Östavalls IF - GIF Sundsvall P17 (1) 2-0 (0-0)

2013-03-10 - 14:00 - Westhagen

1-0 David Nordberg (straff) 27

2-0 Jesper Andersson 38

Matchen i korthet:

Det syntes redan från början att det var en seniorlag mot ett pojklag och Östavalls fysiska spel firade stora triumfer och 2-0 var snarare i underkant.

1-o gjorde veteranen David Nordberg på straff sedan Joakim Andersson fällts i friläge innanför straffområdet. "Jocke" Andersson låg även bakom 2-0-målet då han frispelade Jesper Andersson med ett väggpass.

GIF Sundsvalls P17-lag löpte mycket och förökte rulla boll inom laget men kraften fanns inte och man skapade inte en enda rejäl målchans på hela matchen.

- Vi var klart starkare än dom, inte minst fysiskt. Vi är inte så vana att vara ute på en stor plan ännu men i andra halvleken blev även passningsspelet riktigt bra och än bättre ju längre matchen led, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

- Visst var det tunnt framåt men vi försökte spela en bra fotboll och rulla bollen genom laget. Tyckte vi skötte oss bra, speciellt i backlinjen med bl a två killar födda 1998. Synd att Östaval fick göra 1-0 på en tveksam straff. Deras kille slängde sig redan innan vår fick ut foten. Men Östavall vann rättvist, inte tu tal om detta, säger GIF P17-tränaren Håkan Hedin.

Östavall: Joakim Andersson. Det 21-åriga nyförvärvet från Bräcke SK var överallt på planen och ledde sina styrkor från mittfältet.
GIF P17: Mike Persson. Målvakten var felfri och agerande med pondus sin ungdom till trots.

Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF (1) 1-2 (0-0)

2013-03-11 - 21:00 - Westhagen

0-2 Henry Junior Lee (inkl. hcp-mål) 35

1-2 Henrik Löfqvist 47

Kort om matchen:

Essvik tryckte tillbaka arrangörsklubben direkt och hade några lägen till ett ledningsmål, bl a ett stolpskott av Daniel Johansson.

I mitten av den första halvleken började Sidsjö-Böle hitta in i matchen och var då ytterst nära att ta ledningen men bollen smet strax utanför.

Sidsjö-Böle fortsatte hålla spelet väl uppe i den andra halvleken och fick också lön för mödan när Henry Lee Junior nickade in en hörnretur sedan Essviksförsvaret agerat passivt och vips hade man en 2-o-ledning.

Det fick Essvik att vakna till och därefter var det en enveten press mot Bölemålet med då klev Fredrik Hultman fram som stor matchhjälte och svarade för flera kanonparader, inte minst på Daniel Johanssons skott. Det här var verkligen inte "Dannes" dag. Eller "Sumparn" som hans schysta lagkamrater valde att kalla honom efter matchen. Dock med glimten i ögat.

När tre minuter återstod kunde dock inte ens mv-Hultman stå emot när Henrik Löfqvist helt fri kunde rulla in 1-2 efter att en av S/B:s försvarare drällt med bollen och blivit av med den i helt fel läge.

Sedan var det stopp och i slutet var istället Sidsjö-Böle ytterst nära att öka på men lille vesselsnabbe Niklas Pedro i Essviksmålet kom kvickt ut ur sitt mål och räddade friläget förtjänstfullt.

Sett till chansfördelningen var inte det här en match Essvik skulle ha förlorat men som så många gånger tidigare - det är målen som räknas.

Kul för arrangörsklubben Sidsjö-Böle att få inleda med en seger.

- Vi hade fokus på vårt försvarsspel idag och försökte spela zon men blev lite låga emellanåt, speciellt i början och slutet. Annars så tyckte jag det fungerade bra, säger Sidsjö-Böles spelande tränare Robert Olsson.

- Inledningen var bra från vår sida men efter deras mål blev vi passiva. I mitten av den andra halvleken ryckte vi upp oss och skapade många målchanser men den sista skärpan fanns inte ikväll, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.

Essvik: Niklas Pedro. Stabil och lugn insats, agerar med stort mod i målet trots sin brist på kilo och centimetrar. Hjälmen ett extra plus.

