Gräsmattorna är inte tipptopp i distriktet ännu men är spelbara. På Holmvallen lirare hemmalaget och Alnö 2 1-1 under onsdagskvällen. Foto: Kenth Åslin.

Oavgjort i andra kampen för Alnö 2
-
Ifjol var Alnö 2 ett bottenlag i femman.
I år har man inlett förtroendeingivande med en seger och idag oavgjort mot rutinerade Holms SK på bortagräs.
Det unga ö-laget ledde också länge innan hemmalaget kvitterade med 20 minuter kvar.
- Surt med kvitteringen men som de positiva grabbar vi är kändes utgången ändå rätt juste efter den kämparinsats som matchen till slut blev, säger Alnötränaren Jan Engman.

Ovan naturgräs

En kvällstur till Holm för att premiärspela på gräs i seriesammanhang. En ynnest för oss som inte ens tränat på gräs ännu (ja så när som på det konstgjorda) och skulle matchen mot all förmodan gå åt pipsvängen så skulle vi givetvis kunna skylla på ovanan av detta underlag.
Jag själv som tillbringat halva aftonen på jobbet får lita på den träffsäkra rapporteringen som Tomas levererade efter matchen.

"Långa bollar på Bengt"

Första halvleken levererade ett bollinnehav om 58-42% till Holms fördel. Att äga bollen betyder dock inte allt då målet i slutänden är att just producera mål och halvlekens enda mål kom just från det lag med minst bollinnehav.
0-1 till Alnö genom Jesper Nyman var det resultat som vi gick till halvtidsvila med, en halvlek där Holm producerade ”långa bollar på Bengt” d v s långa bollar med bra adress (inga tjongbollar) med tanke att skapa tryck men där våra backar var rätt placerade. I gengäld stack vi upp ett flertal gånger och halvleken hade en handfull vassa chanser där majoriteten producerades av Alnö IF. Ska ytterligare något sägas om denna halvlek är att vi hade lite svårt att ”få fast” bollen på mittfältet men denna brist blev justerad i positiv riktning i den andra halvleken.

Kvittering med tjugo kvar

Med ett underläge i baken var våra motståndare tvungen att trycka på ytterligare vilket också skedde. Matchbilden i denna halvlek var snarlik den i första och det som egentligen skilde denna halvlek från den första var att det var Holm som producerade det enda målet genom Emil Westbeerg, vilket trillade in med tjugo minuter kvar. Bollinnehavet, vilket vi lärt oss inte säger så mycket, låg i denna halvlek på 61-39% till Holms fördel.

Fyra krampkänningar

Surt med kvitteringen men som de positiva grabbar vi är kändes utgången ändå rätt juste efter den kämparinsats som matchen till slut blev. Vi väljer dessutom att tolka de fyra krampkänningarna som uppstod som ett positivt tecken på att grabbarna gjort det man kan, för Måns Linds del håller vi tummarna att hans onda finger inte är brutet.
Fyra poäng på de två öppningsmatcherna är synnerligen välförtjänta och har gett oss en mycket trevligare tillvaro jämfört med hur vår seriestart såg ut förra säsongen...