Johan Johansson svarade för en utmärkt insats som högerback. Johan Johansson svarade för en utmärkt insats som högerback.

Matfors säkrade segern i den andra halvleken mot Torpshammar

(2017-05-14)
Efter en mållös första halvlek tog Matfors en tidnig ledning i andra och sedan rullade det bara på mot Torpshammar.
– Vi gör en stark insats, är "på" hela matchen, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Matfors hade ett bra grepp spelmässigt mot Torpshammar, som dock var giftiga på sina kontringar.
Trots övertag lyckades inte Matfors gå till pausledning. Däremot tog det inte lång tid i andra förrän det ringde bakom Simon Eriksson i bortamålet.
Filip Andersson Roos blev frispelad centralt och lyfte en studsande boll över en utrusande Eriksson.
I mitten av den andra halvleken kom Daniel Boström loss efter ett tirangelspel, drev in och vid straffområdeslinjen sköt han lågt in bollen vid den främre stolpen.
Gästerna var sedan ett stolpskott från en reducering och nerv i matchen. Istället kunde strax därpå, i den 72:a minuten, Oliveer Spjut brassa på från 15 meter ur högerinnerposition. Bollen rammade ribban men på returen höll sig Elias Lindqvist framme och stötte in 3-0.
Både Spjut och Lindqvist var involverade i 4-0-målet också. Spjut drev in från kanten men Simon Eriksson halvräddade och Lindqvist kunde sedan förlänga bollen in i mål.
– Vi gör en stark insats, är "på" hela matchen. Starkt att hålla fokus i 90 minuter. Torpshammar var farliga i sina omställningar och vår målvakt Jonas Dunberg fick göra ett par kvalificerade rättdningar, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Fredrik Broman och Johan Bergström primus motorer på Matfors mittfält och famåt var Filip Andersson-Ross hela tiden farlig. Stort plus även till unge högerbacken Johan Johansson.