Sidsjö-Böle: Claudio Moraga. Anfallaren var hela tiden spelbar och låg bakom mycket framåt.

Essviks AIF - GIF Sundsvall P17 (1) 7-2 (5-0)

7-2 Marcus Sawert 40

Essvik tryckte pedalen i botten mot ett tafatt GIF P17 och redan efter en dryg kvart stod det 5-0 och Daniel "Lovikka" Johansson svarat för ett äkta hattrick. Siffror som då t o m var i underkant!

Snabbe Marcus Sawert inledde målskyttet när han löpte igenom i den 3:e minuten och rullade in 1-0, därefter missade Henri Sjödal öppet läge. Det gjorde nu inte så mycket för inte många sekunder senare sköt en omarkerad Daniel Johansson 2-0.

I 11:e minuten vände Johansson ut och in på GIF-försvaret och placerade in 3-0 och minuten senare hade lovikkavantsförsedde Johansson fullbordat sitt äkta hattrick.

Jakob Hägglund bredsidade därefter in 5-0 och då hade klockan bara tickat 16 minuter. Essvik spang det unga GIF-laget formligen sönder och samman. Det var män mot barn. Det tog faktiskt nästan 40 minuter innan GIF fick en frispark emot sig för ruff...

GIF-pojkarna morskade emellertid upp sig inför den andra halvleken och fick även till 2-5-reducering (inkl. hcp-mål) sedan man kommit två mot en och Berisha stänkt upp bollen i krysset från straffområddeslinjen med en vänster utsida. Kvällens snyggaste fullträff.

Närmare kom inte GIF utan i den 36:e minuten gjorde Marcus Sawert 6-2 efter inspel från kanten och fyra minuter vinklade samme man in Essviks sjunde och sista mål efter ett nytt inspel.

Såg på laguppställningen att GIF P17 bara består av fem spelare som fyllt eller fyller 17 år i år. De flesta är bara 15 och 16 år gamla och har ännu varken fysiken eller kunnandet att möta fullfjädrade seniorer. Den andra halvleken var i alla fall ett stort kliv framåt.

- I första var vi riktigt dåliga. I den andra försökte vi i alla fall och klev dit i närkamperna men jag tycker att Essvik spelade överlag fult, säger GIF-tränaren Håkan Hedin.

- Det skall vara den här skillnaden mellan ett div. IV-lag och ett pojklag. Vi blev bekväma efter 5-0 och började fuskade i spelet. Plötsligt skulle alla slå den den där avgörande stickaren istället för att visa lite tålamod, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.

Essvik: Daniel Johansson. Anfallaren gjorde ett äkta hattrick på sju minuter, I rest my case.

GIF P17: Kim Eriksson. Den unge mittbacken ar brytsäker och visade bra blick för spelet och var en av få i laget som vågade vinna närkamper.

Östavalls IF - Sidsjö-Böle IF (1) 0-0 (0-0)
2013-03-13 - 19:00 - Westhagen

Utvisning Sidsjö-Böle: Androw Gorgis

Turneringens första mållösa match vilket inte var överraskande då båda lagen satte försvarsspelet i första hand. Båda lagen trillade boll ganska bra mellan straffområdena, därefter tog det stopp. Sidsjö-Böle närmast ett mål med en tåfjutt som dock gick strax utanför.

Sidsjö-Böle var i gengäld ytterst nära att ta ledningen i början av den andra halvleken men Henry Junior Lee, ifjol i Östavall, brände läget.

Istället blev Östavall det lag som var först att hitta in med en boll i motståndarnätet. Johan Koisinens "mål" efter hörna blev dock bortdömd efter ruff på målvakten Fredrik Hultman momentet innan. Johan hade strax därpå ett bra markskott som Hultman viftade undan till hörna.
Östavall pressade ganska tungt sista tio men arrangörsklubben orkade stå emot och båda lagen är fortfarande obesegrade i Värmecupen i år.

Östavall leder visserligen gruppen men krysset ger Sidsjö-Böle fördel för avancemang då man har "slagpåsen" GIF Sundsvalls P17-lag kvar att möta.

- Vi går runt på mycket folk i Värmecupen, alla skall få spela. Vi tänkte i första hand försöka rikta in oss på försvarsspelet men stundals hade vi bra knack och skapade några bra chanser framåt, säger Östavalls tränare Jonas Westring.

