Mickael Wallin tunnlade målvakten när han satte Svartvik 2:s segermål. Mickael Wallin tunnlade målvakten när han satte Svartvik 2:s segermål.

Svartvik 2 vände och avgjorde i sista minuten mot Fränsta/Ljunga

(2017-05-15)
Med tio minuter kvar ledde Fränsta/Ljunga med 2-1.
När matchen var slut hade gästande Svartvik 2 vänt till seger, sista målet bredsidade en fri Mickael Wallin in mellan benen på målvakten i den 90:e minuten.
– Vi skapade mer än dom i andra och vinner rättvist även om segermålet kom sent, säger Anders Ellqvist i Svartvik 2.

Det blev händelserikt på Ånge IP när Fränsta/Ljunga och Svartvik 2 möttes. Redan efter åtta minuter hade båda lagen hittat näten.
Abdullahi Abdinasir fick ett friläge rakt framifrån i minut 2 och placerade säkert in 1-0 för F/L.
1-1 satte Mitch Ryan Igiraneza på volley sedan han fått bollen serverad av Daniel Hansson efter en hörna.
I den 25:e minuten återtog "hemmalaget" ledningen. Joel Wickholm dribblade av ett par svartvikare och spelade snett inåt bakåt till Preecha Thongsaphrang som mötte på ett tillslag.
Hemmalaget höll sedan ledningen till det återstod drygt tio minuter av matchen. Mille Dahlgren drev in i mitten och kämpade sedan över bollen till Oliver Hagblom som från halvcirkeln på straffområdet drog upp den i x-et.

Matchen såg ut att sluta oavgjord då Daniel Hansson bröt ett hemmaanfall tio meter in på egen planhalva och slog en djupledsboll bakom en tröttkörd backlinje till Mickael Wallin som fri med duktige målvakten Asad Mozaferi och tunnlade denne. Då visade matchuret på full tid, d v s 90 minuter.
– Vi kom med fyra A-lagsspelare och skapade mer än dom i andra och vinner rättvist även om segermålet kom sent. Vi hade lite problem med deras snabba anfallare men som tur var så sprang dom en hel del offside, säger Anders Ellqvist i Svartvik 2.
– Vi hade med en fem-sex killar som aldrig spelat riktig fotboll.
Tycker ändå att vi förtjänade oavgjort men rutinen och orken tröt sista kvarten, säger Tomas "Håkki" Eriksson i Fränsta/Ljunga.

I Fränsta/Ljunga var vänsterbacken Daniel Nilsson redan "brukebergarn" och stängde sin kant och på mittfältet löpte Ali Rahini ett "maraton".
I Svartvik 2 höjde Sallad Hussein Gaal laget när han gick in på det centrala mittfältet efter paus. Plus även till en annan inhoppare, Mille Dahlgren som kom in och rev djupa sår i hemmalagets defensiv. En tredje inhoppare, Yasin Jimeale, klev in som mittback och visade sig både brytsäker och följsam.

Fränsta IK / Ljunga IF - Svartviks IF 2 2-3
2017-05-15 - 20:00 - Ånge IP
1-0 Abdullahi Abdinasir (2)
1-1 Mitch Ryan Igiraneza (8)
2-1 Preecha Thongsaphrang (25)
2-2 Oliver Hagblom (79)
2-3 Mickael Wallin (90)
Domare: Fredrik Strese (bra i en ärlig match, syntes inte mycket)