Stödetränaren: Vi malde ner dom till slut
Heffnersklubban 2 hade mest boll men det var Stöde som gjorde målen.
Anna Edin gjorde hattrick när man vann med 4–0 hemma på IP.
– Vi malde ner dom till slut sedan vi väl fått igång vårt spel. Före det var det inte bra, vi vågade inte hålla i bollen utan slog mest iväg den, säger Stödes tränare Christer Söder.

Långa bollar, långa lag

Första halvlek mellan Stöde och Heffnersklubban 2 bestod mest av en långbollande mellan två "långa" lag, ett spel som verkade behärskas bäst av gästerna.
Det hindrade emellertid inte Stöde från att ta ledningen i den tionde minuten sedan Anna Edin utnyttjat sitt friläge till fullo.
Heffnersklubban hade övertag sett till bollinnehav men det kändes farligare när Stöde gick till anfall. Något som två ribb- och en stolpträff vittnar om.
Heffnersklubban fortsatte att ha mest boll även i inledningen av den andra halvleken men man förmådde inte omsätta sitt övertag rent målmässigt. Stödemålvakten Emilia Larsson var säkerheten själv längst bak och framför henne stoppade mittbacksparet Julia Persson och Line Sperring resten.
I mitten av den andra halvleken fick Stöde ordning på sitt passningsspel och tog då över markant och Julia Sperring kunde också öka på till 2–0 i den 68:e minuten.

"Horribelt domslut"

Strax därpå reducerade Heffnersklubban men målet blev bortdömt för offside. Något som upprörde tränaren Jonas Prytz.
– Helt horribelt domslut av den assisterande. Kan omöjligt ha varit offside då hon som gör målet kommer långt bakifrån. Han tar ju bort chansen för oss och berövar oss på 1–2–målet och jag fick en riktigt dålig ursäkt efter matchen varför han vinkade bort målet. Tycker det är alldeles för dålig standard på dom assisterande domarna i den här serien, dundrar han.
Som lök på laxen kunde Stöde öka på till 3–0 efter ett genialt långpass från mittbacken Julia Persson som friställde Anna Edin.
– Då hade luften redan gått ur oss. Vi provade att gå ner på en trebackslinje med då kom ju 0–3-målet som ett brev på posten, suckar Prytz.
Anna Edin hann även med att fullborda sitt hattrick innan matchen var över.
– Vi malde ner dom till slut sedan vi väl fått igång vårt spel. Före det var det inte bra, vi vågade inte hålla i bollen utan slog mest iväg den, säger Stödes tränare Christer Söder.

"Stöde har några riktigt bra spelare"

Även om Jonas Prytz inte var nöjd med det bortdömda målet erkände han efter matchen:
– Stöde vann inte orättvist. Dom har några riktigt bra spelare.
Stödes främsta för dagen var redan nämnda trio samt givetvis tremålsskytten Anna Edin. Beröm även till Julia Sperring som var den som bäddade för Annas hattrick.
I Hefffnersklubban fastnar vi för slitvargen på mitten Liv Lundström Lundin och högeryttermittfältaren Maja Sterner som var bra både framåt och bakåt.
Överbetyg även för målvakten, och kaptenen, Soziar Bamyr Hanssen som stod för flera fina närparader.