(2016-10-01)

Sidsjö-Böle och Medskogs kryssade idag och gör varandra sällskap ner i femman.
S/B var tvungen att vinna och sedan hoppas på att Alnö tog minst en pinne av Ljunga.
Så blev det nu inte även om spänningen länge hängde i luften.

Sidsjö-Böle hade en tuff uppgift i sista omgången. Förutom egen seger var man tvungen att förlita sig på att Alnö inte tog stryk hemma av Ljunga.
Påpapperet ingen omöjlig ekvation och det blev en spännande avslutningsomgång.
Medskogs var redan avsågade men bjöd till ordentligt.

Ljunga hamnade tidigt i 0-2-underläge på Släda IP samtidigt som det var mållöst mellan Medskogs och Sidsjö-Böle. Ett Böle-mål skulle skicka ner västralaget tillbaka ner i femman. Läget ljustnade ytterligare sedan ett Medskogs utan avbytare fick se sin lagkapten Dennis Marzouki tvingas utgå p g a en sträckning.
I slutet av den första halvleken reducerade Oskar Nordlund till 1-2 för Ljunga mot Alnö.

I inledningen av den andra halvleken ljusnade det för Ljunga då målhungrige Nordlund kvitterade för Ljunga med sitt andra mål för dagen samtidigt som Medskogs tog ledningen genom Emil Andersson.
Men så kring timmen spelad återgav Alexander Vilminko Svensson Alnö ledningen men det krävdes ändå två S/B-mål i det läget. Västralagets spelande tränare Tommy Göransson tog sitt ansvar och kvitterade med mindre än 20 minuter kvar och fortfarande underläge 0-1 för S/B.

Med fyra minuter kvar kom Sidsjö-Böes kvittering genom Tony Backlund men ett mål till krävdes för att klättra över nedflyttningsstrecket.
Bara nån minut senare släckte Olle Eriksson Sidsjö-Böles drömmar om division 4-spel nästa år då han skickade in 4-3 för Ljunga.
I det läget hade det inte spelat någon roll om S/B tryckt in 100 bollar. Det hade inte hjälpt ändå.
Sidsjö-Böle ner i femman. Det verkar som om "Värmecupsklubben" har svårt att få fäste i fyran. Den här gången blev sejouren bara tvåårig.
Medskogs blev några år längre.
– Synd bara att vi inte får avsluta med en seger då vi gör en heroisk insats och att deras kvitteringsmål är flera mil offside, säger sportchefen Jörgen Viklund, som i och med detta lämnar Viforsenklubben.
Sidsjö-Böle och Medskogs slår alltså följe ner i Medelpadsfemman.