- Vi tänkte ha fokus på försvarsspelet men det var svårt i den första halvleken då Östavall låg så lågt med sitt lag. Vi var lite långsamma med bollen och de hade ganska lätt att försvara sig. Var dock bara en tåfjutt strax utanför att ta ledningen i den första halvleken och vi hade även en bra chans i den andra, säger Robert Olsson, tränare i Sidsjö-Böle.

Östavall: Petter Bergius. Höll igång snacket från sin mittbacksplats och utstrålade pondus.

Sidsjö-Böle: Lukas Sahlin. Mittbacken var resolut och bestämd och släppte ingen jäkel över bron.

Sidsjö-Böle IF - GIF Sundsvall P17 2-0 (1-0)
2013-03-15 - 21:00 - Westhagen

1-0 Tony Backlund 3

2-0 Jörgen Daniel 35

Sidsjö-Böle jagade mål i kampen om avancemang i gruppen och det började bra. Redan i den tredje minuten passade Erik Senestad perfekt till Tony Backlund inne i straffområdet och avslutningen var klinisk.

Böle fortsatte att rulla men det unga GIF-laget växte in i matchen allt eftersom och bjöd på ett betydligt bättre motstånd än mot Essvik i förrgår.

Försvarsspelet var tätat med silicon och längst bak tog målvakten Mike Persson det som slank igenom. Framåt hade man dock inte kraft att erbjuda så mycket.

Med tio minuter kvar stängde SBIF matchen då Jörgen Daniel satte 2-0 i fritt läge inne i boxen.

Men några fler mål blev det inte så nu får arrangörsklubben sova som på nålar till gruppens sista match mellan Östavall och Essvik som spelas i morgon kl. 16:00. Lång sovmorgon m a o.

Sidsjö-Böle har sju poäng och 4-1 i målskillnad medan Östavall har fyra pinnar och 2-0. Essvik är dock redan borta ur resonemanget men önskar säkert vilja sätte en och annan käpp i Östavalls hjul.

- Försvarsspelet är jag nöjd med, speciellt i den första halvleken då vi låg rätt i linje. Däremot fungerade inte spelet i övrigt, tappade ofta boll på ett tillslag och spelade mycket mer stressat än vad vi behövde, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson, som kom in på slutet och visade rappa ben.

- Vi spelade bra fotboll idag, tycker det var en jämn match och vi stod upp bra, säger GIF-tränaren Fredrik Karlström.

SBIF: Lukas Sahlin. Mittbacken fortsätter att imponera och kliver in 200% i varje närkamp.
GIF P17: Oscar Nilsefur. Högerbacken uppträdde moget trots sin unga ålder och jobbade bra både i defensiven som offensiven som en modern ytterback av idag skall göra.

Östavalls IF - Essviks AIF 0-0 (0-0)
2013-03-16 - 16:00 - Westhagen

Försvarsspelet stod i högsätet när Östavall och Essvik spelade 0-0 i en tät och stundals sevärd match i bra tempo och med många närkamper.

Närmast att spräcka nollan var Östavalls Jesper Andersson som i mitten av den första halvleken sprang sig helt fri från halva planen. Avslutningen hamnade dock bredvid målramen.

Gladast över den missen var arrangörsklubben Sidsjö-Böle som tack vare den mållösa matchen nu gick vidare till kvartsfinal ikväll där man ställs mot Svartviks IF.

- Hyggligt spel och rejäla tag, precis som det skall vara när två div. IV-lag möts. Tyvärr satte vi inte våra chanser och nog borde vi haft en straff med oss men vi får vara nöjda med vårt försvarsspel istället. Inte ett enda insläppt mål i årets Värmecup är väl godkänt?, frågar sig Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.

- Det var en jämn match i högt tempo och vi ville rulla lite mer boll än vad dom ville. Närmare än ett par bollstudsar framför deras målvakt kom vi dock inte, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.

Östavall: Jonas Sjöberg. Mittbacken stod för bra snack och utsökt huvudspel och kittade perfekt med kollegan Petter Berg.
Essvik: Cristian Isaksson. Tuff och ettrig mittfältare som vann tillbaka massor av boll.