Sen kvittering av tvåmålsskytten Skog
-
Både Wiskan och LuMa kom från premiärvinster.
Efter kvällens match är båda lagen fortfarande obesegrade sedan man kryssat på Viskans IP - "due-due".
- Jävligt surt att tappa två poäng. Vi spelade jäkligt bra första dryga timmen, säger Wiskans spelande tränare Martin Hultin.


Få chanser i första

Den första halvleken var spelmässigt jämn men det var Wiskan som vaskade fram den hetaste chansen när gästerna var tvungna att rädda på mållinjen.
Det blev istället den andra halvleken som skulle bjuda på målen.
Johan Skog gav LuMa ledningen i den 52:a minuten sedan han rivit åt sig bollen inne i Wiskans straffområde, drivit förbi en försvarare och sedan bredsidat in matchens första mål.
Två minuter senare stack Mikael Törnlund på en stickare och kvitterade för Wiskan.
Hemmalaget hade nu en bra period och tog även ledningen i den 63:e minuten genom Stödelånet Ferdi Ismaili, på just ett typiskt Ferdi-mål. Sprang ifrån allt och alla på en djupledsboll och placerade sedan bollen förbi LuMa-keepern 
Anton Fandén.


Skogs andra betydde kvittering

Målet såg ut att bli vinnande med med sex minuter kvar slog högerbacken Joel Molin en lång boll som mittbacken i Wiskan missbedömde och Johan Skog fick läget och fick till ett hårt lågt skott i borte utan chans för Dennis Viklund.
Wiskan fick en rejäl chans till ett tredje mål med bara ett par minuter kvar men skottet tog via en försvarare upp i ribban.
- Jävligt surt att tappa två poäng. Vi spelade jäkligt bra första dryga timmen men sedan tog vi ut Andreas Blom på mitten, ville spara honom, och då tappade vi spelet, backade hem och började tjonga, säger Wiskans spelande tränare Martin Hultin.


Hockeybyten

- Vi visste att det skulle bli en tuff match på Wiskans lilla plan. Dom föll lågt med sitt försvarsspel och gjorde den trångt för oss och vi kom inte in bakom deras backlinje. Dessutom körde dom hockeybyten redan från början och orkade därför nästan hela matchen, säger LuMa:s matchcoach Christian Nyberg.
- Wiskan hade en bra tiominutersperiod då dom även gjorde målen. Men jag känner mig nöjd med 2-2. Sett över 90 minuter tycker jag det var rättvist, fortsätter Nyberg.
I Wiskan hyllar vi kollektivet medan mittbackarna Emil Svensson och
Sebastian Horneij  utmärkte sig lite extra i LuMa. Johan Skogs andra halvlek var också bra efter en osynlig första.

 
/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 2

Wiskans IF - LuMa IF 2-2
2014-05-12 - 19:00 -  Viskans IP
0-1 Johan Skog 52
1-1 Mikael Törnlund 54
2-1 Ferdi Ismaili 63
2-2 Johan Skog 84
Domare: Fredrik Strese, Sundsvall
Publik: 65
Matchfakta

Stödes Ferdi Ismaili hoppade in i Wiskan och givetvis målade.