Div. 5 Medelpad:
Fränsta IK - Sundsvalls FF 9-2
2020-09-06 - 16:00 - Myggvallen

Bild 1. Målet som avgjorde matchen? Fränstas 2-1 mål i andra halvlekens andra minut inforcerat med huvudet av inhopparen Albin Olsson på hörna. . Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 2. Kvitteringsmålet för Sundsvalls FF på straff i den första halvleken när Anton From hittar rätt bakom hemmakeepern Youssef Aljadi. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 3. Stundtals riktigt trångt i gästernas straffområde när Fränsta forcerade i andra halvlek. Chukwunalu Francis mellan stolparna gör sig beredd. Sittande är mannen, myten, skägget och legenden Tommy Göransson. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 4. Fränstas spelande tränare Patrik Larsson gör lagets nionde och sista mål. Herr Larsson hade sedan ett stolpskott fram till tian och sitt fullbordande av ett hattrick. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 5. En jobbig eftermiddag för Sundsvalls FF :s keeper Chukwunalu Francis på Myggvallen i Fränsta. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 6. Sundsvalls FF:s Rani Amir laddar mot Fränstas mål.. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

Ketchupeffekt för Fränsta i den andra halvleken mot Sundsvalls FF – gjorde åtta mål!

(2020-09-06)
Redan efter två spelade minuter av matchen kom det röda kortet fram ur domare Nilla Sjöbergs ficka. Det drabbade SFF:s Eric Whitlock efter det att hemmalaget fått en hörna. Vad som uttrycktes ute på planen före och efter det domslutet var det delade meningar om. Den tidigare utdömda hörnan togs om hand på bästa sätt av Rasmus Söderman som placerade den i nät med en fin nick till 1-0.
Med en man mer på planen fortsatte Fränsta att pressa mot motståndarmålet, men utan resultat. Det fick däremot gästerna i den 24:e minuten då de tilldömdes en kanske lite enkel straff efter att en forward tämligen lätt gått omkull innanför Fränstas strafflinje. Straffen förvaltades av Anton From och utjämningen till 1-1 var ett faktum.
Efter straffmålet fick gästerna åter nytt hopp och tog också över en del av Fränstas tidigare spelövertag och detta trots en man mindre på planen. Men när det blåstes till halvtidsvila stod det fortfarande 1-1 på tavlan och utgången kändes oviss.

När det var dags för andra halvlek hade Fränsta bytt in Albin Olsson och han hade bara varit inne i två minuter när han sätter pannan till bollen och ger hemmalaget ledningen igen med 2-1.
Efter det målet kom aldrig SFF riktigt in i matchen igen, med lite försvarstabbar och oflyt med bolluslingens studsar, fyllde hemmalaget på sin målskörd med jämna mellanrum. Från matchminut 56 till 73 gick man fram till hela 8-1 och gästerna kände att matchen var över. När så hemmatränaren Patrik Larsson gör sitt andra mål för kvällen till 9-1 var det bara frågan om det skulle bli tvåsiffrigt. Närmast tian var också sistnämnde målgörare som med ett stolpskott, detta efter att Kent ”Kekke” Larsson gjort all för att lagkamraten skulle få fullborda sitt hattrick. Istället kunde gästerna med en snabb spelvändning gå  till anfall och reducerar till 9-2 genom snabbe Rani Amir.

På förhand inför matchen hade väl varken något av lagen chansen att kliva upp i seriesystemet och kanske därför var det inte det krig på planen som FC Norr United och Ånge hade i sin match (läs här).

Målproduktionen ger hela Fränstalaget beröm medn alla kan bättre i Sundsvalls FF.

Fränsta IK - Sundsvalls FF 9-2
1-0 Rasmus Söderman (1)
1-1 Anton From (26, straff)
2-1 Albin Olsson (47) nick
3-1 Rasmus Söderman (58)
4-1 Tommy Göransson (64) nick
5-1 Omid Ebrahimi (63)
6-1 Albin Olsson (66)