Vilma Boström avgjorde med en kylig lyftning för sitt Selånger 3. Vilma Boström avgjorde med en kylig lyftning för sitt Selånger 3.

En bra prestation av Vilma Boström och segern hamnade hos Selånger 3

(2016-05-19)
Selånger 3 ledde med 2-0 men Heffners-klubban jobbade sig ikapp till 2-2 då Vilma Boström såg till att samtliga poäng blev kvar i Bergsåker tack vare sin kyliga lyftning.
– Alltid skönt att vinna matcher, säger Selångers 3:s tränare Anders Heimer..

Två mycket unga lag möttes på Bergsåkers IP på torsdagskvällen och bjöd periodvis på riktigt fin fotboll.
Hemmalaget Selånger 3 började bäst och efter en halvtimmes spel blev Wilma Holmberg fälld bakifrån inne i Heffnersklubban 2:s straffområde.
Sofie Heimer tog hand om "elf metern" på bästa sätt.
Sofie låg även bakom 2-0 bara två minuter senare då hon skarvade ett inspel  och friställde Maja Fröjdholm.

I den andra halvleken inledde Selånger något försiktigare och Heffnersklubban tog över initiativet. Linnea Andersson reducerade tio minuter in och med kvarten kvar kvitterade Johanna Broman.
I det läget låg gästerna närmast ett tredje mål men då svarade Selånger-keepern Therese Ålin för ett par matchavgörande räddningar.
Istället skulle det bli Selånger som drog det längsta strået efter ett målvaktsmisstag kombinerat med en bra prestation. HK-målvakten fick inte riktigt ordning på en bakåtpassning och fick till en riktigt skevspark som landade ute på kanten hos Vilma Boström som tog emot bollen, tittade upp och sedan kyligt lyfte den över både målvakt och försvarare till 3-2.
– Vi faller på att vi inte är tillräckligt kyliga när vi får våra målchanser. Vi hade tillräckligt med lägen att vinna den här matchen eller åtminstone få med oss en poäng, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
– Alltid skönt att vinna matcheer. Efter vårt 2-0 tryckte Heffnersklubban på men vi har en bra målvakt och hon tillhör också laget, säger Anders Heimer.

Therese Åhlin var som nämnts mycket bra mellan stolparna och hon hade god hjälp av sin mittback Alexandra Karjel som under 90 minuter höll ihop sitt försvar utan svackor.
I Heffnersklubban var det en jämn och stabil laginsats utan att någon utmärkte sig något extra.