Mohammed Dirawi inledde Sunds målskytte. Mohammed Dirawi inledde Sunds målskytte.

Sund upprepade seger-siffrorna från grundserien mot Sidsjö-Böle

(2020-08-)
I grundserien vann Sund med 4-1 mot Sidsjö-Böle.
Idag när lagen möttes i uppflyttningsserien upprepades siffrorna men det var spelmässigt en betydligt jämnare match.
Sund tog ledningen efter dryga kvarten sedan en bortaförsvarare halkat och gett fritt fram för Mohammed Dirawi.
Det visade sig bli enda målet före paus då gästerna svarade för en bra försvarsinsats och hela tiden låg rätt i sina positioner.
Sund fick en kanonstart i andra då Pelle Nyman först satte 2-0 och Bleart Ugzmajli ökade på innan tio minuter spelats.
Sidsjö-Böle replikerade omgående när Mohammed Rezaei reducerade till 1-3. Någon nerv i matchen hann det dock inte bli då Mika Lindroos återgav Sund en tremålssledning bara åtta minuter senare.
4-1 stod sig tiden ut och Sund vägrar släppa in de jagande motståndarna Lucksta och Kuben i klinch och fyrapoängsförsprånget från grundserien håller i sig efter omgång 1 i uppflyttningsditon.

– Tycker ändå att vi gör en OK inssats idag utan att glänsa men det såg stabilt ut efter att vi gått ifrån i den andra halvleken, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
– Vi gör en bra match sett till våra förutsättningar och håller dem stången under den första halvleken och de leder tack vare ett halkmål. I andra fick de ett tidigt 2-0-mål och då orken tröt, tunn bänk, klarade vi inte av att gå ikapp, säger Sidsjö-Böles huvudcoach för dagen Thomas Dahl.

I Sund ville tränaren Göran Sundqvist hylla hela laget men vi nöjer oss med Marcus Pettersson, Martin Brännström, Per Nyman, Dennis Bergström, Bleart Ugzmajli och vänsterbacken för dagen Ali Mahmoud.
Nyförvärvet från Stöde, Felix Häggström, gjorde en bra premiärmatch på högerbacken för Sidsjö-Böle. På det centrala mittfältet kämpade Ville Bondén i ung god stil i vanlig ordning.

Sund IF - Sidsjö-Böle IF 4-1
2020-09-05 - 15:00 - Malands IP
1-0 Mohammed Dirawi (16)
2-0 Per Nyman (47)
3-0 Bleart Ugzmajli (54)
3-1 Mohammed Rezaei (55)
4- 1 Mika Lindroos (63)
Domare: Nicklas Dyrén