-3 Alexander Nordin (80)
Domare: Christian Hald, Sundsvall
Ass. domare:Abdirahman Hassan och Örjan Åström