Dubble målskytten Amandus Laukkanen. Dubble målskytten Amandus Laukkanen.

Stockvik vann på Hassel-backen – två mål av Amandus Laukkanen

(2020-08-24)
För en vecka sedan slutade mötet Stockvik-Hassel på klassiska Kustängen mållöst.
I returen på Hasselbacken saknade hemmalaget flera tongivande spelare medan gästerna i rött hade vässat truppen och kunde ta en klar 4-1-vinst. Men det tog till slutet av den första halvleken innan Marcus Alm fick hål på duktige Pontus Hansson i hemmamålet. Av bara farten kom även Amandus Laukkanens tunga 0-2-mål.
Med dryga timman satte Amandus sitt andra mål och där avgjordes matchen definitivt även om Adam Persson kunde reducera på straff när knappa kvarten återstod.
I den 89:e minuten fastställde Rickard Engman gästernas segersiffror till 4-1.

– Vi var rätt bra första 20 och sista 17 med vårt för dagen ålderstigna lag. Vi saknade sju spelare från förra veckans möte och fick fylla på med "rutin" med bland annat båda tränarna Magnus Frisendal och Benny Ohlsson från start och Kenneth Jansson på bänken. Första målet brukar vara viktigt och de tog ledningen och satte 0-2 precis innan paus och det förmådde vi inte hämta in, säger Hassels team manager Seth Larsson.
– En bra fotbollsmatch med två lag som bemödade sig att hålla bollen efter backen. Vi hade övertaget i matchen och speciellt då under den andra halvleken och vinner rättvist, säger Stockviks tränare Benny Stiernström, som själv bara bor ett par stenkast från planen i Norrhassel.

Pontus Hansson i målet duktig trots fyra insläppta och hela försvaret ska ha överbetyg, med Luckstalånet Mohamadou Sumareh i spetsen, som slet på bra så länge orken stod dem bi.
Även Stockvik hade en duktig sista utpost i Linus Åhl. Amandus Laukkanen var tillbaka i anfallet och gjorde två viktiga mål,

Gebremeskel Elias löpte kopiöst på sin kant och vänsterbacken Eddie Lodin stängde ner sin kant i defensiven.
Domaren Henrik Hörnfeldt visade bra blick för spelet även om han missade ett par "tjuvsmällar" men man ska inte kräva "ögon i nacken".

Hassels IF - Stockviks FF 1-4
2020-08-24 - 19:00 - Hasselbacken
0-1 Marcus Alm (37)
0-2 Amandus Laukkanen (44)
0-3 Amandus Laukkanen (62)
1-3 Adam Persson (77, straff)
1-4 Rickard Engman (89)
Domare: Henrik Hörnfeldt